Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FVD hekelt Twitter dat uitspraak Baudet bestempelt als misleidend

FVD hekelt Twitter dat uitspraak Baudet bestempelt als misleidend

AMSTERDAM (ANP) - Forum voor Democratie heeft het besluit van Twitter gehekeld om een tweet van Thierry Baudet als misleidend te bestempelen. "Als dat geen buitenlandse inmenging in de Nederlandse democratie is, wat dan wel?", laat de partij in een tweet weten.

Twitter heeft onder een bericht dat de lijsttrekker van Forum voor Democratie (FVD) zondag plaatste een waarschuwing gezet dat de tekst misleidend is. De tweet kan daardoor ook niet worden geretweet. Baudet zegt dat hij zich "absoluut" niet zal laten vaccineren, "omdat de bijwerkingen heftig zijn" en "het lange termijn-effect op immuunsysteem volstrekt onbekend is". Het platform heeft onder de tweet een link geplaatst naar een bericht waarin gezondheidsofficials vertellen waarom zij de Covid-19-vaccins als veilig beschouwen voor de meeste mensen.

FVD reageerde via het officiële account op het ingrijpen van Twitter. "Amerikaans #BigTech-bedrijf censureert Nederlandse partijleider een week voor de verkiezingen", schrijft de partij. "FVD wil een anti-censuurwet. Niet-strafbare uitingen op social media mogen niet worden gecensureerd."

Het is volgens journalisten van de Volkskrant en Nieuwsuur de eerste keer dat Twitter ingrijpt bij een tweet van een Nederlandse politicus. Het platform plaatste tijdens en in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen meerdere keren een waarschuwing bij tweets van voormalig president Donald Trump, onder meer over het coronavirus en over de uitslag van de verkiezingen.

Na de bestorming van het Capitool in Washington begin dit jaar legde Twitter Trumps privéaccount plat. Aanvankelijk schortte het techbedrijf de toegang op, daarna werd het geblokkeerd.

Meer uit Politiek

Ex-voorzitter Veiligheidsberaad bezorgd over spreidingswet

NIJMEGEN (ANP) - Hubert Bruls, tot afgelopen maandag voorzitter van het Veiligheidsberaad, is bezorgd over de toekomst van de spreidingswet. Hij vreest dat de wet het niet gaat halen, zei hij dinsdag bij het WNL-radioprogramma Sven op 1. De spreidingswet had er eigenlijk al op 1 januari van dit jaar moeten zijn, maar loopt voortdurend vertraging op.

3 uur geleden
Van der Plas verwacht nog dit jaar Tweede Kamerverkiezingen

DEN HAAG (ANP) - BBB-voorvrouw Caroline van der Plas denkt niet dat het kabinet het einde van het jaar haalt. Bij de regeringspartijen VVD en CDA bespeurt zij wel enige bereidheid om met haar mee te bewegen in het stikstofdossier, maar D66 "zet de hakken in het zand", voorspelt zij.

4 uur geleden
CDA voert crisisoverleg na dramatische verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Na het dramatische verlies van de verkiezingen voor de Provinciale Staten komt regeringspartij CDA dinsdagavond voor crisisoverleg bijeen op een onbekende locatie. Partijleider Wopke Hoekstra wil door en krijgt daarbij steun van de partijvoorzitter.

14 uur geleden
CDA-partijvoorzitter vindt dat Hoekstra kan aanblijven als leider

DEN HAAG/BRUSSEL (ANP) - Wopke Hoekstra kan aanblijven als leider van het CDA, vindt de landelijke partijvoorzitter Hans Huibers. De christendemocraten verloren vorige week bij de provinciale verkiezingen flink. Daarna werd de vraag gesteld of Hoekstra de juiste man is om het CDA uit het slop te trekken. Hoekstra zelf denkt dat de beroerde verkiezingsuitslag voor zijn partij niet om zijn vertrek vraagt.

21 uur geleden
BBB met acht zetels in Provinciale Staten van Noord-Holland

DEN HAAG (ANP) - Na het tellen van alle stemmen in Noord-Holland heeft de BoerBurgerBeweging (BBB) ook in die provincie een stevig fundament gelegd voor de Eerste Kamer. De partij van Caroline van der Plas werd met 13,6 procent van de stemmen de grootste in de voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen en kan rekenen op 8 zetels, meldt de Verkiezingsdienst van het ANP.

1 dag geleden
GroenLinks verliest flink maar blijft grootste in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Ondanks een verlies van ruim 5 procentpunten ten opzichte van vier jaar geleden is GroenLinks (GL) met 18,3 procent van de stemmen ook bij deze Provinciale Statenverkiezingen in de voorlopige uitslag de grootste partij in Amsterdam, meldt de Verkiezingsdienst van het ANP.

1 dag geleden
Eerste gesprekken met verkenners in provincies starten deze week

DEN HAAG (ANP) - De eerste coalitiegesprekken met de verkenners na de Provinciale Statenverkiezingen starten veelal deze week, maar de exacte data zijn nog niet in alle provincies bekend. De BoerBurgerBeweging (BBB) in Flevoland maakte maandagavond bekend dat voor die provincie Pieter van Maaren en Herman Sietsma zijn gevraagd als verkenner. Van Maaren (CDA) is burgemeester van Zaltbommel. Bestuurskundige Sietsma is voor de ChristenUnie lid van de Eerste Kamer geweest.

1 dag geleden