Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Forse minnen op Europese beurzen

Forse minnen op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam is dinsdag met een stevig verlies de dag uitgegaan. Ook elders in Europa stonden forse minnen op de borden. De prijs van Europese olie ging hard onderuit, nadat de prijs van Amerikaanse olie maandag voor het eerst in de geschiedenis negatief was geworden. Bovendien waren er de nodige resultaten te verwerken van bedrijven waarin de eerste effecten van de coronacrisis zichtbaar werden.

De hoofdindex op Beursplein 5 sloot met een verlies van 3,3 procent op 495,76 punten. De MidKap verloor 2,8 procent tot 661,94 punten. De beurzen in Londen en Parijs leverden tot 3,8 procent in. De DAX in Frankfurt zakte 4 procent ondanks een flinke opleving van het Duitse beleggersvertrouwen in april.

Op het Damrak maakte Pharming een koerssprong van meer dan 27 procent dankzij bemoedigende resultaten van een medicijn van de biotechnoloog bij de behandeling van coronapatiënten. Resultaten uit tests onder vijf patiënten zijn aanleiding voor een groter opgezet onderzoek naar de werking van het medicijn tegen het longvirus.

Amerikaanse olieprijs

Door de onrust op de oliemarkt leverde olie- en gasconcern Shell 4,8 procent aan beurswaarde in. Vopak noteerde daarentegen 1,4 procent in de plus. Het tankopslagbedrijf verwacht dat zijn opslagtanks voor olie de komende tijd voller zullen raken door de scherp gedaalde olieprijzen.

De Amerikaanse olieprijs kwam dinsdag weer boven het nulpunt. Een vat Amerikaanse olie voor levering in mei steeg haast 114 procent in waarde en ging voor 5,18 dollar van de hand. Het contract voor levering in mei loopt dinsdag af. Brentolie, dat eerder al is overgestapt naar het juni-contract, werd 22,8 procent goedkoper op 19,72 dollar per vat.

Adyen

Adyen (plus 9,2 procent) was koploper in de AEX. De betalingsverwerker zag in het eerste kwartaal een negatieve impact van de coronapandemie op zijn volumes. Het bedrijf registreerde vanaf midden maart een sterke terugloop in het aantal verwerkte transacties. Deze harde daling is volgens Adyen in de eerste twee weken van april gestopt.

Flow Traders daalde verder 2,8 procent. De beursintermediair zag de nettowinst in het eerste kwartaal bijna veertien keer zo hoog uitvallen. Het bedrijf, dat zijn inkomsten vooral uit handelsactiviteit op de beurzen haalt, profiteerde van de onrust op de financiële markten door de coronacrisis.

De euro was 1,0864 dollar waard, tegen 1,0873 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Ticketmaster-moeder Live Nation zakt op beurs na aanklachtgerucht

NEW YORK (ANP) - Live Nation Entertainment stond dinsdag tussen de sterkste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het moederbedrijf van kaartverkoper Ticketmaster heeft de aandacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat volgens zakenkrant The Wall Street Journal van plan is het bedrijf aan te klagen. Zo zou Ticketmaster naar verluidt zijn marktpositie misbruiken om concurrentie te ondermijnen. Het aandeel verloor 7,6 procent.

1 uur geleden
Fed-baas Powell hint op langer handhaven hoge rente om inflatie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De recente inflatiecijfers bieden nog onvoldoende vertrouwen voor de Federal Reserve om de rente te verlagen. Volgens Fed-president Jerome Powell kan een verlaging daardoor waarschijnlijk nog even op zich laten wachten. Want als de prijsdruk aanhoudt, kan de Amerikaanse centrale bank de rente stabiel houden "zolang als nodig is", zei Powell tijdens een paneldiscussie in Washington.

3 uur geleden
Vakbond dreigt met vierdaagse staking grenspolitie op Heathrow

LONDEN (ANP) - Honderden medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen vanaf 29 april vier dagen lang het werk neer te leggen op de Londense luchthaven Heathrow. Volgens vakbond PCS zijn zij het niet eens met veranderingen in hun roosters, waardoor onder meer zo'n 250 werknemers bij de paspoortcontrole een andere functie krijgen.

4 uur geleden
Boeren betogen in Brussel tegen mestbeperking en dreigen met meer

BRUSSEL (ANP) - Honderden Nederlandse boeren hebben in Brussel actie gevoerd tegen mestregels die de komende tijd strenger worden. Ze kwamen ditmaal niet met de tractor, maar met de bus. Het protest verliep ordelijk.

5 uur geleden
Adidas verhoogt winstverwachting, prestaties 'beter dan verwacht'

HERZOGENAURACH (ANP) - Sportartikelenmerk Adidas verwacht dit jaar meer winst te boeken als gevolg van "beter dan verwachte prestaties" in het eerste kwartaal. In plaats van een operationele winst van rond de 500 miljoen euro, verwacht het Duitse bedrijf nu een winst van rond de 700 miljoen euro te kunnen boeken.

5 uur geleden
Frans luxebedrijf LVMH ziet omzet minder hard groeien

PARIJS (ANP) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Givenchy, zag de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar minder sterk groeien. Dit kwam doordat rijke consumenten hun uitgaven aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac terugschroefden.

5 uur geleden
Verkoopgolf op negatief Damrak, ArcelorMittal zakt 7 procent

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenkoersen op het Damrak gingen dinsdag over een breed front omlaag, vooral door groeiende zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op de aanval van Iran. ArcelorMittal kreeg een koersverlies van 6,9 procent te verwerken nadat Deutsche Bank het staalconcern van zijn kooplijst had gehaald.

6 uur geleden