Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frankrijk passeert grens van 100.000 coronadoden

Frankrijk passeert grens van 100.000 coronadoden

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - Frankrijk is de grens van 100.000 coronadoden gepasseerd. Alleen in zeven andere landen zijn meer sterfgevallen geregistreerd dan in Frankrijk.

In de afgelopen dertig dagen registreerde Frankrijk zo'n 9000 nieuwe sterfgevallen. Tijdens de tweede lockdown, die eind november eindigde, ging het om circa 16.000 overlijdens van coronapatiënten per maand. Tijdens de piek van de eerste golf in april 2020 werden 21.000 sterfgevallen genoteerd.

Dankzij de coronavaccins is het aantal sterfgevallen onder ouderen, die als eerste aan de beurt komen voor een prik, flink teruggelopen. Halverwege november stierven wekelijks meer dan 1500 ouderen, begin januari waren het er 800 en vorige week slechts 48.

Langzame vaccinatiecampagne

Volgens critici gaat de vaccinatiecampagne in Frankrijk te langzaam. In het land met 67 miljoen inwoners zijn 15,8 miljoen prikken gezet. Er liggen momenteel meer dan 4900 coronapatiënten op de intensive cares van de ziekenhuizen. Dat is het hoogste aantal sinds de eerste golf in de lente van 2020.

Wereldwijd zijn meer dan drie miljoen coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Een derde daarvan is afkomstig uit Europa. Binnen Europa tellen alleen het Verenigd Koninkrijk en Italië meer sterfgevallen dan Frankrijk. Het gaat in alle landen om gevallen die bekend zijn bij de autoriteiten. De werkelijke aantallen kunnen hoger liggen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Drie raketten vanuit Syrië op Israël geschoten

TEL AVIV (ANP) - Drie raketten zijn vanuit Syrië op buurland Israël geschoten. Volgens het Israëlische leger is één van de raketten in Syrië neergekomen. Er is nog niets gemeld over waar de andere twee terecht zijn gekomen.

58 minuten geleden
VS willen de-escalatie in conflict tussen Israël en Palestina

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis zegt er alles aan te doen om het conflict tussen Israël en Palestina te de-escaleren. De woordvoerster van president Joe Biden zei dat ze de regionale contacten willen gebruiken om tot een oplossing van het gewelddadige conflict te komen.

1 uur geleden
Rusland noemt VS en Tsjechië onvriendelijk, minder ambassadestaf

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische regering heeft de Verenigde Staten en Tsjechië vrijdag officieel aangemerkt als onvriendelijke landen. Daardoor is het maximumaantal medewerkers op de ambassade van die landen in Rusland beperkt tot negentien.

4 uur geleden
‘Duitsland bestempelt VK tot risico wegens Indiase coronavariant’

BERLIJN (ANP/RTR) - Duitsland is van plan het Verenigd Koninkrijk tot risicogebied te verklaren vanwege de extra besmettelijke Indiase variant van het coronavirus die daar de ronde doet. Het besluit kan deze vrijdag al worden genomen, zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

5 uur geleden
Libanese betogers dringen Israël binnen

METULAH (ANP) - Een groepje pro-Palestijnse betogers is vanuit Libanon Israël binnengedrongen en weer verjaagd, volgens plaatselijke media. Een groep stookte vuurtjes bij hekken langs de grens en wist vervolgens door een opening in de afrasteringen Israëlisch grondgebied te bereiken. Volgens plaatselijke media is door grenswachten op betogers geschoten en is er een gewond geraakt. De indringers zijn korte tijd later weer naar Libanon teruggegaan.

6 uur geleden
WHO: geen kinderen inenten maar vaccins naar arme landen

GENÈVE (ANP) - Om de coronapandemie onder de duim te krijgen zouden rijke landen armere landen van vaccins moeten voorzien voordat ze overgaan tot het inenten van kinderen. De chef van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, heeft dat gezegd.

6 uur geleden
Rechter stopt zaak tegen Italiaanse ex-minister over migranten

CATANIA (ANP/AFP) - Een rechtbank op Sicilië heeft bepaald dat de voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, niet terecht hoeft te staan voor de 'ontvoering' van bootmigranten. Aanklagers voerden aanvankelijk tegen Salvini aan dat hij migranten op zee wederrechtelijk vasthield omdat hij een boot met migranten weigerde toe te laten tot Italiaanse havens in afwachting van toezeggingen uit andere Europese landen om ze op te nemen.

7 uur geleden