Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Forse toename coronagevallen VS in juli'

'Forse toename coronagevallen VS in juli'

CORONAVIRUSNEW YORK (ANP/RTR) - In de Verenigde Staten zijn in juli meer dan 1,9 miljoen nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is ruim veertig procent van alle 4,5 miljoen gevallen die tot dusver geregistreerd zijn in het land en fors meer dan in andere maanden, blijkt uit data over het longvirus die The New York Times verzamelde.

Het vorige 'maandrecord' werd volgens de krant in april gevestigd, toen kwamen er meer dan 880.000 infecties bij. Met name in het Midwesten van de Verenigde Staten en in staten van Florida tot Mississippi en Californië blijft het aantal nieuwe gevallen fors toenemen. Veel staten stellen daarom opnieuw beperkingen in om de verspreiding van het longvirus een halt toe te roepen.

Ook het aantal mensen dat overlijdt aan het coronavirus blijft stijgen in de VS, becijferde The New York Times. Begin juli stierven volgens de krant gemiddeld 500 mensen in het land per dag aan het coronavirus. Afgelopen week was dat getal meerdere keren hoger dan duizend. In heel juli stierven meer dan 25.000 mensen in de VS aan het longvirus, meldde persbureau Reuters eerder.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Ophef in Zweden na doodschieten 12-jarig meisje

STOCKHOLM (ANP/DPA/AFP) - De dood van een 12-jarig meisje heeft in Zweden geleid tot grote verontwaardiging. Het kind overleed nadat ze afgelopen weekend was neergeschoten in de buurt van een tankstation. Ze liet daar volgens Zweedse media haar hond uit en is vermoedelijk geraakt door een verdwaalde kogel.

2 minuten geleden
Franse aanklagers beschuldigen farmagigant Sanofi van doodslag

PARIJS (ANP/AFP) - Aanklagers in Frankrijk hebben farmagigant Sanofi beschuldigd van doodslag. De beschuldiging komt in een langlopende procedure tegen de Franse multinational over een geneesmiddel tegen vooral epilepsie en migraine, dat in 1967 op de markt kwam. Het middel heeft ernstige handicaps veroorzaakt bij tienduizenden kinderen die werden geboren uit moeders die het middel gebruikten. Vier baby's zijn overleden.

25 minuten geleden
Duitsland: coronatest Europese vakantiegangers voor terugkeer

BERLIJN (ANP) - Alle Europese vakantiegangers zouden zich voor terugkeer naar huis verplicht op corona moeten laten testen in hun vakantieland, als dat een risicogebied is. Dat wil Duitsland.

41 minuten geleden
Ontmantelen beschadigd kerkorgel Notre-Dame van start

PARIJS (ANP/RTR/DPA) - In de door brand beschadigde kathedraal Notre-Dame is een begin gemaakt met het verwijderen van het grote kerkorgel. Het grootste muziekinstrument van Frankrijk moet stapsgewijs worden ontmanteld, schoongemaakt en gerepareerd. Dat proces gaat naar verwachting jaren duren.

51 minuten geleden
Running mate Biden is ook zijn mogelijke opvolger

WASHINGTON (ANP) - In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen groeit de speculatie over wie de vicepresidentskandidaat gaat worden van Joe Biden. De Democratische uitdager van zittend president Donald Trump maakt volgens Amerikaanse media waarschijnlijk in de week van 10 augustus bekend wie hij als running mate heeft gekozen.

1 uur geleden
Coronavirus 'circuleert intens’ in België

BRUSSEL (ANP) - Het coronavirus "circuleert intens" in België. Niet alleen in de provincie Antwerpen blijft het aantal nieuwe besmettingen stijgen, ook andere dichtbevolkte steden zien een toename, vooral in wijken met een lage sociaal-economische status.

2 uur geleden
Mondkapjes verplicht in centrum Nice

NICE (ANP) - De gemeente Nice heeft met ingang van maandag 10.00 uur een mondkapjesplicht ingevoerd in de drukste en meest geliefde plekken van de stad. De plicht geldt vooralsnog tot 7 augustus voor iedereen ouder dan tien jaar. Ook de beroemde Promenade des Anglais langs het strand valt eronder. Overtreders kunnen volgens de plaatselijke autoriteiten een boete van 35 euro krijgen.

2 uur geleden