Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fortuna Sittard slaat in slotfase toe bij FC Groningen

Fortuna Sittard slaat in slotfase toe bij FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - Fortuna Sittard blijft voorlopig enkele punten verwijderd van de laatste twee plaatsen in de Eredivisie, die aan het einde van het seizoen tot rechtstreekse degradatie leiden. De Limburgse formatie van trainer Sjors Ultee won zaterdag de uitwedstrijd bij FC Groningen, 0-1.

Aanvankelijk kwam de dreiging aan Groningse kant vooral van Jørgen Strand Larsen. Zo werd een kopbal van de Noor gestopt door doelman Yanick van Osch en zag hij een inzet geblokt worden door een verdediger. Namens Fortuna ondernam Mats Seuntjens vlak voor rust een aardige poging, maar zijn schot van ver werd gekeerd door keeper Peter Leeuwenburgh.

Dimitris Siovas brak de wedstrijd open, hetgeen pas in de 82e minuut gebeurde. De Griek schoot van dichtbij raak, nadat de Groningse verdediging er niet in slaagde een hoekschop afdoende weg te werken.

Met een schot uit de draai was invaller Romano Postema in blessuretijd nog dichtbij de 1-1. Bij het alles-of-niets offensief van de thuisclub bleef doelman Van Osch de situatie bekwaam meester.

Meer uit Voetbal

Ronaldo in selectie Portugal voor zijn zesde EK

LISSABON (ANP) - Cristiano Ronaldo is door de Portugese bondscoach Roberto Martínez opgenomen in de 26-koppige EK-selectie. Voor de 39-jarige aanvaller van het Saudische Al-Nassr wordt het zijn zesde Europese titelstrijd.

6 minuten geleden
Vitesse-middenvelder Pröpper (32) beëindigt carrière definitief

ARNHEM (ANP) - Vitesse-middenvelder en voormalig Oranje-international Davy Pröpper stopt nu echt als profvoetballer. De 32-jarige Arnhemmer koos er begin 2022 als speler van PSV verrassend voor om zijn carrière te beëindigen, maar kwam daar een jaar later op terug. Na anderhalf seizoen bij Vitesse met veel blessureleed sluit Pröpper zijn loopbaan definitief af.

9 minuten geleden
Van Wijk: dominante Mislintat duldde geen tegenspraak bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Sven Mislintat handelde solistisch en duldde geen tegenspraak bij Ajax. Dat vertelde Leo van Wijk, lid van de raad van commissarissen van de club uit de hoofdstad, tijdens zijn presentatie van het onderzoek van KPMG naar mogelijke belangenverstrengeling van de vorig jaar september ontslagen directeur voetbalzaken uit Duitsland.

30 minuten geleden
Gepromoveerd Willem II verlengt contract Belgische trainer Maes

TILBURG (ANP) - De Belg Peter Maes is ook het komende seizoen in de Eredivisie de trainer van het gepromoveerde Willem II. De 59-jarige Maes heeft een nieuw, tweejarig contract getekend in Tilburg. Maes werd afgelopen seizoen in zijn eerste jaar bij Willem II kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

1 uur geleden
Directeur beleggersclub VEB moet 'oprotten', zegt Leo van Wijk

AMSTERDAM (ANP) - Commissaris Leo van Wijk van Ajax is woedend over de kritiek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) over het onderzoek van de voetbalclub naar het opereren van ex-directeur Sven Mislintat. "Oprotten met die man", zei Van Wijk tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering over de uitspraken van VEB-directeur Gerben Everts terwijl hij op zijn tafel sloeg.

1 uur geleden
Real Madrid-middenvelder Kroos stopt na EK met voetballen

MADRID (ANP) - De Duitse middenvelder Toni Kroos stopt na het EK van komende zomer met voetballen. Dat maakte hij bekend in zijn eigen podcast Einfach mal Luppen. De 34-jarige Kroos staat 1 juni met Real Madrid nog in de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund en speelt in de weken daarna op het Europees kampioenschap in eigen land zijn laatste wedstrijden als prof.

1 uur geleden
Media: Ajax-speler Henderson niet in Engelse EK-selectie

LONDEN (ANP) - Ajax-middenvelder Jordan Henderson is niet opgenomen in de Engelse EK-selectie, zo melden doorgaans betrouwbare media als Sky Sports en The Athletic. De 81-voudig international kwam juist met het oog op het EK in Duitsland afgelopen winter vanuit Saudi-Arabië naar Amsterdam. Bondscoach Gareth Southgate maakt zijn voorlopige selectie later dinsdag officieel bekend.

1 uur geleden