Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frankrijk: onze vissers moeten toegang hebben tot wateren VK

Frankrijk: onze vissers moeten toegang hebben tot wateren VK

PARIJS (ANP) - Frankrijk beseft dat bij elke brexitdeal met het Verenigd Koninkrijk zijn vissers niet op de huidige visquota in Britse wateren hoeven te rekenen, maar volgens de Franse minister van Europa Clement Beaune moet een akkoord gebaseerd zijn op "grote en blijvende toegang".

Beaune vertelde het Journal de Dimanche dat Groot-Brittannië niet volledige toegang tot de interne markt van de Europese Unie kan willen, terwijl het anderzijds zijn eigen voorwaarden voor de visserij kan bepalen. "We weten dat de dagen van volledige toegang tot visquota in de Britse territoriale wateren voorbij zijn", zei Beaune tegen het zondagse weekblad. "Maar we moeten een grote en blijvende toegang hebben."

De laatste wanhopige onderhandelingen om een ​​deal te sluiten worden zondag hervat nadat ze vrijdag zijn gestaakt. Er blijven grote verschillen tussen beide partijen op met name het gebied van visserij, eerlijke concurrentie tussen bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk en de EU en het toezicht op de afspraken.

In de komende dagen zouden beide partijen moeten beslissen of ze doorgaan met onderhandelen in de overtuiging dat een deal binnen bereik is of accepteren dat het eindresultaat geen deal is, zei Beaune. Britse beweringen dat een deal door alle partijen in een dag kan worden bekrachtigd, zijn niet realistisch, voegde hij eraan toe.

Beaune herhaalde de bereidheid van Frankrijk om zijn veto te gebruiken als het een eventuele deal slecht vindt. Gevraagd of er scheuren zijn ontstaan ​​binnen de EU, ook tussen Parijs en Berlijn, zei Beaune dat bondskanselier Angela Merkel het veeleisende standpunt van Frankrijk steunde. "De Britse gok van een splitsing binnen de Unie is mislukt", zei Beaune.

Meer uit Financieel

Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

1 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

2 uur geleden
Storing bij internetbankieren ING voorbij

AMSTERDAM (ANP) - De storing met internetbankieren en de mobiele app van ING is voorbij. De oorzaak van de technische problemen is nog onbekend, laat een woordvoerster van de bank weten.

3 uur geleden
Topman UBS: pijnlijke besluiten na overname Credit Suisse

BERN (ANP/RTR) - Topman Sergio Ermotti van de Zwitserse bank UBS heeft vrijdag gewaarschuwd voor "pijnlijke" besluiten op het gebied van werkgelegenheid na de overname van branchegenoot Credit Suisse. Credit Suisse werd in maart van de ondergang gered door UBS onder grote druk van de Zwitserse overheid.

3 uur geleden
Concurrentiebeding mag straks alleen nog met goede reden

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven kunnen hun werknemers straks minder makkelijk verbieden om na afloop van hun dienstverband bij een concurrent hetzelfde werk te gaan doen. Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) werkt aan een wetsvoorstel dat dit zogenoemde concurrentiebeding aan banden legt.

3 uur geleden
Bakkers dreigen met staking vanwege te laag loonbod

UTRECHT (ANP) - Bakkers maken zich op om te gaan staken. Vakbonden FNV en CNV kunnen zich niet vinden in een loonbod vanuit de werkgevers voor jaarlijks gemiddeld 5 procent erbij en hebben een ultimatum gesteld. Als de industriële en ambachtelijke bakkerijen niet voor woensdagmiddag met een beter voorstel komen, leggen hun werknemers op meerdere locaties het werk neer.

3 uur geleden
Heineken haalt posters weg omdat modellen te jong lijken

AMSTERDAM (ANP) - Heineken haalt verspreid over het land posters weg waarmee reclame werd gemaakt voor Heineken Silver. Dat doet de brouwer na klachten dat de modellen op de posters te jong lijken.

4 uur geleden