Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Forse stijging van aantal testen voor toegang

Forse stijging van aantal testen voor toegang

BILTHOVEN (ANP) - Sinds de invoering van de CoronaCheck-app voor de horeca laten steeds meer mensen zich testen op het coronavirus. Het aantal testen is in een week tijd verdrievoudigd. Vorige week lieten bijna 187.000 mensen zich testen, tegen bijna 65.000 in de week ervoor en iets meer dan 59.000 nog een week eerder.

Sinds afgelopen zaterdag hebben mensen een QR-code in de app CoronaCheck nodig om toegang te krijgen tot restaurants, cafés, theaters en bioscopen. Mensen kunnen zo'n code aanmaken wanneer ze gevaccineerd zijn of wanneer ze net hersteld zijn van een coronabesmetting, maar mensen kunnen zich ook laten testen via Stichting Open Nederland. Met een negatieve uitslag mogen ze naar binnen.

De vele tests brachten niet veel meer besmettingen aan het licht. Van de 186.589 mensen die vorige week werden getest, hadden 200 het coronavirus onder de leden. Dat is 0,1 procent van het totaal. De week ervoor waren 104 van de 64.812 geteste mensen positief, wat neerkomt op 0,16 procent. Nog een week eerder werd het coronavirus vastgesteld bij 164 van de 59.042 geteste mensen (0,28 procent).

Het aantal testen bij de GGD'en daalde voor de derde week op rij. Iets meer dan 160.000 mensen lieten zich daar testen, tegen ruim 146.000 de week ervoor. Het aantal positieve tests daalde echter sneller. Afgelopen week was 7,5 procent van alle testen bij de GGD-locaties positief. Dat is het laagste percentage sinds eind juni en begin juli.

Meer uit Binnenland

Caroline van der Plas ziet af van medley met De Bevers in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Caroline van der Plas ziet op het laatste moment af van het zingen van een boerenmedley in Rotterdam Ahoy tijdens De Bevers Live, met John de Bever. De twee schietpartijen in Rotterdam waren voor de BBB-leider aanleiding om niet meer mee te doen aan de twee concerten.

1 uur geleden
Nabestaanden schietpartijen Rotterdam willen geen stille tocht

ROTTERDAM (ANP) - De directe nabestaanden van de slachtoffers die donderdag zijn omgekomen bij de twee schietpartijen in Rotterdam willen geen stille tocht. Dat zei Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland zaterdagavond in EenVandaag. Ook vragen de nabestaanden mensen die iets willen organiseren, dat in samenspraak met de nabestaanden te doen, aldus Jansen.

2 uur geleden
Nog drie verdachten opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - De politie heeft nog drie mannen aangehouden na een mogelijk schietincident in Coevorden zaterdagochtend. Onder hen is de vermoedelijke schutter. De drie zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Eerder op zaterdag pakte de politie al een minderjarige jongen op.

3 uur geleden
Ruim 340.000 vogels gespot bij vogeltelling, spreeuw bovenaan

ZEIST (ANP) - Tijdens de jaarlijkse internationale vogeltelling hebben liefhebbers zaterdag ruim 340.000 vogels gespot. Volgens Vogelbescherming Nederland zijn er "zeker geen records" gebroken, maar is de uitslag gezien de weersomstandigheden "niet slecht". Zoals vaker staat de spreeuw in ons land bovenaan de tellijst, met ruim 77.000 exemplaren.

3 uur geleden
Streefbedrag van 60.000 euro binnen voor nabestaanden schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het streefbedrag van 60.000 euro voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die omkwamen door de schietpartij in Rotterdam, is gehaald. De actie op de site GoFundMe was vrijdag opgezet door een bekende van de familie.

4 uur geleden
Nabestaanden schietpartij: verlies zorgt voor zwart gat in harten

ROTTERDAM (ANP) - De nabestaanden van de moeder en dochter die donderdag zijn omgekomen bij een van de twee schietpartijen in Rotterdam kunnen de dood van hun naasten nog niet bevatten. "We zijn intens verdrietig door het overlijden van twee volstrekt onschuldige mensen die niemand kwaad deden", zeggen ze in een verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie. "Het zorgt voor een zwart gat in onze harten."

4 uur geleden
Blokkade A12 beëindigd, bijna 600 activisten aangehouden

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft bij de blokkade van de A12 door aanhangers van Extinction Rebellion zaterdag bijna 600 actievoerders aangehouden. De politie zette opnieuw een waterkanon in en beëindigde de blokkade rond 14.00 uur. Dit keer deden ook ruim honderd Duitse klimaatactivisten van de groep Letzte Generation mee aan de actie.

6 uur geleden