Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frankrijk richt pijlen op tientallen extremistische moskeeën

Frankrijk richt pijlen op tientallen extremistische moskeeën

PARIJS (ANP) - Na een reeks radicaalislamitische aanslagen, met de onthoofding van een leraar als een van de jongste terreurdaden, richt Frankrijk zijn pijlen op tientallen moskeeën. Het gaat om ruim zeventig gebedshuizen die gelden als broedplaats van extremisme, en daarmee als vijanden van de Franse republiek.

De minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, kondigde voor de komende dagen een grootscheepse, ongekende operatie aan. Op Twitter meldt hij dat 76 verdachte moskeeën zullen worden gecontroleerd. Waar het moet, zullen ze volgens hem worden gesloten. Volgens Franse media zou dat het geval kunnen zijn bij zeker 18 gebedshuizen. Van de 76 bevinden zich er 16 in de regio Parijs, de rest staat elders in het land.

De autoriteiten sloten al een moskee bij Parijs voor zes maanden, na de onthoofding van de docent die tijdens een les over vrijheid van meningsuiting een cartoon van de moslimprofeet Mohammed had laten zien. De moskee had enkele dagen voor de gruwelijke moord door een moslimextremist een video verspreid die was gericht tegen de leraar Samuel Paty.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

MarkJohan 1 maand geleden
Is alleen maar omdat het verkiezingstijd is en Hij nek aan nek loopt met Le Pen.Ik hoop dan ook dat zei het word want daar zeurt iedereen toch altijd over niet genoeg vrouwen in de Top.Nou allemaal op Le Pen stemmen dan.

Meer uit Buitenland

Biden laat Amerikaanse overheid meer Amerikaans inkopen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden wil dat Amerikaanse overheidsorganisaties meer Amerikaans gaan inkopen. Daarvoor heeft hij een bevel ondertekend. Met de stap lost de nieuwe president meteen zijn verkiezingsbelofte in om een 'Buy American'-plan op te stellen.

16 minuten geleden
Biden belt Merkel: meer actie nodig tegen coronapandemie

WASHINGTON/BERLIJN (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag gebeld met de Duitse bondskanselier Merkel. Van de Europese leiders hadden de Britse premier Johnson en de Franse president Macron eerder al een gesprek met de nieuwe machthebber in Washington.

2 uur geleden
Nederland: oppositieleider kan niet meer namens Venezuela spreken

BRUSSEL (ANP) - De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó kan niet meer namens Venezuela spreken, vindt Nederland. Wel blijft hij "een belangrijke gesprekspartner namens de oppositie", zegt buitenlandminister Stef Blok.

3 uur geleden
EU: onacceptabel dat Britten EU-ambassadeur niet voor vol aanzien

BRUSSEL (ANP) - Dat het Verenigd Koninkrijk de EU-ambassadeur in Londen in rang heeft teruggezet, is onacceptabel. De Britse regering moet vertegenwoordigers van de Europese Unie zo snel mogelijk weer als die van volwaardige landen behandelen, waarschuwt de Europese Unie.

4 uur geleden
VS verlengen inreisbeperkingen voor Europeanen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten verlengen de reisbeperkingen voor EU-burgers, Britten en Brazilianen en voegen daar Zuid-Afrika aan toe vanwege de besmettelijke coronavariant in dat land.

4 uur geleden
Italiaanse premier Conte kondigt ontslag aan

ROME (ANP/RTR) - De Italiaanse premier Conte dient zijn ontslag in, maar hij hoopt daarna opnieuw te kunnen regeren. Hij roept zijn kabinet dinsdagochtend bijeen om de ministers over zijn stap te informeren, maakte zijn kantoor maandag bekend.

4 uur geleden
Brussel eist opheldering over vaccinproductie AstraZeneca

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie eist opheldering van het farmaceutische bedrijf AstraZeneca over zijn productie van de coronavaccins waarvan de EU 400 miljoen doses heeft gereserveerd. "De EU wil precies weten welke doses waar door AstraZeneca zijn geproduceerd tot dusver en als ze zijn geleverd, aan wie", zei EU-commissaris Stella Kyriakides (Volksgezondheid) na afloop van een vergadering van de commissie, vertegenwoordigers van de lidstaten en het bedrijf.

5 uur geleden