Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse seriemoordenaar Michel Fourniret (79) overleden

Franse seriemoordenaar Michel Fourniret (79) overleden

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - Het "monster van de Ardennen", de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret, is volgens de openbaar aanklager van Parijs maandag op 79-jarige leeftijd overleden. Fourniret zat op moment van overlijden twee levenslange celstraffen uit wegens de moord op acht mensen.

Fourniret zat in de Fresnes-gevangenis in Parijs, maar werd op 28 april opgenomen in een ziekenhuis in die stad. Hij verkeerde in kritieke toestand en had last van ademhalingsproblemen. De openbaar aanklager laat weten dat de dood van de veroordeelde moordenaar wordt onderzocht.

De man werd in 2008 veroordeeld voor de ontvoering, verkrachting en moord op zeven jonge vrouwen en meisjes in Frankrijk en België, tussen 1987 en 2001. Zijn ex-vrouw kreeg levenslang voor medeplichtigheid. Na de veroordeling bleek Fourniret schuldig aan nog vijf moorden en verdwijningen. In 2018 kreeg hij nog een levenslange gevangenisstraf opgelegd.

Meer uit Buitenland

Poetin begint aan bezoek Verenigde Arabische Emiraten

ABU DHABI (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is in Abu Dhabi begonnen aan een kort bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. Hij gaat woensdag ook nog naar Saudi-Arabië. Hij zal het tijdens zijn zeldzame bezoek aan het buitenland hebben over onder meer olie en de oorlog in Oekraïne.

28 minuten geleden
VN halverwege klimaattop: goed begonnen, maar nog veel meer nodig

DUBAI (ANP) - De klimaattop is goed begonnen, maar "we nemen onszelf in de maling als we denken" dat daarmee het belangrijkste behaald is op de COP28. Dat benadrukt Simon Stiell, baas van VN-klimaatorganisatie UNFCCC, woensdag op de top in Dubai.

52 minuten geleden
Politie Nepal arresteert ronselaars jongeren voor Russisch leger

KATHMANDU (ANP/RTR) - De Nepalese politie heeft tien mensen aangehouden die ervan worden verdacht werkloze jongeren te werven voor de Russische strijdkrachten. De jongeren zouden voor veel geld visa krijgen en dan kunnen vertrekken en dienst nemen in het Russische leger.

1 uur geleden
VN-gezant ziet geen rechtvaardiging voor Israëls bloedbad in Gaza

GAZA-STAD (ANP) - Francesca Albanese, de speciale VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden, vindt dat niets "behalve pure waanzin" Israëls "bloedbad onder burgers" in Gaza kan rechtvaardigen.

6 uur geleden
Sanders pleit tegen VS-financiering 'inhumane strategie' Israël

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft in een open brief aan zijn Democratische collega's in de senaat gepleit tegen de 10,1 miljard dollar hulp die de Verenigde Staten op het punt staan aan Israël te geven. Woensdag neemt de senaat een wetsvoorstel voor 110 miljard dollar aan buitenlandse hulp, deels bestemd voor Israël, in behandeling.

7 uur geleden
Opnieuw minder treinen in België door staking

BRUSSEL (ANP) - Net als een maand geleden rijden veel treinen in België woensdag en donderdag niet door een spoorstaking. Op de intercity's tussen Amsterdam en Brussel kunnen reizigers wel rekenen, meldt spoorwegmaatschappij NMBS. Voor de internationale Eurostar-treinen, die Nederland via België met Londen en Parijs verbinden, wordt ook niet of nauwelijks hinder verwacht.

7 uur geleden
AzG en WHO: ziekenhuizen in zuiden Gaza 'op een breekpunt'

GAZA-STAD (ANP) - Ziekenhuizen in centraal en zuidelijk Gaza bevinden zich "op een breekpunt" en hebben moeite de toestroom van patiënten op te vangen te midden van de Israëlische aanvallen op Gaza. Dat zeggen vertegenwoordigers van Artsen zonder Grenzen (AzG) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tegen het Amerikaanse ABC News.

9 uur geleden