Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Formule 1 veroordeelt racistische uitlatingen oud-coureur Piquet

Formule 1 veroordeelt racistische uitlatingen oud-coureur Piquet

LONDEN (ANP) - De Formule 1 heeft discriminerende opmerkingen van de Braziliaanse oud-wereldkampioen Nelson Piquet aan het adres van Lewis Hamilton streng veroordeeld. Piquet, wiens dochter Kelly een relatie heeft met regerend wereldkampioen Max Verstappen, gebruikte in een podcast een racistisch scheldwoord toen hij zijn mening gaf over de botsing tussen Hamilton en Verstappen vorig jaar in de Grote Prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone.

De podcast is vorig jaar november al opgenomen, maar de opmerkingen van Piquet kwamen afgelopen week pas naar buiten. Voor de Formule 1 waren de beledigingen aanleiding om een verklaring naar buiten te brengen. "Discriminerende of racistische taal is onaanvaardbaar in welke vorm dan ook en hoort niet thuis in de maatschappij. Lewis is een ongelooflijke ambassadeur voor onze sport en verdient respect," luidt de verklaring.

Mercedes, het team van zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, kwam met een soortgelijke veroordeling. "We veroordelen in de sterkste bewoordingen elk gebruik van racistische of discriminerende taal van welke aard dan ook. Lewis heeft het voortouw genomen in de strijd tegen racisme in onze sport en hij is een ware kampioen van diversiteit op en buiten het circuit."

Piquet veroverde in 1981, 1983 en 1987 de wereldtitel in de koningsklasse van de autosport.

Meer uit Sport

Wielrenner Merlier sprint naar tweede zege in Ronde van Italië

PADOVA (ANP/BELGA) - Wielrenner Tim Merlier heeft zijn tweede ritzege in de Ronde van Italië binnen. De 31-jarige Belg van Soudal - QuickStep was in de 178 kilometer lange achttiende etappe van Fiera di Primiero naar Padova de snelste in de massasprint.

40 minuten geleden
Verstappen verwacht door concurrentie zware GP van Monaco

MONACO (ANP) - Max Verstappen verwacht "een van de zwaarste weekenden van het seizoen" in Monaco, waar zondag de Grote Prijs wordt verreden. De Red Bull-coureur gaat uit van veel tegenstand op het moeilijke stratencircuit.

57 minuten geleden
F1-coureur Leclerc gaat voor winst in 'eigen' GP van Monaco

MONACO (ANP/DPA) - Charles Leclerc hoopt dit jaar voor het eerst de Grote Prijs van Monaco te winnen. De F1-coureur van Ferrari, die zelf geboren is in Monaco, gelooft dat het mogelijk is.

1 uur geleden
Griekspoor op Roland Garros tegen Amerikaan McDonald

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald. Dat heeft de loting voor het grandslamtoernooi in Parijs uitgewezen. Griekspoor, Nederlands beste tennisser van het moment, is de mondiale nummer 27. Mackenzie staat op plek 74 van de wereldranglijst.

2 uur geleden
Nadal op Roland Garros gekoppeld aan topper Zverev

PARIJS (ANP) - Veertienvoudig Roland Garros-winnaar Rafael Nadal is op zeer waarschijnlijk zijn laatste optreden in Parijs in de eerste ronde gekoppeld aan Alexander Zverev. De 27-jarige Duitser is de huidige nummer 4 van de wereldranglijst. De bijna 38-jarige Nadal nam in 2022 voor het laatst deel aan het Franse graveltoernooi, dat hij dat jaar voor de veertiende keer won.

2 uur geleden
Griekspoor treft Djokovic in kwartfinales tennistoernooi Gèneve

GENÈVE (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi van Genève. De beste Nederlandse tennisser versloeg de Canadees Denis Shapovalov in drie sets: 6-7 (7) 7-6 (4) 6-3). Griekspoor treft donderdag later op de dag Novak Djokovic voor een plek in de halve finales.

2 uur geleden
Judoka's Korrel en Kamps voortijdig uitgeschakeld op WK

ABU DHABI (ANP) - Michael Korrel is op de WK judo in Abu Dhabi in de gewichtsklasse tot 100 kilogram verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde. De Nederlandse nummer 6 van de wereld verloor op ippon van de jonge Duitser George Udsilauri, de mondiale nummer 32.

5 uur geleden