Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fractieleiders kleine partijen opnieuw langs bij informateur

Fractieleiders kleine partijen opnieuw langs bij informateur

DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt vanaf dinsdagochtend opnieuw de fractievoorzitters van alle partijen in de Tweede Kamer. Het is de tweede keer dat hij alle partijleiders uitnodigt voor een gesprek. Net als in de eerste ronde komen eerst de kleine partijen aan bod.

Sylvana Simons (BIJ1) is om 09.00 uur als eerste uitgenodigd. Daarna volgen Caroline van der Plas (BBB), Liane den Haan (50PLUS), Farid Azarkan (DENK), Kees van der Staaij (SGP), Joost Eerdmans (JA21), Laurens Dassen (Volt), Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Esther Ouwehand (PvdD). De acht grootste partijen komen woensdag aan de beurt.

Tjeenk Willink wil de mogelijkheden bespreken om tot een regeerakkoord op hoofdlijnen te komen met afspraken over de aanpak van de belangrijkste problemen van dit moment. "Een gedetailleerd akkoord gaat ten koste van het politiek inhoudelijke debat in de Kamer en een open bestuursstijl", schrijft hij in een gespreksnotitie die aan alle fractieleiders is gericht. Uit zijn eerdere gesprekken maakt hij op dat zij juist die zaken belangrijk vinden voor het herstel van vertrouwen.

De Tweede Kamer stelde Tjeenk Willink twee weken geleden aan nadat een verkenning door Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren in chaos was geëindigd. Gevoelige informatie uit hun eerste gesprekken was op straat komen te liggen toen Ollongren op het Binnenhof gefotografeerd werd terwijl zij documenten open en bloot bij zich droeg.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Ideeën Rutte over nieuwe bestuursstijl maken weinig indruk

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe bestuursstijl die Mark Rutte als VVD-leider in Nieuwsuur aankondigde, maakt niet echt indruk op andere partijen. D66-leider Sigrid Kaag toonde zich nog het meest positief. De ideeën zijn "een begin en dat vind ik heel belangrijk", zei ze dinsdag. Linkse oppositiepartijen vinden het niet voldoende.

51 minuten geleden
SER-voorzitter Mariëtte Hamer vrijwel zeker nieuwe informateur

DEN HAAG (ANP) - Mariëtte Hamer, de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en oud-fractievoorzitter van de PvdA, wordt woensdag zo goed als zeker voorgedragen als nieuwe informateur door de Tweede Kamer. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van het AD.

2 uur geleden
D66-leider Kaag noemt uitspraken Rutte 'een begin'

DEN HAAG (ANP) - De ideeën die VVD-voorman Mark Rutte over een nieuwe bestuursstijl in Nieuwsuur openbaarde, zijn "een begin en dat vind ik heel belangrijk". Dat zegt D66-leider Sigrid Kaag.

5 uur geleden
Veiligheidsberaad vergadert digitaal, met andere voorzitter

UTRECHT (ANP) - Het Veiligheidsberaad vergadert maandagavond digitaal. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) schuift online aan bij de vergadering van de 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s. Op de agenda staan de coronamaatregelen die horen bij de nieuwe, tweede stap van het openingsplan. Ook bespreken de burgemeesters of zij vinden dat Nederland toe is aan die nieuwe stap of niet.

1 dag geleden
Rutte: EU-landen mogelijk pas in augustus klaar voor coronapas

DEN HAAG/PORTO (ANP) - Sommige EU-landen zijn mogelijk pas in augustus klaar om reizigers toe te laten met de zogenoemde coronapas. Nederland wil er zelf al eind juni of begin juli mee beginnen, maar premier Mark Rutte sluit niet uit dat het in andere lidstaten een stuk langer duurt.

3 dagen geleden
50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS dacht bewijs in handen te hebben dat de net opgestapte partijleider Liane den Haan al voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart plannen maakte om de partij de rug toe te keren. Maar niet zij liet begin maart de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl registreren, maar cabaretier Tom Lash.

3 dagen geleden
Vedelaar stopt na de zomer als voorzitter PvdA

DEN HAAG (ANP) - Nelleke Vedelaar, de voorzitter van de PvdA, zal zich na de zomer niet verkiesbaar stellen voor een volgende termijn. Dat schrijft ze in een verklaring op de website van de partij.

4 dagen geleden