Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse uitzendkrachten van Randstad kritisch op bestuur

Franse uitzendkrachten van Randstad kritisch op bestuur

DIEMEN (ANP) - Franse uitzendkrachten van uitzendconcern Randstad zijn kritisch over de manier waarop het bedrijf omgaat met uitzendkrachten in Frankrijk. Ook hekelen ze de hoeveelheid dividend die het bedrijf uitkeert. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf stelde een vertegenwoordiger van het Franse uitzendpersoneel vragen daarover. Ook verzamelde een aantal leden van de Franse ondernemingsraad van Randstad zich voor het hoofdkantoor in Diemen.

Vorig jaar zouden vier Franse uitzendkrachten van Randstad zijn omgekomen door werkgerelateerde ongelukken, volgens de Franse vertegenwoordiger. Topman Sander van 't Noordende zei zich bewust te zijn van één ongeval, maar geen weet te hebben van de andere drie. "Qua veiligheid hebben we alle processen en procedures die we nodig hebben. De naleving is op een uitstekend niveau en we doen er alles aan om het nog verder te verbeteren." Een woordvoerder van Randstad corrigeerde de topman achteraf. Randstad heeft weet van niet één, maar twee dodelijke ongevallen die vorig jaar plaatsvonden. Bovendien waren die niet in Frankrijk, maar in India en Zwitserland.

Volgens de Franse uitzendkrachten zou het uitzendconcern ook te veel dividend uitkeren aan aandeelhouders en te weinig investeren in lonen. Randstad verklaart dat het dividend inderdaad wat hoger is, doordat er in 2020 niets is uitgekeerd door corona. "Achteraf was dat niet 100 procent nodig", zei Van 't Noordende. "Er is daardoor een overschot aan cash geweest en dat hebben we in de jaren erna uitgekeerd."

Grootste markt

Ook de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) was kritisch op Randstad over de situatie in Frankrijk. "De mooie woorden van het bestuur zijn argwanend", zei adjunct-directeur Errol Keyner van de VEB.

Randstad is actief in 39 landen. Frankrijk vormt de op een na grootste markt, waar ruim een vijfde van de winst voor belastingen en afschrijvingen geboekt wordt.

Meer uit Financieel

Luchthaven Hongkong weer operationeel na storing

HONGKONG (ANP/RTR) - De luchthaven van Hongkong is weer volledig operationeel na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag die onder meer het internationale vliegverkeer ernstig verstoorde. Volgens Chinese staatsmedia zijn de activiteiten op Hong Kong International Airport nu weer volledig normaal.

2 uur geleden
Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

12 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

12 uur geleden
EU en Servië werken samen aan lithium- en accu-industrie

BELGRADO (ANP/AFP) - De Europese Unie en Servië hebben een overeenkomst gesloten waarin ze afspreken samen te werken rond de winning van lithium en de productie van accu's voor elektrische auto's. In de bodem van het Balkanland zit veel lithium, een belangrijke grondstof voor batterijen en de energietransitie.

13 uur geleden
Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

15 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

16 uur geleden
Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

17 uur geleden