Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FSB: aanvallers Moskou hadden contacten in Oekraïne

FSB: aanvallers Moskou hadden contacten in Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - De plegers van de aanslag in Moskou op vrijdagavond hadden contacten in Oekraïne. Vier aanvallers waren op weg naar de Oekraïense grens toen ze zaterdagochtend werden aangehouden, meldt de Russische veiligheidsdienst FSB.

De arrestaties waar de FSB naar verwijst, vonden plaats in de provincie Brjansk, enkele honderden kilometers ten zuidwesten van Moskou. Brjansk grenst aan zowel Oekraïne als Belarus.

De FSB laat niet weten welke rol die 'Oekraïense contacten' zouden hebben gespeeld bij de aanval. Kort na de aanslag op de Crocus City Hall eiste de terreurgroep Islamitische Staat (IS) de verantwoordelijkheid ervoor op.

Ook medewerkers van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky lieten vrijdagavond meteen weten dat Kyiv niets te maken heeft met de aanval in Moskou. Ook de Verenigde Staten zeiden op vrijdagavond geen aanwijzingen te hebben dat Oekraïne bij de schietpartij betrokken was.

Meer uit Buitenland

Israël en Egypte praten over elektronisch toezicht bij grens Gaza

CAÏRO (ANP/RTR) - Onderhandelaars uit Egypte en Israël zijn in gesprek over het opzetten van een elektronisch surveillancesysteem bij de grens tussen Egypte en de Gazastrook. Israël wil tot nog toe dat grensgebied niet verlaten, maar voor Hamas is die terugtrekking een voorwaarde voor een staakt-het-vuren.

1 uur geleden
Raad van Europa maant Griekenland te stoppen met pushbacks

STRAATSBURG (ANP) - De Raad van Europa heeft Griekenland opnieuw opgeroepen te stoppen met pushbacks van illegale immigranten, zowel op land als in bootjes op zee. Ook moet Griekenland de leefomstandigheden en de behandeling van vreemdelingen in detentiecentra drastisch verbeteren, stelt de Europese mensenrechtenorganisatie in een vrijdag gepubliceerd rapport.

1 uur geleden
Vier migranten omgekomen bij oversteekpoging Kanaal

PARIJS (ANP/AFP) - Vier migranten zijn omgekomen bij hun poging vanuit Frankrijk het Kanaal naar Engeland over te steken. Zij zaten met tientallen anderen op een boot die kapseisde, meldt de Franse kustwacht. 63 anderen werden levend uit het water gehaald.

2 uur geleden
Meer dan 60 vermisten na aardverschuiving Nepal

KATHMANDU (ANP/AFP/RTR) - In Nepal worden zeker 63 mensen vermist nadat twee bussen vrijdag door een aardverschuiving werden meegesleurd in een rivier. Het aantal vermisten ligt mogelijk hoger, omdat de kans bestaat dat chauffeurs onderweg passagiers hebben opgepikt.

3 uur geleden
Orbán ontmoet Trump om vrede in Oekraïne te bespreken

PALM BEACH (ANP/RTR) - Viktor Orbán, die met zijn land onlangs voor een half jaar het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie op zich heeft genomen, had donderdag een ontmoeting met Donald Trump. De Hongaarse premier en de Amerikaanse presidentskandidaat bespraken de "mogelijkheden voor vrede" in Oekraïne, laat Orbán weten via X.

5 uur geleden
Biden kondigt Zelensky aan als 'president Poetin'

N i e u w bericht, meer quotes in 2e en 3e en achtergrond in 4e alinea

8 uur geleden
Opiniepeiler: ruim helft Democraten vindt Biden te oud

WASHINGTON (ANP/AFP) - Een nieuwe opiniepeiling voor de Washington Post en de zender ABC stelt dat 56 procent van de ondervraagde Democraten vindt dat president Joe Biden zich niet herkiesbaar moet stellen. Ze leiden vooral uit het debat van Biden met de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump eind juni af dat de 81-jarige Biden te oud is voor een nieuwe ambtstermijn. Biden maakte tijdens het debat vaak een verwarde indruk. In november zijn de presidentsverkiezingen. Biden wil vooralsnog meedoen en zegt dat hij Trump kan verslaan.

13 uur geleden