Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fransen versterken duinen met afgedankte kerstbomen

Fransen versterken duinen met afgedankte kerstbomen

LA TESTE-DE-BUCH (ANP/DPA) - Afgedankte kerstbomen worden aan de Franse kust gebruikt om de duinen te versterken. Onder het motto Dennen Voor Onze Duinen laat de gemeente La Teste-de-Buch bij Bordeaux de bomen niet op de composthoop verdwijnen, maar naar het strand vervoeren.

De wind blaast zand over de bomen in de duinen totdat ze helemaal onder het zand verdwijnen. Het helpt bij het herstel van duinen op plaatsen waar die zijn aangetast door erosie.

La Teste-de-Buch is bekend door de hoogste duin van Europa, de ruim 100 meter hoge Dune du Pilat.

Meer uit Buitenland

Venetië zoekt 'idioot' die van gebouw in kanaal sprong

VENETIË (ANP) - De Italiaanse autoriteiten zijn op zoek naar een man die donderdag in Venetië van een drie verdiepingen hoog gebouw in een kanaal is gesprongen, meldt CNN. Burgemeester Luigi Brugnaro van de stad noemt hem een "idioot" en zegt op Twitter de man "een certificaat van domheid en veel schoppen" te willen geven voor de daad die viraal is gegaan op sociale media.

18 minuten geleden
VS: geen aanwijzing dat Rusland kernwapens gaat inzetten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten zien geen aanwijzing dat Rusland voorbereidingen treft voor het gebruik van kernwapens. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie nadat de Russische president Vladimir Poetin bekendmaakte nucleaire wapens in Belarus te stationeren.

1 uur geleden
Defensieminister Israël keert zich tegen juridische hervormingen

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische defensieminister Yoav Gallant vindt dat de omstreden juridische hervormingen niet moeten doorgaan. De regeringsplannen zorgen voor een verdeeldheid die leidt tot gevaar voor de veiligheid van Israël, aldus de politicus in een televisietoespraak.

5 uur geleden
Meerdere zwaargewonden bij betoging tegen Frans waterreservoir

SAINTE-SOLINE (ANP) - Tijdens een demonstratie tegen de bouw van een enorm waterbassin bij het dorp Sainte-Soline in het zuidwesten van Frankrijk zijn zware gevechten uitgebroken tussen betogers en politie. Daarbij is een aantal mensen zwaargewond geraakt.

6 uur geleden
Rusland gaat tactische nucleaire wapens plaatsen in Belarus

MOSKOU (ANP/RTR) - Moskou gaat in Belarus tactische nucleaire wapens stationeren. Dat is de Russische president Vladimir Poetin overeengekomen met zijn Belarussische ambtgenoot Aleksandr Loekasjenko. De twee gelden als trouwe bondgenoten en Loekasjenko steunt de invasie van Rusland in Oekraïne.

6 uur geleden
IAEA-chef opnieuw naar bezette kerncentrale Zaporizja

WENEN (ANP) - De baas van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) reist volgende week naar de kerncentrale in de Oekraïense regio Zaporizja. Het wordt het tweede bezoek van directeur-generaal Rafael Mariano Grossi aan het nucleaire complex in het door Rusland bezette gebied.

6 uur geleden
Braziliaanse president is ziek en annuleert reis naar China

BRASILIA (ANP/AFP) - De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva schrapt vanwege ziekte zijn geplande reis naar China. De 77-jarige leider zou van 27 tot 31 maart in Beijing zijn en er een ontmoeting hebben met de Chinese president Xi Jinping.

7 uur geleden