Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frankrijk rapporteert bijna half miljoen besmettingen in etmaal

Frankrijk rapporteert bijna half miljoen besmettingen in etmaal

PARIJS/MADRID (ANP/RTR) - In Frankrijk zijn het afgelopen etmaal bijna 465.000 coronabesmettingen vastgesteld, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Op de intensive cares in de ziekenhuizen nam het aantal coronapatiënten evenwel licht af tot circa 3900. Frankrijk heeft inmiddels meer dan 100.000 doden te betreuren als gevolg van het virus. De afgelopen 24 uur kwamen er 288 bij.

Om het tij te keren wordt op korte termijn de vaccinatiepas ingevoerd, die 18-plussers moeten tonen als ze restaurants, cafés, evenementen of voorstellingen willen bezoeken. President Emmanuel Macron wil ongevaccineerden het leven zo zuur maken dat ze alsnog een prik halen, een uitspraak die hem veel kritiek opleverde.

Ondertussen heeft zich in Spanje voor het eerst in 2,5 maand een dalende trend ingezet. Er kwamen ruim 94.000 nieuwe gevallen bij, waarmee het gemiddelde afneemt. Het aantal ziekenhuisopnames is aanzienlijk lager dan bij eerdere besmettingsgolven. Een kwart van de ic-bedden wordt ingenomen door mensen met Covid-19. Ruim negen op de tien Spanjaarden zijn gevaccineerd. Premier Pedro Sanchez zei deze week dat het tijd wordt om te kijken of de ziekte meer kan worden benaderd als een griep.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 4 maanden geleden
En blijkbaar kan daar toch alles openblijven. Alleen in dit landje met een achterbaks, bekrompen en van leugens doorspekt OMT en kabinet kan dat blijkbaar niet. Gewoon een grof schandaal, een aanfluiting voor de zgn "deskundigen" hier en het lachertje van de wereld
draaibankje 4 maanden geleden
In Spanje weten inmiddels wat er speelt. Waarom daar wel en hier gaat alles stroef en wordt alles kapot gemaakt door een paar dwazen

Meer uit Gezond

Minister Kuipers verwacht meer gevallen van apenpokken

DEN HAAG (ANP) - Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) verwacht dat meer Nederlanders besmet zullen raken met apenpokken. Vrijdag is het virus voor het eerst vastgesteld bij een persoon in Nederland, meldde het RIVM. De identiteit van de besmette persoon is niet bekendgemaakt.

9 uur geleden
Apenpokkenvirus voor het eerst in Nederland vastgesteld

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is voor het eerst in Nederland vastgesteld bij een persoon. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat geeft geen informatie over leeftijd, geslacht en woonplaats van de persoon. Het instituut verwacht dat er nog meer mensen besmet geraakt kunnen zijn.

11 uur geleden
Spoedberaad Wereldgezondheidsorganisatie over apenpokken

GENEVE (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft besloten tot een spoedvergadering wegens de plotselinge wereldwijde uitbraak van apenpokken. Deskundigen gaan zich vrijdag buigen over de vraag of er alarm moet worden geslagen, is vernomen bij de organisatie. De WHO zou een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang kunnen uitroepen, menen waarnemers.

13 uur geleden
Kuipers: kans is groot dat apenpokken naar Nederland komen

DEN HAAG (ANP) - Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers vindt het "verstandig" om de ontwikkelingen rond het apenpokkenvirus goed in de gaten te houden. "De kans is groot dat het hier wel degelijk komt", aldus de bewindsman. Bekeken moet worden hoe ernstig het virus is en of er ingegrepen moet worden, "maar het is echt aan het RIVM om daar verstandige uitspraken over te doen."

18 uur geleden
Zorgminister Kuipers wil werkdruk huisartsen verlagen

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Ernst Kuipers wil de werkdruk van huisartsen verminderen. Hij denkt dat te kunnen bereiken door bijvoorbeeld onnodige administratieve lasten weg te nemen.

1 dag geleden
RIVM: vooralsnog geen apenpokken in Nederland

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is in Nederland vooralsnog niet vastgesteld. Dat laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten. Het virus is in Europa heel zeldzaam, maar de afgelopen weken is het opgedoken in Italië, Zweden, Spanje, Portugal en Groot-Brittannië. Ook in de Verenigde Staten is het virus vastgesteld.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen duikt onder de 500

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds oktober vorig jaar liggen minder dan 500 mensen die het coronavirus hebben opgelopen in Nederlandse ziekenhuizen. Volgens de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) gaat het in totaal nog om 489 patiënten. Dat zijn er 40 minder dan een dag eerder.

1 dag geleden