Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FT: UBS wil Credit Suisse overnemen voor maximaal 1 miljard dollar

FT: UBS wil Credit Suisse overnemen voor maximaal 1 miljard dollar

ZÜRICH (ANP/RTR) - De Zwitserse bank UBS heeft aangeboden om het noodlijdende Credit Suisse voor een bedrag van maximaal 1 miljard dollar (ruim 930 miljoen euro) over te nemen. De Zwitserse regering zou daarnaast van plan zijn om enkele wetten te wijzigen, zodat een instemming van aandeelhouders omzeild kan worden. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times.

De deal zou uiterlijk op zondagavond rond moeten zijn, meldt de krant. Onder Zwitserse regelgeving moet UBS normaal gesproken zijn aandeelhouders zes weken de tijd geven om zich over de overname te buigen. Met de noodmaatregelen wordt die consultatieperiode overgeslagen.

Credit Suisse eindigde vrijdag met een marktwaarde van 7,4 miljard Zwitserse frank, ongeveer 8 miljard dollar. Het bod van UBS is dus een fractie daarvan. Credit Suisse is dan ook van oordeel dat het bod veel te laag is, melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Daarmee zouden bovendien aandeelhouders en werknemers die nog recht hebben op uitbetaling van de aandelen worden benadeeld, aldus de bronnen.

Overnamegesprekken gaande

UBS voert dit weekend gesprekken met Credit Suisse over een volledige of gedeeltelijke overname. Met die fusie willen de Zwitserse autoriteiten dat het vertrouwen in de bankensector van Zwitserland wordt hersteld.

De Zwitserse vakbond voor bankmedewerkers heeft zondag opgeroepen een taskforce in het leven te roepen. Die moet ervoor zorgen dat het banenverlies bij Credit Suisse, als een mogelijk gevolg van een overname, beperkt blijft. Volgens de bond werken er ongeveer 17.000 mensen voor de bank.

Beursonrust

Op de aandelenbeurzen is afgelopen week grote onrust ontstaan rond Credit Suisse na het omvallen van verschillende regionale banken in de Verenigde Staten. De Zwitserse centrale bank heeft al miljarden aan steun toegezegd aan Credit Suisse.

Meer uit Financieel

Minister: Credit Suisse zou maandag niet hebben overleefd

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - De Zwitserse regering was vorig weekend gedwongen om in te grijpen om Credit Suisse te redden want "de bank zou maandag niet hebben overleefd". Dat heeft de Zwitserse minister van Financiën Karin Keller-Sutter tegen de krant Neue Zürcher Zeitung gezegd.

10 uur geleden
Deutsche Bahn: drukker in treinen in aanloop staking maandag

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn ziet dat het zaterdag drukker is in de treinen in aanloop naar de grote vervoersstaking in Duitsland op maandag. Mensen gaan eerder op reis om er zeker van te zijn hun bestemming te bereiken.

11 uur geleden
Duitsland en Brussel leggen ruzie over verbod brandstofauto bij

BRUSSEL (ANP) - Duitsland staakt zijn verzet tegen EU-regels die auto's met een verbrandingsmotor moeten uitbannen. Berlijn en Brussel zijn het eens geworden over het behouden van ruimte voor auto's op duurzame brandstoffen, meldt Frans Timmermans, de klimaatman van de Europese Commissie.

12 uur geleden
Peiling: meeste Duitsers hebben begrip voor grote staking vervoer

BERLIJN (ANP) - De meeste Duitsers hebben begrip voor de landelijke staking in het vervoer op maandag. Volgens een peiling die het Duitse persbureau dpa liet uitvoeren, zegt 55 procent van de respondenten dat de landelijke staking bij onder meer trein-, tram- en busvervoer en op luchthavens gerechtvaardigd is.

14 uur geleden
Medeoprichter van Intel Gordon Moore (94) overleden

HONOLULU (ANP/RTR) - Intel-medeoprichter Gordon Moore is vrijdag in zijn woning op Hawaï overleden. Moore, die 94 jaar oud werd, is vooral bekend van zijn voorspelling dat de rekenkracht van computerchips elk jaar, later bijgesteld naar elke twee jaar, verdubbelt. Die observatie is Moore's Law, ofwel de Wet van Moore, gaan heten.

20 uur geleden
Pharming na toelating medicijn grote winnaar op Amerikaanse beurs

NEW YORK (ANP) - De Leidse biotechnoloog Pharming maakte vrijdag een koerssprong op de Amerikaanse aandelenbeurzen. Beleggers reageerden enthousiast toen naar buiten kwam dat het bedrijf, dat jaren terug bekendheid verwierf door de genetisch gemanipuleerde stier Herman, in de Verenigde Staten toestemming heeft gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen.

1 dag geleden
Leidse biotechnoloog krijgt in VS goedkeuring voor tweede medicijn

LEIDEN (ANP) - De Leidse biotechnoloog Pharming heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen. Voor de onderneming gaat het om een grote stap. Met het middel Joenja, dat werkt tegen een zeer zeldzame aandoening van het immuunsysteem, hoopt Pharming zijn omzet op termijn te kunnen verdubbelen.

1 dag geleden