Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse buitenlandminister: Rusland doet alsof het onderhandelt

Franse buitenlandminister: Rusland doet alsof het onderhandelt

PARIJS (ANP) - De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Yves Le Drian, heeft weinig vertrouwen in de onderhandelingen die Rusland momenteel voert met Oekraïne. In een interview met de Franse krant Le Parisien zegt hij "dat met een pistool tegen het hoofd niet te praten valt". Hij verwijt Rusland dan ook "alleen maar te doen alsof het onderhandelt".

In het interview zegt Le Drian zich ook zorgen te maken over een mogelijke chemische of biologische aanval in Oekraïne. Als zo'n aanval plaats zou vinden is er volgens de buitenlandminister maar één mogelijke verantwoordelijke. "Dat kan alleen maar Rusland zijn", stelt hij. Eerder beschuldigde Rusland de Verenigde Staten ervan een biologisch wapenprogramma in Oekraïne te financieren. Dat is nooit bewezen.

Het inzetten van chemische of biologische wapens noemt Le Drian "een ontoelaatbare escalatie van het conflict". Mocht het toch zover komen, dan leidt dat volgens de Franse minister tot "massieve en radicale economische sancties, zonder taboes". Wat hij daar precies mee bedoelde, werd in het gesprek met de Franse krant niet duidelijk.

Meer uit Buitenland

Noord-Korea zet Amerikaanse militair Travis King het land uit

PYONGYANG (ANP/RTR) - Noord-Korea zet de Amerikaanse militair Travis King het land uit, meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA. Hij stak in juli bewust en zonder toestemming tijdens een toeristische rondleiding in Zuid-Korea de grens naar Noord-Korea over.

7 minuten geleden
Ruim 40.000 mensen uit Nagorno-Karabach naar Armenië gevlucht

STEPANAKERT (ANP/AFP) - Armenië heeft meer dan 40.000 vluchtelingen opgevangen uit Nagorno-Karabach. De Armeense regering spreekt van 42.500 mensen, waarmee ruim een derde van de inwoners de regio heeft verlaten.

39 minuten geleden
Poolse minister: graangesprekken met Oekraïne gaan goede kant op

WARSCHAU (ANP/RTR) - De gesprekken tussen Polen en Oekraïne over de uitvoer van graan gaan volgens Polen de goede kant op. De graanexport was aanleiding voor een hoog oplopende ruzie tussen de twee landen, die een belangrijke grens delen en ook historische banden met elkaar hebben.

1 uur geleden
Azerbeidzjan: bijna 200 militairen omgekomen in Nagorno-Kabarach

BAKOE (ANP/RTR) - Azerbeidzjan zegt dat 192 militairen van het land en een burger zijn omgekomen bij een offensief vorige week in Nagorno-Kabarach. Het Azerbeidzjaanse leger viel die betwiste enclave aan in een operatie tegen separatisten.

2 uur geleden
Voorzitter EU-parlement 'optimistisch' over migratieakkoord EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet er de komende maanden toch in kunnen slagen om het eindelijk eens te worden over het migratiebeleid, meent de voorzitter van het Europees Parlement. Roberta Metsola is "optimistisch", ook al dreigen de slepende onderhandelingen opnieuw vast te lopen.

3 uur geleden
Berlijn pleit voor internationale waarnemers in Nagorno-Kabarach

BERLIJN (ANP/AFP) - Duitsland pleit voor internationale waarnemers in de enclave Nagorno-Kabarach en roept Azerbeidzjan op deze groep binnen te laten. Dat zou volgens Berlijn aantonen dat het land serieus is over het waarborgen van de veiligheid van de etnische Armeniërs in de betwiste regio.

3 uur geleden
Meer dan honderd doden door brand tijdens bruiloft in Irak

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - Bij een brand tijdens een bruiloft in de plaats Hamdaniya in de noordelijke Iraakse provincie Nineve zijn minstens honderd mensen omgekomen, melden Iraakse staatsmedia. Ook raakten zo'n 150 mensen gewond. Die aantallen kunnen nog worden bijgesteld. Volgens lokale media was de brand veroorzaakt door tijdens de bruiloft afgestoken vuurwerk.

3 uur geleden