Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fortuna Sittard en Telstar nieuw in Eredivisie Vrouwen

Fortuna Sittard en Telstar nieuw in Eredivisie Vrouwen

ZEIST (ANP) - Fortuna Sittard en Telstar treden komend seizoen toe tot de Eredivisie van de vrouwen. De hoogste competitie komt daarmee op elf clubs. Twaalf is nog altijd het ideale scenario.

"We hebben altijd gezegd dat we streven naar een Eredivisie Vrouwen met twaalf kwalitatief goede clubs", zegt Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. "In de visie van de KNVB is dat de ideale grootte voor het beschikbare voetbaltalent in Nederland, om een geschikt aantal wedstrijden te spelen en om door te groeien naar de Europese top. Met de komst van Fortuna Sittard en Telstar zijn we een stuk dichter bij ons streven naar dit ideale competitieformat."

Telstar bereidt zich al jaren voor op deelname aan de Eredivisie en neemt sinds het seizoen 2020/’21 deel aan de beloftencompetitie. Met Fortuna Sittard is er voor het eerst sinds jaren weer een Limburgse club vertegenwoordigd op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal.

Commerciële convenant

Beide clubs hebben het zogeheten ‘commerciële convenant’ ondertekend, waarmee de clubs en de KNVB de handen ineen hebben geslagen om samen de commerciële en maatschappelijke waarde van de Eredivisie Vrouwen verder te vergroten. De negen clubs die nu de Eredivisie vormen zijn: FC Twente, Ajax, PSV, Feyenoord, PEC Zwolle, ADO Den Haag, VV Alkmaar, sc Heerenveen en Excelsior.

"Er is een mooi hoofdstuk toegevoegd aan de toch al rijke historie van Fortuna Sittard", aldus Ivo Pfennings, algemeen directeur van de Limburgse club. "We hopen in brede zin een voorbeeld en inspiratie te worden voor meiden en vrouwen met dromen en ambities."

"Wij willen blijven ontwikkelen, perspectief bieden en dromen uit laten komen", zegt drievoudig olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip, voorzitter van Telstar Vrouwen. "Meedoen in de Eredivisie is de kroon op het werk van iedereen die zich hier met veel enthousiasme voor heeft ingezet. Jong talent in de sport een kans geven, is waar wij voor staan en waar ik als trotse voorzitter graag een bijdrage aan lever."

Meer uit Voetbal

Engelse pers kiest Foden (ManCity) als beste speler van het jaar

LONDEN (ANP) - Engelse voetbaljournalisten hebben aanvaller Phil Foden van Manchester City gekozen als beste voetballer van het jaar in Engeland. Bij de vrouwen ging de prestigieuze prijs naar clubgenote Khadija Shaw uit Jamaica.

9 minuten geleden
De Graafschap mag geen fans meenemen naar FC Emmen

DOETINCHEM (ANP) - De Graafschap mag volgende week vrijdag geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de club uit Doetinchem bestraft omdat fans veel vuurwerk afstaken tijdens een uitduel met FC Groningen.

45 minuten geleden
Van Dijk mist mogelijk thuisduel van Liverpool met Spurs

LIVERPOOL (ANP) - Virgil van Dijk mist zondag mogelijk de thuiswedstrijd van Liverpool tegen Tottenham Hotspur. "Hij heeft afgelopen week niet met de ploeg getraind", zei trainer Jürgen Klopp op een persconferentie. "Maar het is de bedoeling dat hij vrijdag weer aansluit."

55 minuten geleden
Nederlands getint Atalanta speelt gelijk in Marseille

MARSEILLE (ANP) - Het Nederlands getinte Atalanta houdt door een gelijkspel bij Olympique Marseille uitzicht op het bereiken van de eindstrijd van de Europa League. De heenwedstrijd in de halve finales eindigde in 1-1.

13 uur geleden
Finale in zicht voor Bayer Leverkusen na zege bij AS Roma

ROME (ANP) - Bayer Leverkusen lijkt hard op weg naar de finale van de Europa League op 22 mei in Dublin. De Duitse landskampioen won bij AS Roma knap met 2-0 door doelpunten van Florian Wirtz en Robert Andrich. Volgende week is de return.

13 uur geleden
Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

19 uur geleden
Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

23 uur geleden