Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Forse verliezen op Aziatische beurzen, handel in Eisai stilgelegd

Forse verliezen op Aziatische beurzen, handel in Eisai stilgelegd

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in Azië zijn woensdag hard gezakt. Beleggers blijven op hun hoede voor een recessie en renteverhogingen, waardoor ook de beurzen in New York na een aanvankelijke winst voornamelijk terrein verloren.

De Nikkei in Tokio stond 2 procent lager, met onder andere verliezen voor autofabrikanten Mitsubishi en Toyota tot bijna 6 procent. De Hang Seng in Hongkong verloor 2,3 procent en bestond alleen maar uit verliezers. Country Garden Holdings, de grootste projectontwikkelaar van China, verloor zo'n 10 procent aan waarde door de zorgen over een recessie.

De beurs in Shanghai ging 1 procent omlaag nadat een Chinees staatsblad een eerder mediabericht over overheidsingrijpen op de Chinese aandelenmarkten had ontkracht. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,8 procent en de Kospi in Seoul ging 3,1 procent onderuit.

In Tokio werd de handel in Eisai stilgelegd. De farmaceut meldde samen met Biogen positieve resultaten van een groot onderzoek naar zijn medicijn tegen Alzheimer.

Ook op de valutamarkten hadden Aziatische landen het lastig. In China is de yuan naar het laagste punt sinds 2008 gedaald, nu beleggers hun toevlucht zoeken naar de veilig geachte dollar. De Indiase roepie daalde naar een nieuw dieptepunt. Ingrepen van de Chinese centrale bank om de nationale munt te stutten hebben weinig uitgehaald.

In Australië verkochten winkeliers in augustus meer dan economen in doorsnee hadden verwacht. Dit wijst erop dat de economie van het land goed bestand is tegen het effect van de renteverhogingen door de Australische centrale bank. Dat maakt het onwaarschijnlijker dat beleidsmakers vaart minderen met de renteverhogingen.

Meer uit Financieel

INretail: winkeldrukte tijdens Black Friday-weekend behapbaar

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers in verschillende binnensteden hebben zaterdag flink meer klanten ontvangen als gevolg van Black Friday. Wel spreekt brancheorganisatie INretail van "een gezellige drukte", in tegenstelling tot de laatste Black Friday zonder coronabeperkingen.

1 uur geleden
FNV roept op tot actie voor eerlijke oplossing ‘inkomenscrisis’

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n 4000 leden van vakbond FNV zijn zaterdag samengekomen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar protesteerden zij tegen "de inkomenscrisis" in Nederland, voor een "rechtvaardige samenleving en eerlijke oplossingen" voor de geldproblemen van Nederlanders. Er kwamen sprekers uit verschillende sectoren voorbij. FNV-voorzitter Tuur Elzinga sloot de manifestatie af met de inzet van de vakbond voor het aankomende jaar.

1 uur geleden
Nederlanders deden online recordaantal Black Friday-aankopen

AMSTERDAM (ANP) - Black Friday heeft ondanks de inflatie geleid tot een recordaantal onlineverkopen. Niet alleen sloegen consumenten hun slag op vrijdag, ook gedurende de week wisten retailers al te profiteren van meer klandizie. Dat melden betalingsdienstverlener Klarna, creditcarduitgever ICS en Betaalvereniging Nederland.

5 uur geleden
Onderzoek: Duitsers halen broekriem steeds verder aan om inflatie

FRANKFURT (ANP/DPA) - De stijgende prijzen in Duitsland leiden ertoe dat steeds meer Duitsers letten op hun koopgedrag, merkt marktonderzoeker NielsenIQ op basis van onderzoek onder ruim 10.000 mensen. Als gevolg daarvan kopen mensen minder luxe producten of gaan ze minder vaak uit eten.

6 uur geleden
Seoul experimenteert met zelfrijdende bus, eigen route in centrum

SEOUL (ANP/AFP) - De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul heeft sinds vrijdag een busroute waar geen buschauffeur aan te pas komt. De route is onderdeel van een experiment om mensen zich op hun gemak te laten voelen met zelfrijdende voertuigen op de weg.

7 uur geleden
Amerikanen gaven online recordbedrag uit tijdens Black Friday

SAN JOSE (ANP/RTR) - Amerikanen hebben tijdens Black Friday niet eerder zoveel geld uitgegeven in webshops, verwacht marktonderzoeker Adobe Analytics.

8 uur geleden
Amper oranjekoorts onder winkelend publiek

DEN HAAG (ANP) - De oranjekoorts is tijdens het lopende wereldkampioenschap in Qatar voetbal duidelijk minder hevig bij het winkelend publiek dan bij andere WK's en EK's. Sommige winkeliers hebben hun assortiment aan oranje artikelen tot een minimum beperkt en bij andere gaan de oranje vlaggetjes, petjes of kerstballen maar mondjesmaat over de toonbank.

9 uur geleden