Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Formule 1-uitzender Viaplay krijgt goedkeuring voor reddingsplan

Formule 1-uitzender Viaplay krijgt goedkeuring voor reddingsplan

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Streamingdienst Viaplay, bekend van de Formule 1-uitzendingen in Nederland, lijkt voorlopig gered. Het bedrijf heeft goedkeuring gekregen voor een reddingsplan van zowel schuldeisers als de eigen aandeelhouders. Daardoor blijven de aandeelhouders zitten met aandelen die vrijwel niks meer waard zijn, maar kunnen er tegelijk schulden worden weggestreept en stroomt er weer nieuw geld naar het bedrijf.

Afgesproken is onder meer dat Canal+, eigendom van het Franse mediaconcern Vivendi, en de Tsjechische investeringsmaatschappij PPF een gezamenlijk belang krijgen van 58,6 procent in Viaplay. Met een gerichte aandelenuitgifte voor die twee investeerders is omgerekend zo'n 277 miljoen euro gemoeid. De maatregelen moeten helpen om Viaplay weer te laten groeien en winstgevend te maken.

Het in Stockholm gevestigde bedrijf maakte afgelopen zomer al bekend zich terug te trekken uit veel andere landen dan Nederland en flink te gaan reorganiseren. De pas aangetreden topman Jørgen Madsen Lindemann zei zich zorgen te maken over de kosten voor veel programma's. De omzet steeg weliswaar, maar niet hard genoeg om alle toekomstige betalingen te kunnen doen. Het bedrijf moest daarom in gesprek met geldschieters. Nadat dit bekend werd, kelderde de beurskoers flink. Vergeleken met de piek van de koers in augustus 2021 zijn de aandelen zelfs 98 procent in waarde gedaald.

Meer uit Financieel

Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

7 minuten geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

2 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

3 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

21 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

21 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

23 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden