Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse bars en restaurants mogelijk nog tot half januari gesloten

Franse bars en restaurants mogelijk nog tot half januari gesloten

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Franse bars en restaurants blijven mogelijk nog tot half januari gesloten nu de regering probeert de heroplevende uitbraak van het coronavirus te stoppen, meldde radiostation France Info dinsdag.

De Franse regering sloot eind oktober alle niet-essentiële bedrijven omdat het aantal virusgevallen weer snel toenam. De landelijke beperkingen werden aanvankelijk opgelegd voor een periode van een maand. Op 1 december zouden winkels kunnen heropenen als de gezondheidsomstandigheden het toelaten.

Premier Jean Castex maakte echter duidelijk dat dit niet van toepassing was op bars en restaurants, zei regeringswoordvoerder Gabriel Attal dinsdag in een interview op de zender France 2.

Overheidsfunctionarissen zullen volgende maand de situatie voor bars en restaurants opnieuw bekijken, zei hij, toen hem werd gevraagd naar het France Info-bericht van een heropening op 15 januari.

De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran zei dinsdag dat hij geen datum kon geven voor het einde van de nationale lockdown. Volgens Veran zullen bars en restaurants in december nog niet heropenen.

Meer uit Buitenland

Grote zoekactie naar vermiste 6-jarige in Duitsland vruchteloos

BREMERVÖRDE (ANP/DPA) - Een grootschalige zoektocht in het noorden van Duitsland naar de vermiste 6-jarige Arian heeft na vijf dagen nog niets opgeleverd. Een nieuwe strategie, waarbij tweehonderd militairen zo geruisloos mogelijk naar het kind zochten, heeft ook niet geholpen.

2 uur geleden
Krant: Poetin wist volgens VS niet van timing dood Navalny

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse inlichtingendiensten denken dat de Russische president Vladimir Poetin geen directe opdracht heeft gegeven om oppositiepoliticus Aleksej Navalny in februari om het leven te brengen. De Wall Street Journal (WSJ) schrijft op basis van bronnen dat de president vermoedelijk niet op de hoogte was van het moment waarop Navalny overleed. Maar de diensten twijfelen niet aan Poetins verantwoordelijkheid.

3 uur geleden
Hamas neemt voorstel Israël rond staakt-het-vuren in beschouwing

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft het laatste Israëlische tegenvoorstel rond een mogelijk staakt-het-vuren in de Gazastrook en de vrijlating van gijzelaars ontvangen en gaat het bestuderen. Dat heeft de militante groepering zaterdag bekendgemaakt.

9 uur geleden
Blinken: aanwijzingen dat China verkiezingen VS wil beïnvloeden

BEIJING (ANP) - De Verenigde Staten is bewijs onder de aandacht gekomen dat China de aankomende verkiezingen probeert "te beïnvloeden en zich in te mengen". Dat zei VS-minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tegen nieuwszender CNN aan het einde van een driedaags bezoek in China.

10 uur geleden
NBC: Israël bombardeert 'veilige' plekken in Gaza

NEW YORK (ANP) - Israël voert regelmatig dodelijke bombardementen uit in zones van de Gazastrook die het zelf als veilig heeft aangemerkt. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender NBC News vastgesteld na eigen onderzoek.

12 uur geleden
China gastheer voor Palestijnse eenheidsgesprekken Hamas en Fatah

BEIJING (ANP/RTR) - China wordt gastheer voor Palestijnse eenheidsgesprekken tussen de islamitische groep Hamas en zijn seculiere rivaal Fatah. Dat bevestigen vertegenwoordigers van beide groepen en een in Beijing gevestigde diplomaat tegen persbureau Reuters.

14 uur geleden
VS kondigen onderdeel nieuw militair hulppakket Oekraïne aan

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag 6 miljard dollar aan nieuwe militaire hulp voor Oekraïne aangekondigd. Het gaat onder meer om munitie, antidronesystemen en ondersteuning voor onderhoud van militair materieel.

17 uur geleden