Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FVD- en ex-FVD-Statenleden willen blijven samenwerken

FVD- en ex-FVD-Statenleden willen blijven samenwerken

MAASTRICHT (ANP) - De zeven leden van de uiteengevallen Forum voor Democratie-fractie in de Limburgse Provinciale Staten hebben maandagavond onderling overleg gevoerd over hoe ze in de toekomst samen kunnen blijven werken. Vier fractieleden hebben hun lidmaatschap van FVD opgezegd, drie besloten lid te blijven. De zeven spraken uit onderling samen te willen werken, maar ze konden maandagavond nog niet op een rijtje krijgen hoe dat vorm moet krijgen.

Hierover een besluit nemen bleek volgens Simone Kerseboom, die fractievoorzitter blijft van FVD in de Limburgse Staten, niet eenvoudig. "Het is allemaal technisch best gecompliceerd en we laten het een paar dagen bezinken, zodat iedereen de tijd heeft om alles goed te overwegen", liet Kerseboom na afloop van het gesprek weten. Een vervolgafspraak is volgens haar nog niet gemaakt.

De Limburgse FVD viel vorige week in twee fracties uiteen: vier leden hebben genoeg van Thierry Baudet en stapten uit Forum, drie anderen bleven. Anderhalve week geleden hing de Limburgse FVD-gedeputeerde Ruud Burlet zijn lidmaatschap van de partij al aan de wilgen uit onvrede over de houding en het gedrag van Baudet.

De zeven Statenleden staan wel allemaal nog achter de rechtse uitgangspunten van Forum. Om die reden willen ze blijven samenwerken in de Staten.

Meer uit Binnenland

Mensen onwel door vrijgekomen gevaarlijke stof bedrijf Moerdijk

MOERDIJK (ANP) - Bij een bedrijf in Moerdijk is dinsdagmiddag een gevaarlijke stof vrijgekomen, waardoor twee mensen onwel zijn geworden. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Over hun toestand is niets bekendgemaakt.

13 minuten geleden
Ruim twee keer zoveel file als normaal door 'sintspits'

DEN HAAG (ANP) - De avondspits is dinsdag al vroeg begonnen. De ANWB meldt rond 16.20 uur ruim 660 kilometer file, "ruim twee keer zoveel als normaal op dit tijdstip", aldus een woordvoerder van de ANWB.

13 minuten geleden
Familie van slachtoffers ongeluk A1: volledig uit lood geslagen

HILVERSUM (ANP) - De familie van de twee meisjes die zaterdag om het leven kwamen bij een ongeluk met een spookrijder op de A1 is "volledig uit het lood geslagen". Dat zeggen ze in een verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie. "Het behoeft geen betoog dat er simpelweg geen woorden zijn te vinden om ons verdriet te beschrijven."

31 minuten geleden
Lezen en Schrijven: afname leesvaardigheden heftiger dan verwacht

DEN HAAG (ANP) - Dat scholieren steeds meer moeite hebben met lezen, was al wel bekend, maar het tempo waarin de vaardigheden van de kinderen achteruitgaan is "heftiger dan verwacht". Dat zegt de Stichting Lezen en Schrijven. Die wil dat het onderwijs meer doet om de basisvaardigheden van kinderen te verbeteren. "Alleen dan worden jongeren voorbereid om mee te kunnen doen op de arbeidsmarkt en in de samenleving."

1 uur geleden
Vermiste 94-jarige man dood gevonden in Wijhe

WIJHE (ANP) - In Wijhe is dinsdagmiddag het lichaam gevonden van een 94-jarige man die sinds dinsdagochtend vermist was. De man was volgens de politie "in verwarde toestand" en schaars gekleed vertrokken vanaf de Emmalaan in de Overijsselse plaats.

1 uur geleden
IJmondgemeenten: toekomst voor Tata mits gezondheid vooropstaat 

HEEMSKERK (ANP) - Er is toekomst voor Tata Steel in IJmuiden, maar alleen als dat gepaard gaat met een gezondere, duurzame en veilige IJmond. Dat schrijven de IJmondgemeenten Velsen, Heemskerk en Beverwijk aan de nieuwe Tweede Kamer. Zij vragen de leden daarvan en het Rijk door te pakken met de overgang naar een groene staalfabriek in IJmuiden, zodat inwoners van de IJmond uiterlijk in 2030 in een substantieel schonere en gezondere leefomgeving wonen waar ook voldoende werk is.

1 uur geleden
Hoge Veluwe maakt ruimte voor bijna uitgestorven zadelsprinkhaan

OTTERLO (ANP) - Het Nationale Park De Hoge Veluwe neemt maatregelen om nieuw leefgebied voor de zadelsprinkhaan in te richten. De zadelsprinkhaan is in Nederland bijna uitgestorven en behoort tot de vier sprinkhanensoorten die ernstig bedreigd zijn. Het beestje komt volgens het park met name in Gelderland voor.

1 uur geleden