Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FTX-divisie LedgerX in etalage als onderdeel van herstructurering

FTX-divisie LedgerX in etalage als onderdeel van herstructurering

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Derivatenbeurs LedgerX, een van de weinige gezonde onderdelen van het afgebrokkelde crytpo-imperium FTX van oprichter Sam Bankman-Fried, staat te koop. De eenheid wordt beschouwd als een van de belangrijkste divisies van het failliete FTX. Het bedrijf staat ook geregistreerd bij de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC)

Verschillende cryptobedrijven als Blockchain.com en Gemini zouden interesse hebben in de overname, meldden ingewijden rond het verkoopproces. De nieuwe baas van FTX, die het faillissement afwikkelt. is naarstig op zoek naar geld om daarmee schuldeisers te kunnen afbetalen. Het is niet duidelijk hoeveel LedgerX kan opbrengen. Half november had het onderdeel ruim 300 miljoen dollar in kas.

Naast Blockchain.com en Gemini, hebben crypto-uitwisseling Bitpanda en handelsplatform Kalshi, dat ook geregistreerd is bij de CFTC en al gebruik maakte van diensten van LedgerX, interesse getoond. Volgens de bronnen zijn er nog wel een reeks andere gegadigden.

Neergang

Nadat FTX LedgerX vorig jaar kocht, heeft het onderdeel vooral ingezet op het krijgen van goedkeuring van autoriteiten voor een controversieel plan om crypto-derivatenhandel zonder tussenpersonen te clearen. Het bedrijf trok zijn aanvraag bij de CFTC in toen FTX faillissement aanvroeg.

De neergang van FTX begon toen het bedrijf niet meer over genoeg geld beschikte om klanten terug te kunnen betalen. Dat hing samen met het overmaken van 10 miljard dollar van klantentegoeden van de cryptobeurs aan investeerder Alameda. Het faillissement van FTX wordt inmiddels van alle kanten onderzocht. In het kielzog van FTX zijn ook andere cryptobedrijven in de problemen gekomen.

Meer uit Financieel

Achterban FNV schaart zich achter nieuwe NS-cao

UTRECHT (ANP) - Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij spoorvervoerder NS heeft ingestemd met het verbeterde cao-resultaat voor het NS-personeel. Daarmee lijkt de dreiging van nieuwe vakbondsacties bij de NS voorbij.

4 minuten geleden
Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

1 uur geleden
Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

3 uur geleden
Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

4 uur geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

5 uur geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

6 uur geleden
Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

CONNECTICUT (ANP) - Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.

6 uur geleden