Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse acteur Claude Brasseur (84) overleden

Franse acteur Claude Brasseur (84) overleden

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse acteur Claude Brasseur is op 84-jarige leeftijd overleden. Brasseur was de zoon van de bekende acteur Pierre Brasseur en de romanschrijver Odette Joyeux.

Brasseur omschreef zichzelf dan ook graag als "de acteur van vader op zoon". Zelf kreeg hij grote bekendheid met rollen in films als Un éléphant ça trompe énormément uit 1977 en La Guerre des Polices uit 1979. Voor beide films ontving hij de grote filmprijs César. Ook voor zijn vertolking van de 19e-eeuwse avonturier Eugène-François Vidocq in de populaire televisieserie Les Nouvelles Aventures de Vidocq kreeg hij veel lof.

De Franse acteur was echter niet alleen op het witte doek te zien. Ook in de sport was hij behoorlijk fanatiek. Hij werd geselecteerd voor het Franse bobsleeteam voor de Olympische Spelen in 1964. Door een blessure ging dat avontuur helaas niet door.

Meer uit Buitenland

Minstens 20 Palestijnen gedood bij aanval Israël tentenkamp Rafah

RAFAH (ANP/RTR/AFP) - Minstens twintig Palestijnen zijn gedood door Israëlische luchtaanvallen op een vluchtelingenkamp in Rafah, in het uiterste zuiden van de Gazastrook. Door de aanvallen vlogen hun tenten in brand, vertelde een civiele noodfunctionaris aan persbureau Reuters.

24 minuten geleden
Litouwse president Nauseda herkozen

VILNIUS (ANP/RTR) - De zittende president van Litouwen, Gitanas Nauseda, heeft de laatste ronde van de presidentsverkiezingen van het Baltische land gewonnen. Met ongeveer 30 procent van de stemmen geteld, stond hij al op 82 procent. Daarop gaf zijn enige overgebleven tegenstander, de Litouwse premier Ingrida Simonyte, haar verlies toe.

1 uur geleden
Macron pleit voor 'Frans-Duitse impuls' in Europa

BERLIJN (ANP/DPA) - De Franse president Emmanuel Macron heeft tijdens zijn staatsbezoek aan Duitsland gezegd dat een "Frans-Duitse impuls" nodig is om "imperialistische ambities in Europa en ongekende uitdagingen voor onze toekomst het hoofd te bieden". Dat zei Macron vlak na een ontmoeting met de Duitse president Frank-Walter Steinmeier in Berlijn.

1 uur geleden
Honderdduizenden geëvacueerd van zuidkust Bangladesh om cycloon

DHAKA (ANP/DPA) - Honderdduizenden mensen zijn in Bangladesh in veiligheid gebracht voordat een tropische cycloon via de Golf van Bengalen aan land kwam aan de zuidkust van het land. Het gaat om meer dan 800.000 kustbewoners, zei staatsminister voor Rampenbeheersing en Hulp, Muhibur Rahman.

2 uur geleden
Scooter geveild waarmee Franse oud-president maîtresse bezocht

PARIJS (ANP/AFP) - De scooter waarmee de voormalige Franse president François Hollande stiekem op pad ging om zijn geliefde te zien, is verkocht voor 20.500 euro. De nu 69-jarige socialist Hollande was president van 2012 tot 2017.

2 uur geleden
Palestijnen melden burgerdoden door luchtaanval Israël op Jabalia

JABALIA(ANP) - Zeker dertien Palestijnse burgers zijn gedood bij een bombardement door Israëlische vliegtuigen op een huis in Jabalia, een stad in het noorden van de Gazastrook. Dat meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Ook zouden er tientallen gewonden zijn gevallen.

3 uur geleden
Oekraïne meldt opgelopen dodental door aanval Rusland in Charkiv

CHARKIV (ANP/RTR/AFP) - Het dodental als gevolg van Russische aanvallen op een drukke doe-het-zelfzaak in de Oost-Oekraïense stad Charkiv is gestegen tot zestien, meldt de regionale gouverneur. Volgens de burgemeester waren zo'n 120 mensen in de winkel toen de projectielen insloegen.

4 uur geleden