Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Forse tegenvaller op arbeidsmarkt VS

Forse tegenvaller op arbeidsmarkt VS

WASHINGTON (ANP) - In de Verenigde Staten zijn er in april 266.000 banen bijgekomen. Dat is veel minder dan de 1 miljoen nieuwe banen die economen in doorsnee hadden voorspeld. De werkloosheid bleef nagenoeg onveranderd op 6,1 procent.

Economen rekenden op een veel sterkere toename door de vergevorderde vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Daardoor kunnen veel delen van de maatschappij weer open.

Door de heropening van winkels en horecagelegenheden steeg de vraag naar arbeidskrachten in die sectoren. Ook was er meer werk in het onderwijs. Maar dit werd tenietgedaan elders. Zo verdwenen er volgens het US Bureau of Labor Statistics 111.000 banen binnen het tijdelijk uitzendwerk. Bovendien gingen arbeidsplaatsen verloren onder bezorgers en pakketvervoerders, waar tijdens het hoogtepunt van de lockdowns nog veel extra vraag naar was.

Banengroei

De banengroei was in april ook veel zwakker dan in de voorgaande maand. In maart kwamen er volgens nieuwe berekeningen nog 770.000 banen bij, wat er overigens 146.000 minder zijn dan eerder gemeld.

De werkloosheid is ondanks het economisch herstel aanzienlijk hoger dan voor de coronapandemie. In februari 2020 zat slechts 3,5 procent van de Amerikaanse beroepsbevolking verlegen om betaald werk. Er zijn nog altijd 8,2 miljoen minder banen ten opzichte van die laatste maand voor de massale uitbraak van het coronavirus in de VS.

Meer uit Financieel

Charlie Munger, de 'rechterhand' van Warren Buffett, overleden

OMAHA (ANP) - Charlie Munger, de vicevoorzitter van beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway, is op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd bekend als rechterhand van Warren Buffett, die als oprichter van Berkshire Hathaway de reputatie van superbelegger kreeg.

2 uur geleden
Charlie Munger, de 'rechterhand' van Warren Buffett, overleden

OMAHA (ANP) - Charlie Munger, de vicevoorzitter van beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway, is op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd bekend als rechterhand van Warren Buffett, die als oprichter van Berkshire Hathaway de reputatie van superbelegger kreeg.

5 uur geleden
Aandelenbeurzen New York op winst na uitlatingen Fed-bestuurders

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten de handel uitgegaan. De financiƫle markten schatten de kans op nog een rentepauze door de Federal Reserve groter in na uitspraken van twee beleidsmakers bij de centralebankenkoepel.

5 uur geleden
Cacao voor hoogste prijs sinds 1977 verhandeld

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Liefhebbers van chocolade zijn binnenkort waarschijnlijk meer geld kwijt aan de lekkernij. De prijs voor cacao heeft het hoogste niveau van de afgelopen 46 jaar bereikt. Het belangrijke ingrediƫnt voor chocolade is duurder geworden doordat slechte weersomstandigheden de oogst in Ivoorkust en Ghana dwarszitten. Hevige regenval zorgt voor de verspreiding van ziektes onder de gewassen en hindert het werk op de plantages.

6 uur geleden
Komst eerste nieuwe Airbus voor Transavia vertraagd door schade

SCHIPHOL (ANP) - De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

7 uur geleden
Amazon mengt zich in AI-chatbotstrijd met werkhulp Q

SEATTLE (ANP) - Amazon introduceert zijn eigen chatbot die werkt met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Het AI-programma, dat Q heet, is vooral bedoeld voor hulp op het werk en kan volgens Amazon bijvoorbeeld helpen bij programmeren en het schrijven van teksten. Hiermee gaat het tech- en webwinkelbedrijf een concurrentiestrijd aan met Microsoft en Google, die al eigen zoek- en chatfuncties hebben met geavanceerde AI.

8 uur geleden
Beleggers op het Damrak terughoudend, DSM-Firmenich weer omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De beleggers op het Damrak deden het dinsdag voorzichtiger aan, nadat er maandag een einde kwam aan de aandelenrally van vier weken op Wall Street. De stijgende lijn werd dinsdag echter weer hervat in New York en dat bood steun aan de beurshandel in Europa.

10 uur geleden