Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse zender door het stof na misplaatste corona-opmerking

Franse zender door het stof na misplaatste corona-opmerking

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse nieuwszender BFMTV is diep door het stof gegaan na een foute opmerking van journalist Emmanuel Lechypre. Tijdens een live-uitzending van een Chinese herdenkingsdienst van coronaslachtoffers zei hij dat "er Pokémons werden begraven". Lechypre had niet door dat zijn microfoon nog aanstond.

Op sociale media werd de journalist vervolgens door het slijk gehaald en onder meer "schokkend ongevoelig" genoemd. Sommigen eisen zijn ontslag en anderen wijzen Lechypre erop dat Pokémon niet Chinees is, maar werd bedacht in Japan.

Lechypre heeft inmiddels excuses gemaakt. "Ik stond mezelf toe iets totaal ongepast te zeggen", zei hij. "Ik dacht dat de microfoons uitstonden. Het spijt me heel erg." Ook BFMTV zelf heeft verontschuldigingen aangeboden. Onduidelijk is of de nieuwszender de journalist straft.

De Chinese herdenkingsdienst, waar BFMTV live verslag van deed, werd geleid door de Chinese president Xi Jinping. Het hele land stond stil bij de slachtoffers van het coronavirus. Zo werd het openbaar vervoer enkele minuten stilgelegd en wachtten automobilisten langs de kant van de weg.

Meer uit Buitenland

Biden spreekt Trump na schietpartij

WASHINGTON (ANP) - President Joe Biden heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump telefonisch gesproken nadat die gewond was geraakt bij een schietpartij bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Dat maakte het Witte Huis bekend, zonder mededelingen te doen over de inhoud van het gesprek.

46 minuten geleden
Europese leiders geschokt door aanval op Trump

DEN HAAG (ANP) - Europese leiders reageren vol afschuw op de aanval waarbij de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump gewond raakte aan zijn oor. "Ik ben van streek door de schokkende gebeurtenissen tijdens de bijeenkomst van president Trump en we sturen hem en zijn familie onze beste wensen", zegt de premier van het Verenigd Koninkrijk Keir Starmer op X.

48 minuten geleden
Donald Trump Jr.: vader is vol goede moed

WASHINGTON (ANP) - Donald Trump Jr. laat weten dat hij met zijn vader heeft gesproken nadat de oud-president was geraakt door een kogel tijdens een campagnebijeenkomst. Volgens Trump Jr. is zijn vader "vol goede moed".

2 uur geleden
Trump is in orde en wordt gecontroleerd door lokale medische post

BUTLER (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is in orde en wordt gecontroleerd door een lokale medische post. Dat meldde een verslaggever van CNN op X, na een woordvoerder van Trump gesproken te hebben.

4 uur geleden
Schoten gevuurd op campagnebijeenkomst Trump in Pennsylvania

BUTLER (ANP) - Donald Trump is met bloed aan zijn oor van het podium geëvacueerd nadat er schoten zijn gehoord op een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De Republikeinse presidentskandidaat hief zijn vuist omhoog, toen hij in veiligheid werd gebracht.

5 uur geleden
Fitnessgoeroe Richard Simmons op 76-jarige leeftijd overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse fitnessgoeroe Richard Simmons is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ. De politie gaat uit van een natuurlijke doodsoorzaak. Simmons maakte recent bekend dat hij aan huidkanker leed.

7 uur geleden
Franse premier Attal gekozen tot fractievoorzitter partij Macron

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse premier Gabriel Attal is zaterdag officieel gekozen tot fractievoorzitter van de partij van president Emmanuel Macron. Attal kreeg de steun van 84 van de 98 afgevaardigden. Hij was de enige kandidaat voor de positie.

9 uur geleden