Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frenkie de Jong redt FC Barcelona met late treffer

Frenkie de Jong redt FC Barcelona met late treffer

VITORIA-GASTEIZ (ANP) - Frenkie de Jong heeft FC Barcelona in La Liga 3 punten bezorgd. De Nederlandse middenvelder maakte in de moeizame uitwedstrijd tegen nummer 19 Deportivo Alavés in de eindfase het bevrijdende doelpunt. Op aangeven van Ferran Torres tikte hij in de 87e minuut de bal achter doelman Fernando Pacheco: 0-1.

Barcelona speelde in Vitoria-Gasteiz een kleurloze wedstrijd. De ploeg van Xavi, de opvolger van de ontslagen Ronald Koeman, wist amper kansen af te dwingen tegen de degradatiekandidaat. Luuk de Jong en Frenkie de Jong hadden een basisplaats. Luuk de Jong werd in de 84e minuut gewisseld. Ploeggenoot Memphis Depay is door een hamstringblessure nog niet speelklaar.

Barcelona was zondag bij Deportivo Alavés nog wel extra gebrand op een overwinning. De ploeg van Xavi werd afgelopen donderdag door Athletic Club uitgeschakeld in het Spaanse bekertoernooi (3-2). Aan die aftocht gingen een gelijkspel tegen Granada (1-1) en een nederlaag tegen Real Madrid (2-3 voor Spaanse Supercup) vooraf.

Hamstringblessure

Bij Barcelona ontbraken zondag onder anderen Ansu Fati en Ousmane Dembélé. Talent Fati, op de weg terug na meerdere knieblessures, raakte tegen Athletic opnieuw geblesseerd. Door een hamstringblessure moet hij weer een paar maanden revalideren.

Dembélé kwam zondag wegens maagklachten niet opdagen bij Barcelona. De Franse spits weigert zijn aflopende contract te verlengen en daarom wil FC Barcelona hem zo snel mogelijk verkopen. Xavi liet Dembélé donderdag al demonstratief buiten de wedstrijdselectie voor de bekerwedstrijd tegen Athletic. Dembélé reageerde daarop boos: "ik zal niet toegeven aan chantage". De kans lijkt klein dat het dit seizoen nog goedkomt tussen de snelle spits en Barcelona.

Barcelona heeft als nummer 5 nu 15 punten minder dan koploper Real Madrid, met een wedstrijd minder gespeeld. De lijstaanvoerder ontsnapte zondag aan de eerste thuisnederlaag dit seizoen in La Liga. De koploper keek tegen het laaggeklasseerde Elche na ruim 80 minuten nog tegen een achterstand van 0-2 aan. Met 2-2 kwam de 'Koninklijke' in eigen stadion uiteindelijk goed weg. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti verzuimde nog wel te profiteren van het gelijkspel van nummer 2 Sevilla zaterdag tegen Celta (2-2). Real Madrid heeft nu nog altijd 4 punten meer dan de naaste belager.

Meer uit Voetbal

Juventus ondanks nederlaag bij Lazio naar finale beker

ROME (ANP) - Juventus heeft zich ten koste van Lazio geplaatst voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Het elftal van Massimiliano Allegri verloor de return in Rome met 2-1, maar dat was goed genoeg na de 2-0-zege in de heenwedstrijd in Turijn

5 uur geleden
Koploper Arsenal scoort vijfmaal tegen Chelsea

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft een belangrijke overwinning in de race om de Engelse landstitel geboekt. De koploper was voor eigen publiek veel te sterk voor Chelsea en scoorde vijfmaal (5-0). Kai Havertz en Ben White troffen tweemaal doel.

5 uur geleden
FC Porto neemt Conceição definitief over van Ajax

PORTO (ANP) - Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax. FC Porto laat weten dat het de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige vleugelaanvaller heeft gelicht. De Portugees is nu tot medio 2029 aan de huidige nummer 3 van Portugal verbonden.

7 uur geleden
Wedstrijd Inter - Torino dag verplaatst om kampioensfeest

MILAAN (ANP) - De Italiaanse competitiewedstrijd tussen de kersverse kampioen Internazionale en Torino is verplaatst van zaterdag naar zondag om 12.30 uur. Na het duel viert de ploeg van de Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen de landstitel met een bustocht door Milaan en een huldiging.

7 uur geleden
Voetbalster Van Dijk verruilt OH Leuven voor FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Nikée van Dijk speelt volgende seizoen voor FC Twente. De 20-jarige Nederlandse komt over van het Belgische OH Leuven en tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2026.

8 uur geleden
Henderson is terug op het trainingsveld bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson heeft de groepstraining bij Ajax hervat. De middenvelder is hersteld van een rugblessure die hem bijna een maand aan de kant heeft gehouden. Trainer John van 't Schip neemt hem mogelijk op in zijn selectie voor het thuisduel van woensdagavond met Excelsior.

8 uur geleden
Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

10 uur geleden