Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse economie groeit weer na krimp in eerste kwartaal

Franse economie groeit weer na krimp in eerste kwartaal

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse economie, de op een na de grootste van de eurozone, heeft in het tweede kwartaal weer groei getoond. Geholpen door het afbouwen van de coronalockdown in het land gaven Franse consumenten weer wat meer uit. Ook trokken onder meer de bedrijfsinvesteringen aan.

Een voorlopige raming van het Franse statistiekbureau gaat uit van 0,9 procent groei ten opzichte van een kwartaal eerder. Daarmee ging het economisch zelfs iets beter dan economen in doorsnee hadden voorzien. In het eerste kwartaal was als gevolg van strenge coronamaatregelen nog sprake van 0,1 procent krimp.

Ook afgelopen kwartaal was Frankrijk nog niet vrij van de coronabeperkingen. In april werd het beleid zelfs weer strenger om een ‚Äč‚Äčopleving van de besmettingsaantallen tegen te gaan en de druk op de ziekenhuizen te verlichten. Maar de economische impact hiervan bleef over de gehele linie beperkt. Vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar, toen de economie grote klappen kreeg door de uitbraak van het coronavirus, was sprake van bijna 19 procent groei.

Vrijdag komen meer grote Europese landen met cijfers over de economische groei. In Spanje ging de economie afgelopen kwartaal ook weer vooruit, na een krimp in het eerste kwartaal. Bij de zuiderbuur van Frankrijk ging het om een plus van 2,8 procent, wat eveneens beter is dan kenners hadden verwacht. In het eerste kwartaal kromp de Spaanse economie nog met 0,4 procent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

VS doen nog geen toezegging aan Britten over vrijhandelsakkoord

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft nog geen toezeggingen gedaan over een vrijhandelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk. Volgens Biden is de kwestie alleen besproken tijdens een ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson, die op bezoek was in het Witte Huis.

16 minuten geleden
Taxibedrijf Uber naar verwachting bijna een winstgevend bedrijf

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Taxibedrijf en maaltijdbezorger Uber lijkt dicht bij het moment dat het Amerikaanse bedrijf eindelijk echt winstgevend is. In een nieuwe prognose houdt Uber er rekening mee dat dit in het huidige derde kwartaal voor het eerst sinds de beursgang in 2019 kan gaan gebeuren. Dat is vroeger dan eerder werd gedacht.

36 minuten geleden
Ondernemingsraden akkoord met fusie RTL en Talpa

AMSTERDAM (ANP) - De ondernemingsraden van RTL Nederland en Talpa staan achter de voorgenomen fusie van de twee mediabedrijven. Na het positieve advies van de personeelsvertegenwoordigers hebben de bedrijven definitief hun handtekening gezet onder de deal, die in juni werd aangekondigd. Voor de fusie is nog wel toestemming van markttoezichthouders nodig. RTL en Talpa verwachten dat het hele proces in de eerste helft van volgend jaar is afgerond.

55 minuten geleden
Beurshandel in teken rentebesluit Federal Reserve

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs kijken woensdag vooral naar de Verenigde Staten, waar de Federal Reserve later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken. De markten verwachten dat de Amerikaanse centrale bank meer details zal geven over het begin van de afbouw van de coronasteunmaatregelen. De lager dan verwachte inflatie in augustus biedt de Fed mogelijk wat speelruimte om nog even te wachten met het terugdraaien van de coronasteun.

1 uur geleden
Nikkei sluit lager na rentebesluit Bank of Japan

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio ging woensdag verder omlaag na de zware koersverliezen een dag eerder. Beleggers verwerkten het besluit van de Bank of Japan om het monetaire beleid ongewijzigd te laten. De Japanse centrale bank waarschuwde wel dat de werkgelegenheid en de inkomenssituatie zwak blijven vanwege de impact van de coronapandemie, terwijl de private consumptie blijft stagneren. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag bekend wordt gemaakt.

1 uur geleden
Evergrande zet stap om wanbetaling te voorkomen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Chinese vastgoedconcern China Evergrande Group zegt een akkoord te hebben bereikt met binnenlandse houders van obligaties. Daarmee voorkomt het financieel geplaagde concern voor nu dat het in gebreke blijft met bepaalde rentebetalingen.

1 uur geleden
Steeds meer consumenten vinden dat prijzen sterk stijgen

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer Nederlanders vinden dat de prijzen sterk stijgen. Meer dan vier op de tien consumenten hebben dit aangegeven in het laatste consumentenonderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat met 43 procent om het hoogste percentage sinds het statistiekbureau in 2017 begon om dit bij te houden.

1 uur geleden