Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Forum voor Democratie hekelt 'Barbertje-moet-hangen-debat'

Forum voor Democratie hekelt 'Barbertje-moet-hangen-debat'

DEN HAAG (ANP) - Forum voor Democratie vindt dat de mondkapjesdeal met het bedrijf van Sywert van Lienden nodeloos veel aandacht krijgt in de Tweede Kamer. "Dit debat is een afleidingsmanoeuvre", zei Pepijn van Houwelingen. Hij vindt dat de kern van het probleem is dat het kabinet dit soort bestellingen niet meer aanbesteedde, terwijl dat kort na de uitbraak van de coronacrisis gewoon weer gekund had. Het Kamerlid sprak van een "Barbertje-moet-hangendebat".

Van Houwelingen vindt dat het kabinet miljarden heeft uitgegeven zonder daar op de juiste manier verantwoording over af te leggen. Wel deelde hij kritiek die ook andere oppositiepartijen geuit hebben over de manier waarop het kabinet met tegengeluiden omgaat. "Als je een totaal gebrek aan transparantie gaat koppelen aan het uit het debat drukken van kritiek, dan krijg je wanbestuur." Tegelijk had hij kritiek op de Tweede Kamer die wat hem betreft had moeten ingrijpen.

"Wij als Forum voor Democratie willen een echt debat over een echt onderwerp, waarin minister De Jonge zich mag verantwoorden over de miljarden die verkeerd zijn aanbesteed", zo zei Van Houwelingen. Hij stelde dat het nu gaat over "slechts één dubieuze miljoenendeal waarbij is gesjoemeld met aanbestedingen".

Meer uit Politiek

Minister Bruins Slot: overheid moet dienstbaar en dichtbij zijn

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse overheid heeft zich te lang gericht "op alleen efficiëntie en doelmatigheid". Een overheid hoort juist ook "dienstbaar en dichtbij" te zijn. Dat zegt minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken). Ze reageert op een rapport dat drie adviesraden maandag gezamenlijk naar buiten hebben gebracht.

3 uur geleden
Adviesraden: overheid geeft niet genoeg aandacht aan zwakke regio

DEN HAAG (ANP) - De overheid heeft te weinig oog voor regio's met problemen in Nederland. De inwoners van zulke gebieden "voelen zich niet gezien, laat staan begrepen", en daar hebben ze "alle reden toe", constateren drie adviesraden maandag in een gezamenlijk advies aan de overheid.

3 uur geleden
Vlaamse BBB wil volgend jaar met verkiezingen meedoen

BRUSSEL (ANP) - Ook in Vlaanderen is een BBB in de maak. Het nieuwe BoerBurgerBelangen spiegelt zich aan zijn succesvolle Nederlandse voorganger en wil volgend jaar meedoen met de verkiezingen. België stemt volgend voorjaar onder meer voor een nieuw parlement en in de herfst nieuwe gemeentebesturen.

4 uur geleden
BBB in Drenthe zoekt brede coalitie

ASSEN (ANP) - De BBB in Drenthe zoekt brede samenwerking bij de samenstelling van een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Dat heeft de Drentse BBB-leider Gert-Jan Schuinder laten weten tijdens het eerste gesprek met verkenner Astrid Nienhuis afgelopen weekend. "Drenthe is geen provincie waarin een groot machtsblok werkt", meent Schuinder. "Ik zie zo’n coalitie als een as met twee wielen. Met twee rechterwielen of twee linkerwielen kom je niet vooruit."

4 uur geleden
Weer honderden miljoenen naar basisvaardigheden: subsidiepot open

DEN HAAG (ANP) - Scholen kunnen weer subsidieaanvragen indienen om de basisvaardigheden van hun leerlingen te verbeteren. Onderwijsminister Dennis Wiersma verdeelt voor het komende schooljaar 332 miljoen euro en een jaar later staat een net zo grote subsidiepot klaar. Dat is fors meer dan de 224 miljoen euro die voor dit jaar is verdeeld. Deze keer wordt de subsidie niet verdeeld door te loten, waar scholen de vorige keer kritisch op waren.

8 uur geleden
Van Rij: politiek had twintig jaar onvoldoende oog voor uitvoering

DEN HAAG (ANP) - De politiek heeft twintig jaar lang te weinig gelet op de uitvoering van wetten en is daarop afgestraft met de recente verkiezingswinst van de BoerBurgerBeweging, zegt staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) bij het tv-programma Buitenhof. Daarmee wijst hij ook naar zijn eigen partij CDA die het grootste deel van die tijd in het kabinet zat. Als verantwoordelijke voor de Belastingdienst loopt de bewindsman tegen veel van die uitvoeringsproblemen op.

1 dag geleden
Van der Plas: geen ambitie om premier te worden, zeg nooit nooit

DEN HAAG (ANP) - Voorvrouw Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft niet de ambitie om premier te worden, maar zegt "nooit nooit". Dat laat ze weten bij WNL op Zondag. Van der Plas vindt de rol van fractieleider beter bij haar passen en heeft andere mensen in gedachten die premier zouden kunnen worden.

1 dag geleden