Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fred Westerbeke onderscheiden voor rol in onderzoek MH17

Fred Westerbeke onderscheiden voor rol in onderzoek MH17

DEN HAAG (ANP) - Fred Westerbeke, voormalig hoofdofficier van justitie en kersverse korpschef van de politie in Rotterdam, is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding geldt in het bijzonder zijn leidende rol in het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het initiatief voor de onderscheiding kwam van de nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH17.

Westerbeke kreeg de onderscheiding dinsdag uit handen van minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, op de dag dat hij afscheid nam als hoofdofficier van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. Westerbeke is met ingang van woensdag korpschef in Rotterdam. Het afscheid van het OM geschiedde in kleine kring, in verband met de maatregelen rond het coronavirus

Vlucht MH17 van Malaysia Airline werd op 17 juli 2014 boven oostelijk Oekraïne uit de lucht geschoten. Alle 298 inzittenden van het toestel - onder wie bijna tweehonderd Nederlanders - kwamen om het leven. Vorige maand is het strafproces tegen vier verdachten (drie Russen en een Oekraïner) begonnen bij de rechtbank Den Haag. Het proces is het voorlopig resultaat van het door Westerbeke geleide, strafrechtelijk onderzoek.

Meer uit Binnenland

Nog altijd meer sterfte dan verwacht, maar aandeel corona kleiner

DEN HAAG (ANP) - Nog altijd gaan er meer mensen in Nederland dood dan verwacht. Maar het coronavirus speelt een steeds kleinere rol in die zogeheten oversterfte.

53 minuten geleden
Kamminga (VVD) ziet af van kandidatuur voorzitterschap Kamer

DEN HAAG (ANP) - VVD-Kamerlid Roelien Kamminga gaat zich niet kandideren voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Dat bevestigt Kamminga, na berichtgeving door Nieuwsuur. Tot nu toe hebben twee kandidaten zich voor het voorzitterschap gemeld. Het gaat om Tom van der Lee (GroenLinks-PvdA) en Martin Bosma van de PVV.

3 uur geleden
Amalia bedankt iedereen voor felicitaties 20e verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia bedankt iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar 20e verjaardag. De prinses van Oranje deelt haar dankwoord via het officiële Instagram-account van het Nederlandse koninklijk huis.

10 uur geleden
Honderden in Den Haag eisen staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

10 uur geleden
De Hoop Scheffer: Rutte maakt hele goede kans als topman NAVO

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer schat de kansen voor premier Mark Rutte hoog in om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, zei De Hoop Scheffer in het tv-programma Buitenhof. "Ik denk dat onze demissionair premier een hele goede kans maakt."

11 uur geleden
Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend omgekomen door een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang in het Groningse Zuidhorn. De politie gaat uit van een ongeluk en doet nog nader onderzoek naar hoe het precies heeft kunnen gebeuren.

11 uur geleden
Vier aanhoudingen na schietpartij Den Haag, vrouw (20) gewond

DEN HAAG (ANP) - Door een schietpartij in een woning aan de Asstraat in Den Haag is even voor middernacht een vrouw (20) gewond geraakt. De politie heeft vier verdachten opgepakt, onder wie een 23-jarige man uit de stad.

12 uur geleden