Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Forse inspanningen van ABN AMRO nodig bij reorganisatie'

'Forse inspanningen van ABN AMRO nodig bij reorganisatie'

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO moet een grote inspanning leveren om personeel dat door de aangekondigde reorganisatie zijn baan verliest aan ander werk te helpen. Dat zeggen CNV en De Unie. Volgens de vakbonden moet het sociaal plan, dat loopt tot eind volgend jaar, worden verlengd voor de duur van de reorganisatie.

ABN AMRO gaat de komende vier jaar zo'n 2700 banen schrappen, waarvan het grootste deel in Nederland. De bank wil gedwongen ontslagen zoveel als mogelijk voorkomen. De maatregelen die ABN AMRO neemt, worden grotendeels volgend jaar bekend, maar zullen vanaf 2022 effectief worden. Het huidige sociaal plan loopt tot 1 januari 2022.

Volgens CNV is het vooral zaak dat iedereen bij de bank gelijk behandeld wordt. CNV-bestuurder Aletta Bulsink vertrouwt erop dat de bank zijn verantwoordelijkheid neemt. Volgens haar kan het helpen dat ABN AMRO nog grotendeels in handen is van de Staat en daarmee een voorbeeldfunctie heeft.

Nieuw sociaal plan

Ligt het aan De Unie dan wordt een nieuw sociaal plan afgesproken met de looptijd van de aanpassingen. Bij de bond zijn ze niet verrast over de ingrepen, aangezien dit in de sector door de verdere digitalisering steeds vaker het geval is. "Je hoopt altijd op minder", aldus belangenbehartiger Herma Pethke van De Unie. "Zeker zo kort voor kerst. Het is gewoon geen fijne mededeling. Maar het verbaast ons niet."

De Unie wil snel in gesprek met de bank. De bond ziet vooral geen heil in verschillende looptijden voor een sociaal plan.

Meer uit Financieel

ING en ABN onderuit op Damrak om verhoging bankbelasting

AMSTERDAM (ANP) - ING en ABN AMRO zijn vrijdag met stevige koersverliezen gesloten op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankbelasting te verhogen. ING en ABN AMRO leverden daarop tot 6,4 procent in. Verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot 2,6 procent.

3 uur geleden
Autovakbond VS breidt stakingen bij GM en Stellantis uit

DETROIT (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De stakingen bij autofabrieken van General Motors (GM) en Stellantis in de Verenigde Staten, die afgelopen vrijdag begonnen, worden uitgebreid. Dat heeft Shawn Fain, voorzitter van autovakbond UAW, vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt het werk neergelegd in nog eens 38 fabrieken, verspreid over twintig Amerikaanse staten.

3 uur geleden
KLM: belasting overstappende passagiers Schiphol zorgelijk

SCHIPHOL (AFN/BLOOMBERG) - KLM vindt het plan voor de invoering van een belasting op overstappende passagiers op luchthaven Schiphol zeer zorgelijk omdat daardoor het aantal vluchten sterk kan afnemen en veel minder passagiers gaan reizen met de luchtvaartmaatschappij. Dat verklaarde KLM nadat een CDA-motie voor de belasting werd aangenomen door een meerderheid van de Tweede Kamer. Met die belasting zouden huishoudens geholpen moeten worden met de energierekening.

4 uur geleden
KLM-piloten willen maandag een uur staken op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Piloten van KLM willen aanstaande maandag een uur het werk neerleggen op Schiphol om een betere cao af te dwingen. Dit meldt vakbond VNV vrijdag. Voorzitter Camiel Verhagen vermoedt dat de staking vijftien vertrekkende vluchten kan vertragen.

5 uur geleden
Europese Commissie: menig buitenlands bedrijf blijft in Rusland

BRUSSEL (ANP/DPA) - Een groot aantal buitenlandse investeerders doen ondanks de Russische oorlog tegen Oekraïne nog zaken in Rusland. Meer dan de helft is er nog actief, zegt de Europese Commissie.

5 uur geleden
Activision Blizzard stijgt op herstellend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Activision Blizzard behoorde vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op de verklaring van de Britse toezichthouder CMA dat de overname van het gamebedrijf door softwareconcern Microsoft waarschijnlijk zal worden goedgekeurd. De twee bedrijven kregen eerder geen toestemming van de Britten om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud.

5 uur geleden
Sterkste daling Duitse huizenprijzen sinds 2000

WIESBADEN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse huizenprijzen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar in het sterkste tempo gedaald sinds het begin van de metingen in 2000. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau Destatis. Op jaarbasis gingen de prijzen gemiddeld met 9,9 procent omlaag.

6 uur geleden