Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse minister rekent op economische groei ondanks hoge inflatie

Franse minister rekent op economische groei ondanks hoge inflatie

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De economie van Frankrijk zal ondanks de sterk oplopende inflatie en de onzekerheden als gevolg van de oorlog in Oekraïne dit jaar groei laten zien. Dat is althans de verwachting van de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire. Hij liet tijdens een interview met Franse media geen precieze prognose los.

Le Maire komt met een nieuwe raming als de herziene begrotingswet wordt gepresenteerd na de parlementsverkiezingen later deze maand. "Het was 4 procent. Maar het mag duidelijk zijn dat met de oorlog in Oekraïne, de inflatie, er vraagtekens gezet kunnen worden bij die eerdere raming. Maar we zullen een positieve groei hebben in 2022", aldus de minister. Le Maire voegde eraan toe dat Frankrijk "beter bestand is tegen inflatie dan enig ander land in de eurozone".

De minister van Financiën zei vorige week dat de inflatie volgend jaar pas voorbij zijn hoogste punt zal zijn. Deze zou daarbij structureel hoog blijven. Rond de 2 procent in plaats van rond de 1 procent. Dat komt volgens hem door de "regionalisering van waardeketens" en de zeer hoge kosten van de overgang naar schonere energie.

Meer uit Financieel

Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

54 minuten geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

1 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

2 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

4 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

5 uur geleden
AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak wist de openingsverliezen dinsdag tijdens de middaghandel om te buigen in winst, geholpen door hogere standen op Wall Street. In Duitsland klom de toonaangevende DAX-index gedurende de handel tot recordhoogte, mede door speculaties over een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar.

5 uur geleden
EU eens over verbod op vernietiging onverkochte kleding

BRUSSEL (ANP) - Onverkochte kleding en schoenen mogen in de Europese Unie binnenkort niet meer zomaar worden vernietigd. Ook tal van andere producten moeten duurzamer worden ontworpen en minder vaak op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven belanden, hebben de EU-landen en het Europees Parlement afgesproken.

7 uur geleden