Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FT: TikTok-eigenaar wil naar beurs Hongkong

FT: TikTok-eigenaar wil naar beurs Hongkong

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - TikTok-eigenaar ByteDance is van plan volgend jaar naar de beurs in Hongkong te gaan. Zelfs nu de Chinese autoriteiten steeds harder optreden tegen technologiebedrijven uit het eigen het land, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

De beursnotering zou ofwel volgend kwartaal ofwel begin 2022 kunnen plaatsvinden, aldus de krant op basis van bronnen. Het Chinese bedrijf zelf weigerde commentaar. De Chinese krant 21st Century Business Herald meldde op zijn beurt dat ByteDance het bericht over het afstoffen van zijn beursplannen als "onwaar" bestempelde.

De beursplannen van ByteDance werden eerder opgeschort, naar verluidt vanwege vraagtekens die werden gezet bij de beveiliging van gegevens. Het technologiebedrijf zou daarbij moeite hebben gehad om aan de eisen van zowel China als de Verenigde Staten voor een beursgang te voldoen. Maar volgens FT heeft Bytedance gewerkt aan een oplossing. Het bedrijf doorloopt nu het beoordelingsproces en heeft daarvoor documenten ingediend bij de Chinese autoriteiten. Na de zomer worden de definitieve richtlijnen van ByteDance verwacht.

Hervormingen

Het bericht over de hernieuwde beursplannen van ByteDance komen op een gespannen moment voor Chinese technologiebedrijven. Vorige maand lanceerde president Xi Jinping ingrijpende hervormingen van de regelgeving gericht op de technologiesector. Dat leidde tot een verkoopgolf op de beurzen waarbij op een gegeven moment 1,5 biljoen dollar aan beurswaarde van Chinese bedrijven werd weggevaagd.

China pakt de laatste tijd techbedrijven op allerlei manieren aan. Zo moeten de bedrijven aan meer regels voldoen om leningen aan te kunnen bieden en legt China beursgangen in de Verenigde Staten aan banden. Ook ging Peking achter de bijlesindustrie aan.

Meer uit Financieel

Vakbonden kondigen stakingen aan in metaalsector

UTRECHT (ANP) - De vakbonden kondigen stakingen aan bij kleinere metaal- en techniekbedrijven na het stuklopen van cao-onderhandelingen. Daarmee zijn er opnieuw stakingen op komst in de metaalsector, waarin vaker flink wordt gestaakt.

2 uur geleden
ASML hard omlaag op Damrak na teleurstellend kwartaalbericht

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML was woensdag een grote verliezer op de beurs in Amsterdam. Beleggers zetten het aandeel, een zwaargewicht in hoofdgraadmeter AEX, bijna 7 procent lager na een teleurstellend kwartaalbericht. Ook de resultaten van navigatiespecialist TomTom en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway werden slecht ontvangen.

3 uur geleden
Alaska Airlines houdt alle vliegtuigen aan grond na melding FAA

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Alaska Airlines houdt al zijn vliegtuigen in de Verenigde Staten tijdelijk aan de grond na een oproep van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is.

3 uur geleden
Meatable vindt conservatieve weerstand tegen labvlees erbij horen

LEIDEN (ANP) - Weerstand van conservatieve politici tegen vlees uit een laboratorium hoort volgens Meatable-topman Krijn De Nood bij grote technologische doorbraken. De regering van de rechts-conservatieve premier Giorgia Meloni voerde in Italië een wet in die de verkoop van 'gecultiveerd' vlees moet voorkomen. Ook in de Verenigde Staten lopen Republikeinse politici te hoop tegen vlees dat niet van geslachte dieren afkomstig is. "Dat soort dynamiek zie je bij iedere grote technologiedoorbraak", zegt De Nood.

3 uur geleden
Bloemen- en plantenexport groeit weer na zeven kwartalen krimp

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse bloemen- en plantenexport is in het eerste kwartaal van dit jaar toegenomen. "Na zeven aaneengesloten kwartalen van krimp kunnen we nu eindelijk spreken van groei", zegt Matthijs Mesken, directeur van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB).

4 uur geleden
400 van de 450 overgebleven medewerkers Nedcar ook weg

BORN (ANP) - Zo'n 400 van de overgebleven 450 medewerkers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar hebben ontslag aangezegd gekregen. Er is voor hen geen werk meer. De vakbonden waren woensdag in de voormalige autofabriek om met de mensen te praten en hun vragen te beantwoorden. Dat zei bestuurder Ed Leunissen van CNV na berichtgeving in Dagblad de Limburger over de ontslagen.

4 uur geleden
Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa

LEIDEN (ANP) - De eerste worstjes met gecultiveerd varkensvlees die mensen in de Europese Unie mochten proeven, zijn in de smaak gevallen. Het vlees had "absoluut de textuur van een kwalitatief worstje", zei chef-kok Ron Blaauw, die in een driekoppig panel zat van personen die het worstje van Meatable mochten proeven. Prins Constantijn van Oranje zei dat het stuk vlees uit het laboratorium duidelijk "geen substituut was". "Hier zit waarschijnlijk meer vlees in dan in een gemiddelde worst in Engeland", merkte de speciaal gezant van start-uporganisatie Techleap op.

5 uur geleden