Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frankrijk op koers voor 15 miljoen gevaccineerden eind juni

Frankrijk op koers voor 15 miljoen gevaccineerden eind juni

PARIJS (ANP/RTR) - Frankrijk ontvangt de komende periode genoeg coronavaccins om eind juni 15 miljoen mensen volledig te hebben ingeënt. Minister van Industrie Agnès Pannier-Runacher zegt in gesprek met televisiezender LCI dat er nog genoeg doses van de vaccins binnenkomen om aan de vraag te voldoen.

In Frankrijk wonen ongeveer 67 miljoen mensen. Het land is zwaar getroffen door het coronavirus, met zeker 3,6 miljoen besmettingen en een geregistreerd dodental van ruim 85.000.

Pannier-Runacher zegt ook dat het belangrijk is om, indien mogelijk, nog meer vaccins goed te keuren voor gebruik in Europa. "Zodra is vastgesteld dat een middel veilig en effectief is, moet het worden goedgekeurd. Het maakt niet uit of het dan Europees, Chinees of Russisch is."

Voor het Russische vaccin Spoetnik-V is volgens de minister nog geen verzoek tot goedkeuring ingediend bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). "Het Russische vaccin is niet zo simpel te doorgronden, waardoor het waarschijnlijk niet geschikt is voor de Europese markt."

Meer uit Buitenland

Hoofd Secret Service: aanslag Trump grootste blunder in decennia

WASHINGTON (ANP) - Het hoofd van de Amerikaanse Secret Service Kimberly Cheatle erkent dat haar dienst gefaald heeft bij de bescherming van oud-president Donald Trump. Op een hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden noemde Cheatle de mislukte moordaanslag op Trump "de grootste operationele blunder van de Secret Service in decennia".

5 minuten geleden
Gouverneur Michigan steunt Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP) - De gouverneur van Michigan Gretchen Whitmer schaart zich achter Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat, meldt ze in een bericht op X. "Vicepresident Kamala Harris heeft mijn volle steun." De Democratische gouverneur werd regelmatig genoemd als potentiële vervanger van Joe Biden.

40 minuten geleden
Nog meer Democraten willen Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Ook de Democratische gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, en Adam Schiff, prominent lid van het Huis van Afgevaardigden, hebben maandag bekendgemaakt Kamala Harris te steunen als presidentskandidaat. Beshear is een van de namen die wordt genoemd als mogelijke kandidaat-vicepresident onder Harris.

1 uur geleden
Media VS: Harris belde zondag urenlang om steun te vergaren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zat zondag ruim tien uur aan de telefoon om steun te vergaren voor haar kandidatuur voor het presidentschap, melden Amerikaanse media. Zij schrijven dat de politica sprak met meer dan honderd mensen, onder wie partijleiders, Congresleden en gouverneurs.

1 uur geleden
Kremlin boos over weigering van Russische journalisten bij Spelen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt het "onacceptabel" dat Frankrijk sommige Russische journalisten geen toestemming geeft verslag te doen van de Olympische Spelen in Parijs. Een woordvoerder beschuldigt Frankrijk van het ondermijnen van de persvrijheid.

3 uur geleden
Schietpartij met vijf doden in Kroatisch rusthuis

DARUVAR (ANP) - Een 51-jarige man heeft met een vuurwapen in het Kroatische dorp Daruvar, 95 kilometer ten oosten van Zagreb, geschoten in een bejaardentehuis. Vijf mensen zijn gedood, inclusief zijn moeder, en drie raakten gewond, van wie een ernstig. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

3 uur geleden
Israël meldt dood van twee gijzelaars in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Volgens Israëlische informatie zijn nog twee gijzelaars in de Gazastrook overleden. Het nieuws komt in de week van nieuwe onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de ongeveer 120 resterende gijzelaars.

3 uur geleden