Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frankrijk komt met extra coronamaatregelen in Lyon en Nice

Frankrijk komt met extra coronamaatregelen in Lyon en Nice

PARIJS (ANP/DPA) - Frankrijk gaat extra maatregelen nemen om de coronabesmettingen in de steden Lyon en Nice te beteugelen, zei de minister van Volksgezondheid. In drie andere regio's die worden beschouwd als 'rode zones' van het virus zijn al eerder aanvullende maatregelen genomen.

Minister Olivier Veran zei niet wat die maatregelen zouden zijn, maar dat lokale ambtenaren in Lyon en Nice tot het weekend de tijd hebben om hun plannen voor extra maatregelen in te dienen bij de regering in Parijs.

De regio's waar al extra maatregelen zijn doorgevoerd zijn Marseille, Bordeaux en Guadeloupe, een Frans grondgebied in het Caribisch gebied.

Strengere regels op strand

De maatregelen die maandag in Marseille en Bordeaux van kracht werden, omvatten strengere regels voor strandbijeenkomsten, het bezoeken van ouderen in verzorgingstehuizen en het bijwonen van buitenevenementen.

Frankrijk heeft deze maand een heropleving van het aantal virusgevallen gezien. De aantallen opnamen in het ziekenhuis en op de intensive care met Covid-19 stijgen ook, hoewel ze nog ver onder de piek van het voorjaar zijn.

Het Franse ministerie van Gezondheid rapporteerde donderdag 10.593 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur, een nieuw record. Een dag eerder waren er nog 9784 bevestigde gevallen.

In Frankrijk zijn het afgelopen etmaal vijftig mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Het totale aantal doden komt daarmee op 31.095.

Meer uit Buitenland

Woordvoerder Kremlin: Rusland overweegt geen nieuwe kernproef

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland is niet van plan een proef met een kernbom te houden. Volgens de machthebbers is Moskou niet afgestapt van het moratorium op kernproeven en blijven de afspraken van kracht. Het Kremlin verwerpt ook de suggestie van een Russische staatstelevisiezender dat de Russen een kernbom in Siberië tot ontploffing zouden moeten brengen als waarschuwing aan het Westen.

37 minuten geleden
Zelensky bezoekt zwaarbevochten front in Oost-Oekraïne

KOEPJANSK (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dinsdag het front in Oost-Oekraïne bezocht. Hij is bij de linie rond Koepjansk en Lyman geweest, "een van de hotspots", meldt Zelensky op X.

1 uur geleden
Onderzoek naar doodslag na dodelijke brand in nachtclubs Murcia

MURCIA (ANP/AFP/RTR) - Een Spaanse rechtbank heeft een onderzoek naar doodslag geopend na de fatale brand in nachtclubs in de stad Murcia. Bij de ramp zondagochtend stierven dertien mensen.

1 uur geleden
Drie doden bij schietpartij in winkelcentrum Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP/RTR) - In een chic winkelcentrum in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok is dinsdag door een gewapende jongeman op mensen geschoten. Er zijn drie mensen om het leven gekomen en zeker vier mensen, onder wie een buitenlander, gewond geraakt. De politie heeft een 14-jarige verdachte in de hal van een hotel naast het winkelcentrum gearresteerd. Hij heeft zich overgegeven en lijkt niet gewond te zijn.

2 uur geleden
Rusland: geen nieuwe mobilisatie voor strijd tegen Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft geen plannen voor een nieuwe mobilisatie in verband met de strijd in Oekraïne, aangezien meer dan 335.000 personen zich tot nu toe dit jaar hebben aangemeld om te vechten in de strijdkrachten of in vrijwillige eenheden, zei minister van Defensie Sergej Sjojgoe.

2 uur geleden
Rode Kruis: hoofdstad Nagorno-Karabach volledig verlaten

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Slechts honderden mensen zijn achtergebleven in de hoofdstad van Nagorno-Karabach, Stepanakert. "De stad is nu volledig verlaten", aldus een medewerker van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) ter plaatse tijdens een onlinepersconferentie. Er waren tot voor kort ongeveer 55.000 inwoners.

3 uur geleden
Nobelprijs Natuurkunde naar onderzoek met supersnelle lichtflits

STOCKHOLM (ANP) - Drie wetenschappers delen dit jaar de Nobelprijs voor de Natuurkunde. De Fransman Pierre Agostini, De Hongaarse Oostenrijker Ferenc Krausz en de Française Anne L'Huillier krijgen de belangrijke wetenschapsprijs voor hun onderzoek naar de beweging van elektronen binnen atomen en moleculen.

4 uur geleden