Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse autoreclames moeten wijzen op duurzame reisalternatieven

Franse autoreclames moeten wijzen op duurzame reisalternatieven

PARIJS (ANP/AFP) - Autoreclames in Frankrijk moeten vanaf komend jaar ook verwijzen naar minder vervuilende reisalternatieven. Daarbij hebben ze drie mogelijkheden: 'overweeg te carpoolen', 'neem voor dagelijks gebruik het openbaar vervoer' of 'kies bij korte ritten voor lopen of de fiets'.

De nieuwe regels worden in maart van kracht. Milieugroeperingen hebben jarenlang gelobbyd voor maatregelen. Daarbij werd en wordt ook ingezet op een algeheel verbod op autoreclames. De maatregel die gaat gelden maakt onderdeel uit van het Franse streven om de CO2-uitstoot te beperken.

De advertenties worden verplicht in alle uitingen. Dan gaat het van drukwerk tot tv en van radio tot internet. Ook wordt de hashtag "#SeDeplacerMoinsPolluer", vrij vertaald 'verplaats en vervuil minder' verplicht.

Autoreclames zullen ook duidelijkheid moeten geven over de specifieke CO2-uitstoot van een voertuig. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van een nieuw classificatiesysteem die consumenten informeert over de milieu-impact. Voor de meest vervuilende auto's, voertuigen die meer dan 123 gram kooldioxide per kilometer uitstoten, waaronder veel populaire SUV's mag vanaf 2028 helemaal geen reclame meer worden gemaakt.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

9 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

14 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geƫindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariƫrs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

1 dag geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden