Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frankrijk: onze vissers moeten toegang hebben tot wateren VK

Frankrijk: onze vissers moeten toegang hebben tot wateren VK

PARIJS (ANP) - Frankrijk beseft dat bij elke brexitdeal met het Verenigd Koninkrijk zijn vissers niet op de huidige visquota in Britse wateren hoeven te rekenen, maar volgens de Franse minister van Europa Clement Beaune moet een akkoord gebaseerd zijn op "grote en blijvende toegang".

Beaune vertelde het Journal de Dimanche dat Groot-Brittannië niet volledige toegang tot de interne markt van de Europese Unie kan willen, terwijl het anderzijds zijn eigen voorwaarden voor de visserij kan bepalen. "We weten dat de dagen van volledige toegang tot visquota in de Britse territoriale wateren voorbij zijn", zei Beaune tegen het zondagse weekblad. "Maar we moeten een grote en blijvende toegang hebben."

De laatste wanhopige onderhandelingen om een ​​deal te sluiten worden zondag hervat nadat ze vrijdag zijn gestaakt. Er blijven grote verschillen tussen beide partijen op met name het gebied van visserij, eerlijke concurrentie tussen bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk en de EU en het toezicht op de afspraken.

In de komende dagen zouden beide partijen moeten beslissen of ze doorgaan met onderhandelen in de overtuiging dat een deal binnen bereik is of accepteren dat het eindresultaat geen deal is, zei Beaune. Britse beweringen dat een deal door alle partijen in een dag kan worden bekrachtigd, zijn niet realistisch, voegde hij eraan toe.

Beaune herhaalde de bereidheid van Frankrijk om zijn veto te gebruiken als het een eventuele deal slecht vindt. Gevraagd of er scheuren zijn ontstaan ​​binnen de EU, ook tussen Parijs en Berlijn, zei Beaune dat bondskanselier Angela Merkel het veeleisende standpunt van Frankrijk steunde. "De Britse gok van een splitsing binnen de Unie is mislukt", zei Beaune.

Meer uit Financieel

Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

9 minuten geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

33 minuten geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 uur geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

2 uur geleden
Hugo Boss onderuit op Duitse beurs na omzetalarm

AMSTERDAM (ANP) - Hugo Boss behoorde dinsdag tot de grote verliezers op de Europese beurzen. Het Duitse modeconcern verlaagde voor de tweede keer zijn omzetverwachting voor het hele jaar na tegenvallende verkopen. Vooral in China en het Verenigd Koninkrijk kampt het bedrijf met een zwakkere vraag van consumenten. Het aandeel zakte 10 procent in Frankfurt.

2 uur geleden
Aandacht voor Amerikaanse banken en winkelverkopen op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar de resultaten van de Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America. Eerder kwamen grote banken als JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Citigroup al met kwartaalcijfers, die gemengd werden ontvangen. Ook letten beleggers op de Amerikaanse winkelverkopen, die meer inzicht geven in de kooplust van de consumenten in de grootste economie ter wereld.

3 uur geleden
Nibud bezorgd over onbekendheid met nieuw pensioenstelsel

UTRECHT (ANP) - Een groot deel van de Nederlanders is nog onbekend met de veranderingen die op komst zijn voor hun pensioen en dat baart zorgen, vindt het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenfondsen zijn overgestapt op een nieuw stelsel. Toch wist ruim een op de vijf mensen die de organisatie ondervroeg helemaal niet dat het pensioenstelsel gaat veranderen.

3 uur geleden