Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FT: importheffingen VS voor elektrische auto's China flink omhoog

FT: importheffingen VS voor elektrische auto's China flink omhoog

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering is van plan de importheffingen voor elektrische auto's afkomstig uit China flink te verhogen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Nu ligt die heffing nog op 25 procent, maar volgens de bronnen gaat dat tarief omhoog naar 100 procent.

Het besluit van de Verenigde Staten zou dinsdag worden aangekondigd. FT schrijft dat de regering van president Joe Biden op die manier de Amerikaanse auto-industrie beter wil beschermen.

Het is bekend dat de VS zich al langer ergeren aan de export van relatief goedkope elektrische auto's naar het land. Die zou namelijk concurrerende bedrijven bedreigen. Bovendien zouden Chinese fabrikanten subsidie ontvangen van de overheid, waardoor de prijzen kunstmatig laag gehouden kunnen worden.

De Chinese industrie voor elektrische auto's heeft de afgelopen tijd een flinke opmars gemaakt. Eerder was de Amerikaanse fabrikant Tesla de grootste ter wereld, maar begin dit jaar werd die positie overgenomen door het Chinese BYD.

Meer uit Financieel

OpenAI-personeel waarschuwt in NYT voor 'roekeloze' AI-race

SAN FRANCISCO (ANP) - Er is een "roekeloze" race gaande om dominantie in de industrie voor kunstmatige intelligentie (AI). Die boodschap delen verschillende (oud-)medewerkers van AI-bedrijf OpenAI dinsdag in The New York Times. OpenAI, het bedrijf achter de populaire chatbot ChatGPT, zou volgens hen veel transparanter moeten zijn en klokkenluiders beter moeten beschermen.

30 minuten geleden
Extra maaltijdbezorgers paraat tijdens EK-wedstrijden van Oranje

AMSTERDAM (ANP) - Op de dagen dat het Nederlands elftal in actie komt op het EK voetbal, zet Thuisbezorgd.nl extra maaltijdbezorgers in. Vooral op dinsdag 25 juni, als Oranje om 18.00 uur speelt tegen Oostenrijk, wordt drukte verwacht, zo laat een woordvoerster van moederbedrijf Just Eat Takeaway desgevraagd weten.

1 uur geleden
Intel stijgt op Wall Street na onthulling nieuwe AI-chip

NEW YORK (ANP) - Intel behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De chipfabrikant onthulde een nieuwe chip voor kunstmatige intelligentie (AI), waarmee het de concurrentie aan wil gaan met branchegenoten als Nvidia en Advanced Micro Devices (AMD). Intel was decennia marktleider op het gebied van chips, maar is de laatste jaren ingehaald door zijn concurrenten, met name Nvidia, die zich richten op AI-chips.

1 uur geleden
Chinees bagagescanbedrijf sleept Europese Commissie voor rechter

BRUSSEL (ANP/RTR) - Het Chinese bagagescanbedrijf Nuctech sleept de Europese Commissie voor de rechter, om de invallen bij Nederlandse en Poolse vestigingen van het bedrijf die eerder dit jaar plaatsvonden. De Europese Commissie gaf opdracht voor de invallen omdat het vermoeden bestond dat Nuctech illegale staatssteun van China zou krijgen, maar het bagagescanbedrijf weerspreekt de aantijgingen nu en noemt de invallen onterecht.

3 uur geleden
FNV stelt ultimatum aan kunstmestproducent, staking dreigt

GELEEN (ANP) - FNV dreigt met stakingen bij kunstmestproducent OCI Nitrogen als het bedrijf niet met een beter loonbod komt. De vakbond geeft het bedrijf tot vrijdag 17.00 uur de tijd. "Dit is de laatste kans om met een passend loonbod te komen", zegt Richlinde Wackers van FNV.

4 uur geleden
Pilotenvakbond: nachtsluiting Schiphol bedreigt vakantievluchten

SCHIPHOL (ANP) - De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) roept de overheid op haar plannen voor een nachtsluiting op luchthaven Schiphol te staken. Volgens de pilotenvakbond zijn de plannen onnodig en pakken ze negatief uit voor Nederlanders. Ook is VNV tegen plannen voor een vierde aanvliegroute naar Schiphol, die over de provincies Utrecht en Gelderland gaat. De bond becijferde dat ruim 1,3 miljoen Nederlanders hier last van gaan krijgen.

5 uur geleden
Oud-topman VW: importheffingen China vertragen energietransitie

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) - Europese importheffingen op elektrische auto's uit China vertragen de energietransitie alleen maar, beweert voormalig topman Herbert Diess van Volkswagen op een conferentie van BloombergNEF in München. Daarmee reageert Diess op de plannen van de Europese Commissie om importheffingen op te leggen op Chinese elektrische auto's na de verkiezingen en op het besluit van de Verenigde Staten om de heffingen te verhogen naar 100 procent.

5 uur geleden