Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frictie in coalitie tijdens onderwijsdebat over coronacrisis

Frictie in coalitie tijdens onderwijsdebat over coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Tijdens een debat over coronamaatregelen op scholen is D66 in de clinch geraakt met de andere coalitiepartijen. Het betoog van Paul van Meenen (D66) stuitte al vroeg in het debat op weerstand.

Om de ventilatie in scholen op orde te krijgen, moeten schoolbesturen de richtlijnen in het bouwbesluit volgen. Er is ook een commissie opgericht die zich bezighoudt met ventilatie op scholen.

Van Meenen vindt dit te weinig. Ook is er volgens hem niet duidelijk of mondkapjes nu wel of niet gedragen dienen te worden. "Onparlementair gezegd: scholen doen maar wat." Hij wil een OMT-advies dat meer duidelijkheid geeft voor scholen.

Het kwam hem op kritiek te staan van medecoalitiepartijen. "Ik schrik van hoe Van Meenen hier de scholen wegzet", zegt CDA-lid Michel Rog. Volgens het CDA is het beleid dat er nu ligt eenduidig.

Landelijke lijn

De VVD vindt dat D66 het onmogelijke vraagt van de regering. "Er moet een landelijke lijn komen, maar ook ruimte voor onderlinge verschillen tussen de scholen. Die druk kunnen we niet bij het OMT neerleggen", zegt Rudmer Heerema (VVD).

ChristenUnie-lid Eppo Bruins begrijpt onzekerheid op scholen. "Maar het zijn professionele bestuurders, die daarmee kunnen omgaan." Volgens Bruins maakt D66 "een karikatuur" van de situatie.

Van Meenen neemt het scholen niet kwalijk dat ze vragen hebben, maar wil dat de overheid meer regie pakt. "Ik verwacht meer dan wat er nu ligt."

"Je beste vrienden zitten in de coalitie", grapte Van Meenen naar aanleiding van de kritiek.

Meer uit Politiek

Hoekstra op voor drie uur durend klimaatexamen in EU-parlement

STRAATSBURG (ANP) - Wopke Hoekstra moet zich maandagavond door een drie uur durend verhoor door Europarlementariërs slaan om de nieuwe klimaatman van de Europese Commissie te worden. Hij heeft in Straatsburg nog wel wat twijfels weg te nemen.

3 uur geleden
BIJ1 doet met onbekende Edson Olf mee aan verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Zonder boegbeeld Sylvana Simons doet BIJ1 op 22 november toch een gooi naar een of meer zetels in de Tweede Kamer. Op een partijcongres in Den Haag, dat zich vrijwel geheel achter gesloten deuren afspeelde, besloten de leden met ruime meerderheid om mee te doen. Slechts dertien leden stemde tegen.

13 uur geleden
Rutte opnieuw voor enquêtecommissie in laatste verhoorweek

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte verschijnt komende week opnieuw voor de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek doet naar het fraudebeleid van de overheid. Het is de laatste week van openbare verhoren door de commissie, waarin het onder meer gaat over de rechtsbescherming van burgers.

16 uur geleden
Nagel roept 50PLUS op rijen te sluiten, vreest einde van partij

DEN HAAG (ANP) - Erevoorzitter Jan Nagel van 50PLUS roept het bestuur en de leden van de ouderenpartij op "met spoed" de rijen te sluiten en alsnog een kandidatenlijst vast te stellen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Hij zou het "een schande" vinden als 50PLUS door intern gedoe niet aan de verkiezingen mee zou kunnen doen.

19 uur geleden
CDA-leider: Europa moet eigen markt beter beschermen tegen China

DEN HAAG (ANP) - Europa moet de eigen industrie veel beter beschermen tegen oneerlijke concurrentie vanuit met name China, bijvoorbeeld met importheffingen. Dat zegt CDA-leider Henri Bontenbal in WNL op Zondag. "Wij zijn daar nog steeds veel te naïef in", vindt hij.

20 uur geleden
Politie moet ingrijpen op ledenvergadering 50PLUS

EDE (ANP) - De ledenvergadering van 50PLUS in congrescentrum de Reehorst in Ede is zaterdagochtend al snel ontaard in een ruzie waar de politie aan te pas moest komen. Gevolg is onder meer dat de partij geen lijsttrekker heeft kunnen kiezen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

1 dag geleden
Bikker: CU heeft lang tegen de neoliberale stroom in geroeid

ZWOLLE (ANP) - De ChristenUnie (CU) heeft lang tegen de "neoliberale stroom" in geroeid, zei lijsttrekker Mirjam Bikker tijdens het verkiezingscongres van de partij in Zwolle. "Nu de samenleving daarin vastloopt, keert de wal het schip." Ze ziet nu dat er "gelukkig" ruimte ontstaat in de politiek voor "een ander soort overheid".

1 dag geleden