Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Forse winstval Zalando, houdt rekening met krimp verkopen in 2023

Forse winstval Zalando, houdt rekening met krimp verkopen in 2023

BERLIJN (ANP) - De Duitse kledingwebwinkel Zalando heeft de verkopen afgelopen jaar iets zien teruglopen en houdt voor dit jaar ook rekening met een kleine krimp. De nettowinst ging hard omlaag, van 234,5 miljoen euro in 2021, tot 16,8 miljoen euro in 2022, zo werd dinsdag bekend.

Het concern kondigde vorige maand aan dat er honderden banen geschrapt worden om kosten te besparen. Ook gaf het bedrijf aan dat de marktomstandigheden "uitdagender" zijn geworden. Net als andere webwinkels had Zalando de wind in de zeilen tijdens de coronapandemie, doordat consumenten noodgedwongen meer tijd thuis doorbrachten en er massaal online werd gewinkeld. Dat effect is nu echter grotendeels verdwenen.

De kledingwebwinkel zag het aantal actieve klanten vorig jaar wel groeien, met 6 procent tot 51 miljoen. "Het feit dat we ons klantenbestand konden blijven uitbreiden in de huidige economische omgeving, toont aan dat onze kernstrategie werkt", zegt Robert Gentz, directeur bij Zalando.

Verbeteren en vereenvoudigen

Hij verwacht dat de operationele winst dit jaar uitkomt tussen de 280 miljoen en 350 miljoen euro. Op die basis behaalde het concern vorig jaar een winst van 184,6 miljoen euro. "Om winstgevende groei in 2023 en daarna te garanderen, zal het bedrijf blijven werken aan het verbeteren van de marge, het vereenvoudigen van de organisatie en het selectief investeren gedurende de cyclus om te profiteren van groeikansen", stelt Gentz.

Het concern behaalde een omzet in 2022 van 10,3 miljard euro, een fractie minder vergeleken met het voorgaande jaar. Voor dit jaar houdt Zalando rekening met een omzetkrimp van 1 procent tot een groei van 4 procent.

Meer uit Financieel

Koers Tesla verder omlaag terwijl details reorganisatie vrijkomen

NEW YORK (ANP) - Tesla heeft zijn beurskoers op Wall Street woensdag verder zien slinken, terwijl er meer details naar buiten kwamen van de grote reorganisatie bij het Amerikaanse autoconcern. Beleggers zetten het aandeel dik 1 procent lager. De fabrikant van elektrische auto's verloor de afgelopen twee dagen al ruim 8 procent aan beurswaarde, nadat Tesla had aangekondigd wereldwijd ruim 10 procent van de banen te willen schrappen.

1 uur geleden
Vliegvelden moeten mogelijk krimpen na stikstofvonnissen

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse overheid moet van de rechter "passende maatregelen" nemen tegen overmatige stikstofuitstoot van Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. "Dat betekent krimpen", maakt voorzitter Alfred Blokhuizen van actiegroep SchipholWatch op uit nieuwe vonnissen van de rechtbank Gelderland die mogelijk grote gevolgen kunnen hebben.

1 uur geleden
Socials mogen gebruikers niet dwingen zich te laten volgen

DEN HAAG (ANP) - Sociale mediabedrijven, zoals Facebook en Instagram, mogen hun gebruikers niet dwingen zich te laten volgen op internet in ruil voor toegang tot die platforms. Dat stellen de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de andere privacytoezichthouders in Europa, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB).

1 uur geleden
Vakbonden kondigen stakingen aan in metaalsector

UTRECHT (ANP) - De vakbonden kondigen stakingen aan bij kleinere metaal- en techniekbedrijven na het stuklopen van cao-onderhandelingen. Daarmee zijn er opnieuw stakingen op komst in de metaalsector, waarin vaker flink wordt gestaakt.

4 uur geleden
ASML hard omlaag op Damrak na teleurstellend kwartaalbericht

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML was woensdag een grote verliezer op de beurs in Amsterdam. Beleggers zetten het aandeel, een zwaargewicht in hoofdgraadmeter AEX, bijna 7 procent lager na een teleurstellend kwartaalbericht. Ook de resultaten van navigatiespecialist TomTom en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway werden slecht ontvangen.

5 uur geleden
Alaska Airlines houdt alle vliegtuigen aan grond na melding FAA

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Alaska Airlines houdt al zijn vliegtuigen in de Verenigde Staten tijdelijk aan de grond na een oproep van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is.

5 uur geleden
Meatable vindt conservatieve weerstand tegen labvlees erbij horen

LEIDEN (ANP) - Weerstand van conservatieve politici tegen vlees uit een laboratorium hoort volgens Meatable-topman Krijn De Nood bij grote technologische doorbraken. De regering van de rechts-conservatieve premier Giorgia Meloni voerde in Italië een wet in die de verkoop van 'gecultiveerd' vlees moet voorkomen. Ook in de Verenigde Staten lopen Republikeinse politici te hoop tegen vlees dat niet van geslachte dieren afkomstig is. "Dat soort dynamiek zie je bij iedere grote technologiedoorbraak", zegt De Nood.

6 uur geleden