Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Foxconn profiteert van sterke vraag naar iPhones

Foxconn profiteert van sterke vraag naar iPhones

TAIPEI (ANP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese elektronicabedrijf Foxconn heeft in het slotkwartaal van vorig jaar meer winst geboekt dan verwacht. De onderneming, die vooral bekend is als producent van de iPhone van Apple, profiteerde van de sterke vraag naar die smartphone in het feestdagenkwartaal. Ook wist het bedrijf de chipproblemen in de elektronicasector redelijk te omzeilen.

Foxconn, dat voluit Hon Hai Precision Industry heet, had al eerder bekendgemaakt dat de omzet uit was gekomen op 1,9 biljoen Taiwanese dollar, omgerekend ongeveer 60 miljard euro. De werkzaamheden voor Apple zijn goed voor ongeveer de helft van die omzet. Foxconn haalde een winst van omgerekend 1,4 miljard euro.

Het Taiwanese bedrijf is al enige tijd bezig om zich ook op andere markten te richten dan alleen elektronica. Zo wil het elektrische auto's gaan ontwikkelen en bouwen. In thuisland Taiwan wil Foxconn volgend jaar al een eigen elektrische auto op de markt brengen. Daarnaast gaat het bedrijf in de tweede helft van dit jaar auto's bouwen voor de Amerikaanse startup Lordstown. In 2025 wil de onderneming al tussen de 500.000 en 700.000 auto's bouwen.

Verder maakte het bedrijf bekend de fabrieken in het Chinese Shenzhen weer deels te hebben opgestart. Die lagen stil omdat de stad in het zuiden van China in lockdown is vanwege een uitbraak van het coronavirus. Foxconn kreeg echter toch toestemming om de productie te hervatten door een bubbel te creëren waardoor werknemers die op het terrein van de fabrieken wonen geen fysiek contact hebben met de buitenwereld.

Meer uit Financieel

Wereldbank verhoogt groeiverwachting wereldeconomie voor dit jaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Wereldbank verhoogt zijn verwachting voor de groei van de wereldeconomie in 2023, vooral dankzij een beter dan verwachte groei in grote economieën zoals de Verenigde Staten, de eurozone en China. Voor volgend jaar werd de prognose echter verlaagd.

25 minuten geleden
Ondernemingsraad Nedcar naar rechter om inzage in stukken VDL

BORN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van autofabriek Nedcar in Born spant een kort geding aan tegen VDL. Op die manier wil de or inzage afdwingen in financiële stukken van Nedcar-eigenaar VDL. De or wil onder meer inzage in het afkoopbedrag dat BMW aan VDL heeft overgemaakt vanwege voortijdige beëindiging van het contract. Geld dat mede bedoeld zou zijn voor een sociaal plan, nu duizenden medewerkers van Nedcar hun baan dreigen te verliezen.

1 uur geleden
Cryptobeurs Coinbase verliest bijna vijfde van beurswaarde

NEW YORK (ANP) - Cryptobeurs Coinbase heeft dinsdag bij de opening van de beurzen in New York bijna een vijfde van zijn beurswaarde verloren. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft Coinbase aangeklaagd omdat het bedrijf de regels voor beurshandel zou hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie.

1 uur geleden
Amerikaanse beurswaakhond klaagt ook cryptobeurs Coinbase aan

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft cryptoplatform Coinbase aangeklaagd. Dat bedrijf zou de regels voor beurshandel hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie. Het nieuws komt een dag nadat de SEC cryptodienstverlener Binance had aangeklaagd.

2 uur geleden
Vakbonden tevreden met loonbod nieuwe cao supermarktpersoneel

UTRECHT (ANP) - Als het aan supermarktwerkgevers ligt, krijgen medewerkers vanaf september 10 procent meer salaris. Dat is het loonbod dat werkgeversorganisaties voor de levensmiddelendetailhandel Vakcentrum en de VGL aan vakbonden hebben gedaan. FNV en CNV zijn tevreden en gaan het bod nu voorleggen aan hun leden.

3 uur geleden
Shell wil af van energieleverancier voor Nederlandse huishoudens

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Shell zoekt een koper voor een onderdeel dat huishoudens in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland van gas en licht voorziet. Nog geen twee jaar geleden kondigde het olie- en gasconcern aan de Nederlandse markt te betreden voor energielevering aan particulieren. Maar nu blijkt het te lastig om voldoende winst te behalen met die activiteiten.

3 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout aangehouden voor dividendstripping

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout is dinsdag aangehouden in een onderzoek van de FIOD. Hij wordt verdacht van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen, waardoor de belastingdienst ruim 4 miljoen euro onterecht zou hebben uitbetaald. Zijn woning en kantoor zijn doorzocht. Ook is er gezocht in het kantoor van zijn belastingadviseur, meldt het Openbaar Ministerie.

3 uur geleden