Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frankrijk stuurt meer politie naar Guadeloupe na coronarellen

Frankrijk stuurt meer politie naar Guadeloupe na coronarellen

PARIJS (ANP) - De Franse regering stuurt meer politie-eenheden, waaronder elitetroepen, naar het Caribische eiland Guadeloupe. Op het overzeese departement van Frankrijk zijn sinds twee weken onrusten na de aankondiging van een vaccinatieplicht voor zorgpersoneel.

Frankrijk stuurde ruim een week geleden al politieagenten naar het eiland om te helpen met het beëindigen van de dagenlange coronarellen. Ook geldt er al anderhalve week een avondklok van 18.00 tot 05.00 uur. De lokale autoriteiten hebben bekendgemaakt dat de avondklok wordt verlengd tot en met 2 december. De Franse minister voor overzeese gebieden, Sébastien Lecornu, kondigde aan dat er dinsdag zeventig agenten ter versterking worden gestuurd met tien leden van een SWAT-team dat moet helpen om de veiligheid te herstellen.

De onrust op Guadeloupe, dat ongeveer 400.000 inwoners telt, ontstond nadat zorgpersoneel te horen kreeg dat vaccinatie tegen het coronavirus verplicht werd. Deze maatregel geldt al op het Franse vasteland. De regering in Parijs liet afgelopen vrijdag weten dat de vaccinatieplicht voor zorgpersoneel tot het einde van het jaar is uitgesteld op de Caribische departementen.

Er vonden op Guadeloupe nachtenlang rellen plaats. Winkels werden geplunderd en er is geschoten op de politie en brandweerlieden. Ook op het eiland Martinique is het onrustig.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Litouwen plaatst bewakingscamera's langs volledige grens Belarus

VILNIUS (ANP/DPA) - Litouwen gaat bewakingscamera's plaatsen langs de volledige grens met Belarus, als een reactie op de migrantencrisis die in november een hoogtepunt bereikte. Momenteel is ongeveer de helft van de grens voorzien van camera's.

6 minuten geleden
Australië roept Kanye West op zich te laten inenten voor tournee

MELBOURNE (ANP/RTR) - De Australische minister-president Scott Morrison heeft hiphopartiest Kanye West gevraagd zich volledig te laten vaccineren voordat hij naar Australië afreist voor een tournee. Volgens media zou West in maart een reeks concerten in Australië willen doen.

2 uur geleden
Joni Mitchell wil muziek ook van Spotify halen

LOS ANGELES (ANP) - De singer-songwriter Joni Mitchell wil haar muziek van streamingplatform Spotify halen, laat ze weten op haar website. Eerder deze week liet artiest Neil Young zijn catalogus al weghalen door Spotify. Reden is dat podcastpresentator Joe Rogan, wiens podcast gemiddeld 11 miljoen luisteraars per aflevering haalt, regelmatig onwaarheden over het coronavirus en vaccinatie verspreidt.

2 uur geleden
Australië trekt 31 miljoen uit voor bescherming koala's

MELBOURNE (ANP) - De Australische overheid trekt 50 miljoen Australische dollar (31 miljoen euro) uit om de iconische koala's te beschermen. De dierensoort wordt bedreigd door bosbranden, ziektes en verkeer. Er zouden naar schatting nog slechts 100.000 tot 330.000 koala's in het wild leven.

5 uur geleden
Biden stuurt 'binnenkort' Amerikaanse troepen naar Oost-Europa

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden is van plan "binnenkort" Amerikaanse soldaten naar Oost-Europese landen en NAVO-bondgenoten te sturen. "Niet teveel", zei Biden tegen journalisten nadat hij in de stad Philadelphia een toespraak had gegeven over zijn infrastructuurplannen.

9 uur geleden
Russische bevolking krimpt rap verder, ook door coronavirus

MOSKOU (ANP/DPA) - De Russische bevolking krimpt mede door toedoen van het coronavirus snel verder. Het land heeft deze maand circa 145,5 miljoen inwoners en dat is 700.000 inwoners minder dan een jaar eerder. Het gaat volgens de officiële statistieken om de sterkste terugval in het aantal inwoners sinds 2003. Het land wijt sinds begin 2020 toen het coronavirus uitbrak, bijna 330.000 sterfgevallen aan dat virus.

11 uur geleden
President Oekraïne wil niet dat Westen paniek zaait over Rusland

KIEV (ANP/AFP/RTR) - De Oekraïense president Volodimir Zelenski dringt er bij westerse leiders op aan geen paniek te zaaien over Russische troepen vlak over de Oekraïense grens in Rusland. "We kunnen geen paniek gebruiken", ook met het oog op de zwakke economie van Oekraïne. Het is volgens Zelenski "belangrijk niet alle informatie van inlichtingendiensten te halen".

16 uur geleden