Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse oud-president Giscard d'Estaing (94) overleden

Franse oud-president Giscard d'Estaing (94) overleden

PARIJS (ANP) - De Franse oud-president Valéry Giscard d'Estaing is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Franse zender Europe 1.

Giscard d'Estaing was president van 1974 tot 1981. Zijn opvolger François Mitterrand overleed in 1996 en diens opvolger Jacques Chirac stierf vorig jaar. Dat maakte Giscard d'Estaing ruimschoots de oudste nog levende ex-president van Frankrijk.

Hij was onlangs nog ontslagen uit het ziekenhuis in Tours waar hij kort daarvoor was opgenomen. Het is toen niet bekendgemaakt wat hem mankeerde. De voormalige president moest in september nog met een lichte longontsteking naar een ziekenhuis in Parijs.

Aanklagers openden in mei nog een onderzoek naar de voormalige leider, nadat een Duitse verslaggeefster een klacht had ingediend over vermeende handtastelijkheden na een interview in 2018. Hij zou meermaals haar achterste hebben aangeraakt. Giscard d'Estaing ontkende de beschuldiging.

Meer uit Buitenland

Stokoude ruimtetelescoop Hubble hapert weer

HOUSTON (ANP) - De oude ruimtetelescoop Hubble heeft een probleem. Een van de gyroscopen in het apparaat, die ervoor moeten zorgen dat de Hubble goed draait om het heelal in beeld te kunnen brengen, kampt met een storing. Het is de tweede keer in een paar maanden dat dit gebeurt.

15 minuten geleden
Erdogan spreekt nog geen steun uit voor Rutte als topman NAVO

DEN HAAG/ISTANBUL (ANP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft nog niet zijn steun uitgesproken voor Mark Rutte als nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Na een ontmoeting met de demissionaire premier in Istanbul zei de Turkse president op een gezamenlijke persconferentie dat hij nog een besluit moet nemen.

53 minuten geleden
Netanyahu: beslissingen ICJ hebben geen invloed op onze acties

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vrijdag nogmaals benadrukt dat eventuele uitspraken van het Internationaal Strafhof (ICC) geen invloed hebben op de acties van Israël. Wel benadrukte hij dat ICC-uitspraken "een gevaarlijk precedent kunnen scheppen".

1 uur geleden
Frankrijk zet 6000 extra agenten in bij aankomst olympische vlam

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk zet ongeveer 6000 extra agenten in tijdens de aankomst van de olympische vlam in Marseille. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft de veiligheidsmaatregel vrijdag bekendgemaakt.

1 uur geleden
Japanse stad verhult zicht op berg Fuji om toeristen te weren

FUJIKAWAGUCHIKO (ANP/AFP) - Het Japanse stadje Fujikawaguchiko heeft aangekondigd een zwart scherm van 2,5 meter hoog en twintig meter lang te zullen installeren om de bekende Mount Fuji aan het zicht te onttrekken van toeristen. Daarmee willen de autoriteiten de overlast tegengaan die de voornamelijk buitenlandse toeristen in Fujikawaguchiko veroorzaken.

5 uur geleden
Chinese president Xi Jinping spreekt Amerikaanse minister Blinken

BEIJING/MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De Chinese president Xi Jinping heeft vrijdag de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken ontvangen. Blinken brengt een bezoek van drie dagen aan China, onder meer om er op aan te dringen dat de Volksrepubliek geen producten meer aan Rusland levert die nuttig zijn voor de Russische bewapening of wapenindustrie.

8 uur geleden
Media: Israël zou vrijlaten van minder gegijzelden accepteren

JERUZALEM (ANP/DPA) - Volgens mediaberichten is Israël bereid af te zien van de oorspronkelijke eis van het vrijlaten van veertig gegijzelden door Hamas in ruil voor een tijdelijk staakt-het-vuren. Israëlische media hebben donderdag gemeld dat Israël bereid zou zijn de vrijlating van twintig gijzelaars te accepteren, zolang het vrouwen, mannen boven de vijftig en ernstig zieken zijn.

11 uur geleden