Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fors meer omzet voor producent Delfts blauw

Fors meer omzet voor producent Delfts blauw

DELFT (ANP) - Porseleinproducent Royal Delft, vooral bekend van zijn Delfts blauw, heeft in de eerste zes maanden van het jaar flink meer omzet geboekt. Het beursgenoteerde bedrijf merkte dat de toeristenstroom weer verder aantrok nadat coronamaatregelen begin dit jaar werden afgeschaft. Ook de zakelijke verkopen namen een vlucht. Maar door gestegen kosten en vanwege de uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten daalde de winst. Dat kwam ook doordat het bedrijf minder subsidies kreeg.

Royal Delft zag de omzet in de meetperiode met 56 procent stijgen tot 3,3 miljoen euro. Onder de streep bleef 220.000 euro over. Dat het bedrijf zwarte cijfers schreef, dankt het naar eigen zeggen aan de stabiele huuropbrengsten van de vastgoedtak.

Volgens het bedrijf is de coronacrisis nog altijd merkbaar in de bezoekersaantallen. Zo is de toeristenstroom nog altijd niet op het niveau van voor de crisis. Ook de oorlog in Oekraïne heeft impact op de bedrijfsvoering. Zo lopen de gasprijzen hard op. Royal Delft maakt bijvoorbeeld nog gebruik van gasgestookte ovens. Maar ligt het aan het bedrijf zelf dan worden dit op korte termijn elektrische ovens.

Royal Delft opende begin augustus de deuren van een nieuwe winkel in de binnenstad van Delft. Met de tweede winkellocatie kunnen mensen volgens het bedrijf de producten makkelijker aanschaffen. In oktober moeten de nieuwe museumzalen klaar zijn.

Meer uit Financieel

Eurocommissaris ziet brede steun voor langer toestaan glyfosaat

STRAATSBURG (ANP) - De grote meerderheid van EU-landen steunt het langer toestaan van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat, zegt de Europese Commissie. Daarmee zou de verlenging die zij voorstelt vrijwel verzekerd zijn. De "overgrote meerderheid" van de lidstaten ziet volgens Eurocommissaris Stella Kyriakides geen reden om het bestrijdingsmiddel aan banden te leggen.

47 minuten geleden
Damrak toont herstel, beleggers wel voorzichtig door rentevrees

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen in Amsterdam hebben woensdag wat herstel laten zien na de stevige koersdalingen een dag eerder. De stijgers in de toonaangevende AEX waren duidelijk in de meerderheid.

1 uur geleden
Google brengt eerste smartwatch naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Google brengt voor het eerst in Nederland een smartwatch op de markt. De Pixel Watch 2 kost 399 euro en is vanaf volgende week beschikbaar.

1 uur geleden
PFAS-maker 3M teleurgesteld dat Nederland naar rechter stapt

BRUSSEL (ANP) - Chemieconcern 3M betreurt dat Nederland samen met Vlaanderen in de rechtszaal wil afdwingen dat de PFAS-fabrikant de giftige stoffen opruimt die het jarenlang in de Schelde heeft geloosd. De kwestie had beter kunnen worden opgelost door erover te praten, meent het bedrijf.

1 uur geleden
Doorstart Vacansoleil verloopt 'voorspoedig', serieuze biedingen

EINDHOVEN (ANP) - Het proces om tot een doorstart te komen van het vorige week failliet verklaarde Vacansoleil verloopt "voorspoedig", meldt curator Lodewijk Hox. "Inmiddels zijn er serieuze biedingen binnengekomen bij de curatoren", staat in een verklaring.

1 uur geleden
Prada ontwerpt ruimtepakken voor maanmissie NASA-astronauten

MILAAN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Italiaanse modemerk Prada gaat ruimtepakken ontwerpen voor astronauten van NASA die in 2025 naar de maan moeten gaan. Daarvoor werkt het modemerk samen met het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Axiom Space.

2 uur geleden
Ondernemers: verhogen bankbelasting pakt voor iedereen slecht uit

DEN HAAG (ANP) - Het verhogen van de bankbelasting en het steeds zwaarder belasten van ondernemers is uiteindelijk slecht voor de welvaart van alle Nederlanders, waarschuwen VNO-NCW en MKB-Nederland. "Iedereen betaalt hiervoor uiteindelijk een prijs."

2 uur geleden