Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fox Sports wil 100 miljoen van Ziggo voor uitzenden eredivisie

Fox Sports wil 100 miljoen van Ziggo voor uitzenden eredivisie

DEN HAAG (ANP) - Fox Sports eist meer dan 100 miljoen euro van kabelmaatschappij Ziggo voor het uitzenden van de eredivisiewedstrijden. Dat zegt directeur communicatie Marjolijn van Oordt van VodafoneZiggo in een interview met De Telegraaf. De kabelexploitant weigert dat bedrag op tafel te leggen en dreigt het per 1 augustus aflopende contract niet te verlengen.

Van Oordt zegt dat Ziggo graag live-voetbal uit de eredivisie van Fox Sports wil blijven aanbieden voor abonnees. "Maar het kan niet zo zijn dat de ruim vier miljoen bij ons aangesloten huishoudens allemaal moeten meebetalen om het voetbalkanaal aan minder dan 300.000 abonnees door te geven. Dat is wat Fox Sports wil. In feite worden de klanten gekidnapt door ze en daar passen wij voor."

Volgens de communicatiedirecteur gaat het om een principekwestie. "Dus in het uiterste geval gaan wij dan op zwart voor de live Eredivisie-wedstrijden. Samenvattingen blijven wel beschikbaar en we zijn bereid de pijn hiervoor te nemen."

Op dit moment betaalt Ziggo naar verluidt 40 miljoen euro om Fox Sports door te verkopen aan hun klanten. Volgens de nieuwe formule, die de eigenaren van Fox Sports hanteren, gaat dit bedrag naar ruim 100 miljoen euro.

Tot dusver betaalde Ziggo een bedrag voor iedere abonnee die Fox Sports in z’n televisiepakket opnam. Vanaf 1 augustus wil Fox Sports echter betaald krijgen voor alle vier miljoen aangesloten huishoudens bij Ziggo. Ongeacht of zo’n huishouden ook daadwerkelijk Fox Sports wil zien. Van Oordt: "We kunnen die ruim 100 miljoen niet doorberekenen aan de klanten die genoeg hebben aan hun huidige pakket tv-zenders zonder Fox Sports. Anders spreek je gewoon over een voetbalbelasting en daar willen wij onze klanten tegen beschermen."

Meer uit Financieel

Wall Street opent verdeeld ondanks afwenden shutdown in de VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag verdeeld, ondanks het afwenden van een shutdown van de Amerikaanse overheid. Het Congres in de Verenigde Staten stemde dit weekend in met een voorstel voor noodfinanciering tot er een overeenstemming is bereikt over een nieuwe begroting. Was een oplossing uitgebleven, dan waren tal van ambtenaren zonder salaris thuis komen te zitten.

15 minuten geleden
Moederbedrijf speelgoedmerk Playmobil schrapt honderden banen

ZIRNDORF (ANP/BELGA/DPA) - De Duitse Horst Brandstätter Group, de maker van het populaire speelgoed Playmobil, schrapt wereldwijd bijna zevenhonderd banen, waarvan 370 in Duitsland. Daardoor gaat ruim een zesde van de totale werkgelegenheid bij het bedrijf verloren.

24 minuten geleden
ING: lage werkloosheid eurozone bewijs veerkrachtige arbeidsmarkt

AMSTERDAM (ANP) - De werkloosheid in de eurozone blijft op een historisch laag niveau, ondanks de economische tegenwind. Dat komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Met 6,4 procent is de werkloosheid in het eurogebied in augustus zelfs een procentpunt lager uitgekomen dan een maand eerder. Volgens economen van ING laat dit zien dat de Europese arbeidsmarkt "ongelooflijk veerkrachtig" is.

3 uur geleden
Verkoop nieuwe personenauto's opnieuw flink omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto's in Nederland ging in september opnieuw flink omhoog, met bijna 17 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Volgens brancheorganisaties RAI Vereniging en BOVAG lijkt de markt "weer enigszins in normaal vaarwater te komen". Zo was er in de eerste maanden van 2023 nog een sterke groei als gevolg van achterstallige orders die werden ingehaald.

4 uur geleden
ACM wijst bezwaar Apple om boetes over betaalmethode datingapps af

DEN HAAG (ANP) - De bezwaren van Apple tegen de 50 miljoen euro aan boetes die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) eerder heeft opgelegd, zijn ongegrond. Dit meldt de toezichthouder maandag. Apple kreeg de boetes omdat gebruikers van datingapps alleen geld konden overmaken met de betaalmethode van het techconcern.

4 uur geleden
Onderzoek: middelgrote centra minder in trek bij winkelpubliek

DEN HAAG (ANP) - Inwoners van middelgrote plaatsen in Nederland doen ongeveer de helft van hun aankopen elders, bijvoorbeeld in een grotere stad. Als gevolg daarvan is de winkelleegstand in middelgrote stadscentra het grootst. Dat melden ingenieursbureau Sweco, adviesbureau BRO en I&O Research op basis van onderzoek onder 300.000 Nederlanders uit meer dan zevenhonderd woonplaatsen.

4 uur geleden
Gasprijs daalt, daags na dichtdraaien gaskraan in Groningen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese aardgasprijs ging maandagochtend omlaag, daags na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen op zondag. De daling heeft vooral te maken met het relatief warme weer en de goedgevulde gasvoorraden in Europa.

4 uur geleden