Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse regering schrapt parade op 14 juli wegens corona

Franse regering schrapt parade op 14 juli wegens corona

PARIJS (ANP) - De grote militaire parade die jaarlijks op de Franse nationale feestdag 14 juli in Parijs wordt gehouden, gaat dit jaar niet door. Om te voorkomen dat het evenement bijdraagt aan verspreiding van het virus, wordt die vervangen door een bescheiden militaire ceremonie op het Place de la Concorde.

De regering heeft laten weten dat de regels over het afstand tot elkaar houden daar gerespecteerd zullen worden. Er zal ook een speciaal eerbetoon zijn aan mensen die werken in de medische zorg. Behalve militairen zullen ook werknemers in de ziekenzorg deelnemen. Het gaat om een ceremonie van ongeveer 2000 deelnemers en 2500 genodigde toeschouwers, volgens Franse media.

Het eind vorig jaar in China opgedoken virus heeft in Frankrijk ruim 150.000 besmettingen veroorzaakt. Het virus is momenteel op zijn retour en de regering is bezig de strenge coronamaatregelen af te bouwen. Als gevolg van het virus zijn bijna 30.000 mensen in Frankrijk overleden. Bijna 70.000 patiënten zijn genezen. Het virus heeft het noordoosten langs de Rijn en de regio Parijs het zwaarst getroffen.

Meer uit Buitenland

Polen ziet Russische dreiging en versterkt inlichtingendiensten

WARSCHAU (ANP/AFP) - Polen trekt miljoenen uit om de inlichtingendiensten te versterken. Premier Donald Tusk zei dat de afgelopen maanden sabotageacties verijdeld konden worden "dankzij de waakzaamheid van onze diensten en bondgenoten".

1 uur geleden
Beroep Kremlincriticus Kara-Moerza verworpen, VK reageert woest

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - Het Russische hooggerechtshof heeft het hoger beroep verworpen van een bekende criticus van de regering, Vladimir Kara-Moerza. De activist, die ook de Britse nationaliteit heeft, kreeg eerder 25 jaar cel opgelegd nadat hij was beschuldigd van hoogverraad. Het Verenigd Koninkrijk hekelde het besluit van het hof en eiste zijn onmiddellijke vrijlating.

2 uur geleden
Europese aanklager onderneemt stappen tegen Europese Commissie

LUXEMBURG (ANP) - Het Europees Openbaar Ministerie (EPPO) heeft de Europese Commissie een stevige brief gestuurd. Het is de laatste stap voordat een officieel geschil wordt gestart dat tot een rechtszaak tegen de Europese Commissie kan leiden.

2 uur geleden
Flatgebouw Charkiv getroffen door aanval, veel gewonden

CHARKIV (ANP/RTR) - Zeker vijftien mensen zijn gewond geraakt door een aanval in het centrum van Charkiv, de tweede stad van Oekraïne. De autoriteiten zeggen dat een flatgebouw is geraakt.

3 uur geleden
Parlementsvoorzitter VS naar New York om Trump te steunen

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft bij de rechtbank in New York steun gekregen van een van zijn meest prominente partijgenoten. Voorzitter Mike Johnson van het Huis van Afgevaardigden zei tegen Amerikaanse media een van de "honderden miljoenen" burgers te zijn die zich grote zorgen maken over de vervolging van Trump.

3 uur geleden
Krant: Egypte overweegt afbouwen diplomatieke banden met Israël

CAIRO (ANP) - De Israëlische operatie in Rafah zet de relatie met buurland Egypte steeds verder onder druk. Zakenkrant The Wall Street Journal bericht dat de Egyptenaren overwegen hun diplomatieke betrekkingen met Israël te beperken.

5 uur geleden
Georgisch parlement neemt omstreden buitenlandse-agentenwet aan

TBILISI (ANP/AFP) - Ondanks groot protest heeft het Georgische parlement in de derde en finale stemronde de controversiële buitenlandse-agentenwet aangenomen. 84 parlementsleden stemden voor de wet en 30 tegen. Door die wet moeten organisaties die meer dan een vijfde van hun inkomsten uit het buitenland ontvangen, zich registreren als zogenaamde 'buitenlands agent'.

6 uur geleden