Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Franse ziekenhuizen gaan donderdag in crisismodus'

'Franse ziekenhuizen gaan donderdag in crisismodus'

PARIJS (ANP) - Het Franse ministerie van Volksgezondheid heeft regionale gezondheidsinstanties en ziekenhuizen gevraagd vanaf 18 februari in "crisisorganisatie" te gaan om zich voor te bereiden op een mogelijke toename van het aantal coronagevallen, meldt Le Journal Du Dimanche. Die toename zou worden veroorzaakt door besmettelijkere varianten van het longvirus.

Het aantal beschikbare ziekenhuisbedden wordt vergroot, niet-dringende operaties uitgesteld en al het beschikbare personeel opgetrommeld. De maatregelen komen overeen met soortgelijke stappen die in maart en november 2020 werden genomen toen Frankrijk in nationale lockdown ging.

"Deze crisisorganisatie moet in elke regio worden geïmplementeerd, ongeacht de mate van stress in het ziekenhuis en moet vanaf donderdag 18 februari operationeel zijn", zei gezondheidsautoriteit DGS in een memo waaruit de krant citeert.

Frankrijk registreerde zaterdag 21.231 nieuwe coronagevallen, tegen 20.701 op vrijdag, waardoor het totale aantal op 3.448.617 komt. Daarmee staat het land op plek zes wereldwijd qua besmettingen. De Fransen hebben tot nu toe geen nieuwe lockdown ingevoerd, in de hoop dat de nationale avondklok die dagelijks om 18.00 uur ingaat voldoende soelaas biedt.

Meer uit Buitenland

Brazilië presenteert plan tegen illegale ontbossing Amazonegebied

BRASILIA (ANP/RTR/AFP) - De Braziliaanse regering heeft bekendgemaakt hoe zij de illegale ontbossing in het Amazonegebied tegen 2030 wil beëindigen. Meer dan tien ministeries zullen volgens een nieuw plan samenwerken bij onder meer het voorkomen en opsporen van milieumisdrijven.

39 minuten geleden
Celstraffen voor mishandeling van familielid Brigitte Macron

PARIJS (ANP/AFP) - Twee personen hebben in Frankrijk celstraffen van twaalf tot vijftien maanden gekregen wegens het mishandelen van een achterneef van Brigitte Macron, de vrouw van president Emmanuel Macron. Het slachtoffer werd aangevallen in de marge van een protest tegen pensioenhervormingen.

2 uur geleden
Hooggerechtshof buigt zich over de 'te kleine van Trump'

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Hooggerechtshof gaat zich buigen over anti-Trump T-shirts met het opschrift Trump Too Small (Trump te klein), dat ook een schunnige betekenis kan hebben. Een advocaat heeft de leuze laten registreren als merk, zonder toestemming van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. De Amerikaanse nationale overheid is het daar niet mee eens.

3 uur geleden
Ex-vicepresident Pence doet mee aan presidentsverkiezingen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence gaat meedoen aan de presidentsverkiezingen volgend jaar. De rechterhand van voormalig president Donald Trump meldde zich aan bij de verkiezingscommissie, berichten Amerikaanse media. Op 7 juni zou hij zijn campagne willen starten voor de voorverkiezingen bij zijn Republikeinse partij.

5 uur geleden
EU-hof: hervorming rechterlijke macht in Polen schendt EU-recht

LUXEMBURG (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De hervorming van de rechterlijke macht die Polen in 2019 invoerde, schendt het EU-recht. Die hervorming is zelfs een achteruitgang wat de rechtsstaat betreft, oordeelt het Europees Hof van Justitie.

6 uur geleden
CNN: Oekraïne heeft netwerk in Rusland voor sabotageacties

MOSKOU (ANP) - Oekraïne heeft in Rusland een netwerk opgezet van sympathisanten en experts die sabotageacties moeten uitvoeren, zeggen ingewijden tegen nieuwszender CNN. De bronnen zouden zich baseren op Amerikaanse inlichtingen en stellen dat Oekraïne ook drones verstrekt om aanvallen mee uit te voeren.

6 uur geleden
Kremlin: nep-Poetin op de radio na hack

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Een radiotoespraak waarin de Russische president Vladimir Poetin zijn landgenoten waarschuwt voor een Oekraïense invasie van Rusland, is nep. Dat zegt het Kremlin, dat hackers verantwoordelijk houdt voor het uitzenden van de speech.

7 uur geleden