Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse agenten doodgeschoten, dader dood aangetroffen

Franse agenten doodgeschoten, dader dood aangetroffen

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De man die drie agenten heeft doodgeschoten in Frankrijk is dood aangetroffen. Dat maakte minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin bekend na het drama in de buurt van Saint-Just (Puy-de-Dôme), in centraal Frankrijk. Daarbij raakte een vierde agent gewond.

De 48-jarige man opende het vuur op agenten die rond middernacht reageerden op een melding over huiselijk geweld. Een agent kwam om het leven, een collega raakte gewond. De schutter verschanste zich vervolgens in de woning en zou daar ook brand hebben gesticht. Een vrouw zocht een veilig heenkomen op het dak en kon later worden gered.

Na de dodelijke schietpartij stuurden de hulpdiensten versterking naar het huis in een afgelegen gehucht. Zij sloten ook wegen in de omgeving af. De ogenschijnlijk zwaarbewapende dader bleef schieten op de politie en doodde nog twee agenten. Die slachtoffers hadden naar verluidt geprobeerd in te schatten of hun neergeschoten collega's gered konden worden.

Voertuig

De schutter kon uiteindelijk vluchten. Minister Darmanin trad niet in detail over de omstandigheden waaronder hij daarna om het leven kwam. Een ingewijde zegt dat de man dood is aangetroffen in een voertuig. Het vermoeden bestaat dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd. De geredde vrouw wordt nog verhoord.

President Emmanuel Macron heeft zijn medeleven betuigd aan de Franse politie. "Zij zijn onze helden", schreef hij op Twitter. De omgekomen agenten waren 21, 37 en 45 jaar oud.

Meer uit Buitenland

Mensenrechtenchef bezorgd over geweld tegen Amerikaanse studenten

GENÈVE (ANP) - VN-mensenrechtenchef Volker Türk is bezorgd over het hardhandig optreden van de Amerikaanse autoriteiten tegen studenten die tegen de oorlog in Gaza demonstreren. Türk noemt de vrijheid van meningsuiting en het recht om vreedzaam bijeen te komen van fundamenteel belang voor de samenleving. Zeker als er felle discussie is over belangrijke onderwerpen, zoals die over het conflict in Gaza.

35 minuten geleden
Ierland stuurt extra agenten naar grensgebied met Noord-Ierland

DUBLIN (ANP) - In Ierland zullen tot honderd extra agenten zich richten op illegale migratie vanuit Noord-Ierland. Een deel van hen wordt ingezet bij de grens. Ierse media berichten dat dit de nieuwste ontwikkeling is in het conflict tussen Dublin en Londen over asielzoekers.

52 minuten geleden
Turk die Israëlische agent neerstak doodgeschoten in Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/RTR) - In Jeruzalem is een Turkse man doodgeschoten door de politie, meldt de nieuwssite Times of Israel op basis van de politie. Hij had kort daarvoor een agent gestoken.

1 uur geleden
Brussel treedt op tegen Facebook en Insta uit angst verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie neemt stappen tegen Facebook en Instagram om manipulatie van de verkiezingen te voorkomen. Moederbedrijf Meta voldoet volgens de commissie niet aan de eisen van de nieuwe Europese Digitale Dienstenwet (DSA).

2 uur geleden
China 'verdrijft' schepen Filipijnse kustwacht met waterkanon

MANILLA/BEIJING (ANP/AFP/RTR) - De Filipijnen melden dat twee Filipijnse schepen door een waterkanon van de Chinese kustwacht zijn geraakt. Een van de boten zou hierdoor schade hebben opgelopen. De Chinese kustwacht meldt dat het twee schepen heeft "verdreven" uit het betwiste gebied.

3 uur geleden
Palestijnse rivalen Fatah en Hamas hielden overleg in Beijing

BEIJING (ANP/AFP) - Afvaardigingen van de Palestijnse rivaliserende bewegingen Fatah en Hamas hebben in Beijing met elkaar gesproken, meldt China. Volgens woordvoerder van Buitenlandse Zaken Lin Jian voerden ze "diepgaande en openhartige gesprekken" om zich met elkaar te verzoenen.

3 uur geleden
Universiteit VS schorst studenten om pro-Palestijns protest

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Columbia University in New York is maandag begonnen met het schorsen van studenten die weigeren hun tenten op de campus af te breken. Studenten hadden een tentenkamp opgezet van waaruit ze protesteerden tegen de aanvallen van Israël in de Gazastrook.

8 uur geleden