Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse president verontwaardigd over Israëlische aanval bij Rafah

Franse president verontwaardigd over Israëlische aanval bij Rafah

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron is "verontwaardigd" over de Israëlische aanval bij Rafah waar zondag 45 doden bij vielen. "Deze operaties moeten stoppen", schrijft hij op X.

Volgens Macron zijn er veel ontheemde mensen gedood bij de luchtaanval. In Rafah zitten veel Palestijnen die zijn gevlucht uit de rest van de Gazastrook. Zij kunnen volgens hulporganisaties geen kant op en daar sluit Macron zich bij aan. "Er zijn geen veilige plekken in Rafah voor de Palestijnse burgers. Ik roep op tot respect voor de internationale wet en een onmiddellijk staakt-het-vuren."

Meer uit Buitenland

Na extreme hitte, maandag hevige regen tijdens hadj in Mekka

MEKKA (ANP) - De aanhoudende hoge temperaturen van de afgelopen dagen in de voor moslims heilige plaats Mekka, hebben maandag plaatsgemaakt voor een temperatuurdaling en hevige regenval.

6 minuten geleden
Polen twijfelt over Europese topbaan voor Portugese oud-premier

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Net nu de EU-regeringsleiders aanschuiven om in Brussel tijdens een informele vergadering de Europese topfuncties opnieuw te verdelen, heeft de Poolse premier Donald Tusk twijfels geuit over de Portugese kandidaat. Oud-premier Antonio Costa is verwikkeld in een corruptieschandaal.

31 minuten geleden
Duitsland tevreden met veiligheidsmaatregelen bij EK voetbal

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland is tot nu toe tevreden over de veiligheidsmaatregelen die het land heeft genomen voor het EK voetbal, ondanks enkele incidenten rond de eerste drie dagen. "De veiligheidsmaatregelen werken", zegt Maximilian Kall, een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

53 minuten geleden
Dode en gewonden bij explosie munitie op Tsjechische basis

PRAAG/BRNO (ANP/RTR) - Bij een explosie van munitie is een Tsjechische militair omgekomen en zijn acht anderen gewond geraakt. Dit gebeurde op een locatie waar sinds 2022 Oekraïense militairen worden getraind.

57 minuten geleden
Gewonden na explosie op trainingslocatie leger Tsjechië

PRAAG (ANP/RTR) - Negen Tsjechische militairen zijn maandag gewond geraakt na een ontploffing van munitie. De explosie deed zich voor op een locatie waar sinds 2022 Oekraïense militairen worden getraind.

3 uur geleden
Poetin dinsdag naar Noord-Korea

PYONGYANG (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin gaat dinsdag naar Noord-Korea, maakte het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA bekend. Hij blijft daar tot woensdag en vliegt dan door naar Vietnam.

4 uur geleden
VS, Canada, Japan en Filipijnen oefenen op Zuid-Chinese Zee

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten, Canada, Japan en de Filipijnen hebben gezamenlijke maritieme oefeningen gehouden op de Zuid-Chinese Zee. Hiermee laten de landen zien dat ze toegewijd zijn aan het versterken van de regionale veiligheid en stabiliteit, meldt de Pacifische vloot van de VS.

5 uur geleden