Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fritz maakt in finale Indian Wells einde aan zegereeks Nadal

Fritz maakt in finale Indian Wells einde aan zegereeks Nadal

INDIAN WELLS (ANP) - Rafael Nadal heeft op het masterstoernooi van Indian Wells zijn eerste nederlaag van 2022 geleden. De 35-jarige Spaanse tennisser verloor in de finale in twee sets van de Amerikaan Taylor Fritz: 6-3 7-6 (5). Voor de 24-jarige Fritz is het zijn tweede toernooizege en de grootste titel uit zijn carrière.

De als vierde geplaatste Nadal begon slecht aan de finale. Hij raakte meteen zijn opslagbeurt kwijt en deed dat daarna nog een keer. Fritz, de nummer 20 van de plaatsingslijst, liep uit naar 4-0. Nadal leek ook niet helemaal fit en nam tussen de games door een pijnstiller. De Spanjaard, die moeizame overwinningen had geboekt tegen de Australiër Nick Kyrgios en zijn landgenoot Carlos Alcaraz, kwam nog wel een break terug, maar zag de set toch met 6-3 naar Fritz gaan. Hij vroeg daarna om een medische behandeling.

In de tweede set herpakte Nadal zich een beetje. Met een break kwam hij op 2-1, maar hij leverde die voorsprong meteen weer in. Vanaf 3-3 zorgden beide tennissers voor spannende games en lange rally's, waarbij de Amerikaan de nodige breakpoints overleefde. Op 5-4 voor Fritz liet Nadal zich opnieuw behandelen door de fysiotherapeut, die zijn rug masseerde.

Enkelblessure

Fritz kwam daarna op zijn eerste matchpoint, maar de Spanjaard werkte dat weg en trok de stand weer gelijk. In de tiebreak kreeg Fritz op 6-5 zijn tweede matchpoint. Op eigen service maakte hij het nu wel af.

De eerste Amerikaanse winnaar van het toernooi sinds André Agassi in 2001 vertelde naderhand dat een enkelblessure hem zelfs had doen overwegen zich terug te trekken voor de finale. "Dit is een van die jongensdromen waarvan je denkt dat ze nooit uitkomen", vertelde Fritz. "Ik kan het amper beschrijven hoe raar het is dat ik kon spelen. Ik heb nog nooit zo veel pijn gevoeld als vandaag. Als ik dat geweten had was ik er wellicht niet eens aan begonnen. Ik heb het zo min mogelijk laten blijken, deed heel stoer omdat ik wist dat de camera's op me gericht waren."

Nadal was nog ongeslagen in 2022. Hij veroverde in januari op de Australian Open zijn 21e grandslamtitel, waardoor hij één grandslamtitel meer heeft dan rivalen Roger Federer en Novak Djokovic. Ook won hij de ATP-toernooien van Melbourne en Acapulco. "Als ik adem, als ik beweeg, steeds voel ik enorme pijnscheuten", vertelde de Spanjaard zonder duidelijk te maken wat de kwetsuur precies inhoudt. "Het beperkt me. Het is niet alleen de pijn, het beïnvloedt ook mijn ademhaling." Nadal had eerder al gemeld het toernooi van Miami, dat deze week begint, over te slaan.

Meer uit Sport

Jabeur en Gauff treffen elkaar in kwartfinales Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Tunesische tennisster Ons Jabeur heeft met een 6-4 6-4-zege op de Deense Clara Tauson voor het tweede jaar op rij de kwartfinales gehaald van Roland Garros. Bij de laatste acht neemt de als achtste geplaatste Jabeur het op tegen Coco Gauff.

15 minuten geleden
Motorcrosser Herlings derde in GP van Duitsland, Prado wint

TEUTSCHENTHAL (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is als derde geëindigd bij de Grote Prijs van Duitsland in de MXGP. De 29-jarige Brabander werd op het circuit in Teutschenthal in de manches tweede en derde. De eindzege ging naar de regerend wereldkampioen Jorge Prado uit Spanje, voor de Sloveen Tim Gajser.

41 minuten geleden
Wielrenner Pedersen wint eerste etappe in Critérium du Dauphiné

SAINT-POURÇAIN-SUR-SIOULE (ANP) - Wielrenner Mads Pedersen heeft de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Deen van Lidl-Trek was na 172,5 kilometer met start en finish in Saint-Pourçain-sur-Sioule de snelste in de massasprint. Hij bleef de Ier Sam Bennett en de Fransman Hugo Page voor.

1 uur geleden
Tennisser Tsitsipas na moeizame start langs Italiaan Arnaldi

PARIJS (ANP) - Stefanos Tsitsipas heeft ten koste van Matteo Arnaldi de kwartfinales van Roland Garros bereikt. De Griekse nummer 9 van de plaatsingslijst had het twee sets heel moeilijk met de Italiaan, maar kon uiteindelijk toch juichen: 3-6 7-6 (4) 6-2 6-2.

2 uur geleden
Bagnaia pakt vierde GP-zege bij Grote Prijs van Italië

FLORENCE (ANP) - Francesco Bagnaia heeft bij de Grote Prijs van Italië zijn vierde zege van het seizoen in de MotoGP gepakt. De Ducati-coureur troefde op het circuit van Mugello zijn landgenoot Enea Bastianini en de Spanjaard Jorge Martín af.

3 uur geleden
Tennisser Koolhof strandt vroegtijdig in dubbelspel Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Wesley Koolhof is met zijn dubbelpartner Nikola Mektic al in de tweede ronde van Roland Garros uitgeschakeld. Het als zevende geplaatste duo verloor in drie sets van de Australiërs Max Purcell en Jordan Thompson: 6-4 4-6 4-6. De partij duurde zo'n 2,5 uur.

5 uur geleden
Motorcoureur Veijer tweede in Moto3-race in Italië

MUGELLO (ANP) - Motorcoureur Collin Veijer is tweede geworden bij de Moto3-race van de Grote Prijs van Italië. Op het circuit van Mugello moest hij alleen de Colombiaan David Alonso, die vanaf pole vertrok, voor zich dulden. De Japanner Ryusei Yamanaka eindigde als derde.

5 uur geleden