Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FT: Alibaba-oprichter Jack Ma woont al maanden in Tokio

FT: Alibaba-oprichter Jack Ma woont al maanden in Tokio

LONDEN (ANP/AFP) - Jack Ma, de oprichter van de Chinese webwinkel Alibaba, woont al maanden in Tokio. De Chinese miljardair was grotendeels van de radar verdwenen nadat hij gebrouilleerd was geraakt met de Chinese regering. Dat kwam vooral door het strenge optreden van China tegen de technologiesector in het land. De Britse krant Financial Times meldt op basis van ingewijden dat hij de afgelopen zes maanden veel tijd heeft doorgebracht met zijn familie in Tokio en andere delen van Japan. Ook zou hij de Verenigde Staten en Israël hebben bezocht.

De miljardair houdt zich gedeisd sinds het harde optreden door Beijing. Chinese toezichthouders hielden eerder de beursgang van Ma's Ant Group, het financiële dochterbedrijf van Alibaba, tegen. Ook werden recordboetes opgelegd aan het webwinkelconcern.

Volgens de Britse krant heeft Ma verschillende privéclubs in Tokio bezocht en is hij een "enthousiast verzamelaar" van Japanse moderne kunst geworden. Ma werd ook elders gezien sinds hij uit het publieke oog is verdwenen in China. Zo dook hij vorig jaar onder meer op op het Spaanse eiland Mallorca.

De afgelopen jaren hebben beleidsmakers in Beijing zich gericht op vermeende concurrentiebeperkende praktijken van enkele van de grootste namen in het land. Beijing vindt dat grote internetbedrijven te veel gegevens controleren en te snel zijn gegroeid. In juli werd gemeld dat Ma van plan was de controle over Ant Group over te dragen om de Chinese toezichthouders tevreden te stellen en de beursgang nieuw leven in te blazen.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

1 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

3 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

4 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

5 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

7 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

14 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

17 uur geleden