Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FT: TikTok-eigenaar wil naar beurs Hongkong

FT: TikTok-eigenaar wil naar beurs Hongkong

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - TikTok-eigenaar ByteDance is van plan volgend jaar naar de beurs in Hongkong te gaan. Zelfs nu de Chinese autoriteiten steeds harder optreden tegen technologiebedrijven uit het eigen het land, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

De beursnotering zou ofwel volgend kwartaal ofwel begin 2022 kunnen plaatsvinden, aldus de krant op basis van bronnen. Het Chinese bedrijf zelf weigerde commentaar. De Chinese krant 21st Century Business Herald meldde op zijn beurt dat ByteDance het bericht over het afstoffen van zijn beursplannen als "onwaar" bestempelde.

De beursplannen van ByteDance werden eerder opgeschort, naar verluidt vanwege vraagtekens die werden gezet bij de beveiliging van gegevens. Het technologiebedrijf zou daarbij moeite hebben gehad om aan de eisen van zowel China als de Verenigde Staten voor een beursgang te voldoen. Maar volgens FT heeft Bytedance gewerkt aan een oplossing. Het bedrijf doorloopt nu het beoordelingsproces en heeft daarvoor documenten ingediend bij de Chinese autoriteiten. Na de zomer worden de definitieve richtlijnen van ByteDance verwacht.

Hervormingen

Het bericht over de hernieuwde beursplannen van ByteDance komen op een gespannen moment voor Chinese technologiebedrijven. Vorige maand lanceerde president Xi Jinping ingrijpende hervormingen van de regelgeving gericht op de technologiesector. Dat leidde tot een verkoopgolf op de beurzen waarbij op een gegeven moment 1,5 biljoen dollar aan beurswaarde van Chinese bedrijven werd weggevaagd.

China pakt de laatste tijd techbedrijven op allerlei manieren aan. Zo moeten de bedrijven aan meer regels voldoen om leningen aan te kunnen bieden en legt China beursgangen in de Verenigde Staten aan banden. Ook ging Peking achter de bijlesindustrie aan.

Meer uit Financieel

Vakbond CNV wil meer aandacht voor nieuwe technologie als ChatGPT

UTRECHT (ANP) - Vakbond CNV wil dat werkgevers in Nederland, samen met werknemers, een visie ontwikkelen over het gebruik van nieuwe technologie in de dagelijkse werkzaamheden. "Nieuwe technologie, zoals ChatGPT, verovert nu razendsnel de werkvloer. Denk aan feilloze vertalingen, strakke teksten en fiscaal en juridisch advies van robots", zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin. "Maar de meeste werkgevers leunen vooralsnog achterover en ondernemen geen actie."

5 minuten geleden
Wall Street sluit flink lager na renteverhoging Federal Reserve

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag flink lager gesloten nadat de Federal Reserve de rente opnieuw had opgevoerd om de hoge inflatie te bestrijden. Vanwege de recente onrust in de bankensector had Wall Street voorzichtige hoop op een pauze van de Fed bij het verder opkrikken van de rente. Maar dat gebeurde niet. Sterker nog, Fed-baas Jerome Powell stelde in een persconferentie na afloop van het rentebesluit dat er mogelijk later nog meer renteverhogingen komen.

8 uur geleden
Banensite Indeed schrapt 2200 banen, impact Nederland onduidelijk

AUSTIN (ANP) - De zoekmachine voor vacatures Indeed gaat 2200 banen schrappen, heeft topman Chris Hyams in een bericht aan het personeel meegedeeld. Dat staat gelijk aan ongeveer 15 procent van alle werknemers. Volgens Indeed koelt de arbeidsmarkt in onder andere de Verenigde Staten sterk af na de sterke stijging van het aantal vacatures van vlak na de coronacrisis, toen de economie zich krachtig herstelde. Het Amerikaanse bedrijf moet daarom zelf nu ook stevig inkrimpen.

10 uur geleden
Topman TikTok: nog nooit Amerikaanse gegevens gedeeld met Peking

WASHINGTON (ANP) - Filmpjesapp TikTok heeft nog nooit Amerikaanse gebruikersgegevens gedeeld met de Chinese overheid, of een verzoek ontvangen om deze te delen. Het dochterbedrijf van het Chinese ByteDance zou een dergelijk verzoek ook niet honoreren als dat ooit zou gebeuren, zal TikTok-topman Shou Zi Chew donderdag verklaren voor een commissie van het Amerikaanse Congres.

10 uur geleden
Microsoft-dochterbedrijf verklapt met AI manieren om te coderen

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Het platform voor softwareontwikkelaars GitHub verklapt binnenkort met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) hoe mensen het best bepaalde coderingsopdrachten kunnen uitvoeren. Daarvoor gebruikt het dochterbedrijf van Microsoft technologie van OpenAI, het bedrijf dat de afgelopen maanden veel aandacht kreeg voor zijn programma's ChatGPT en Dall-E.

10 uur geleden
Kaag wil voor besluit over Volksbank opties met Kamer bespreken

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiƫn) wil de Tweede Kamer laten meepraten over de toekomst van de Volksbank, voordat zij met een besluit komt. Gezien het grote belang van het onderwerp voor de maatschappij en het bankenlandschap mikt zij op een "breed draagvlak" voor de richting die zij kiest.

10 uur geleden
Fed verhoogt rente VS weer ondanks onrust bankensector

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve voert de rente in de Verenigde Staten verder op om de hoge inflatie te bestrijden. Net als de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week laten de beleidsmakers bij de Fed in Washington zich daarmee niet van de wijs brengen door de recente onrust in de bankensector.

10 uur geleden